Nenaběhnou wokna po odinst. Nokia PC Suite

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod guiksilver 6. 11. 2005 13:29

Včera jsem odinstaloval program nokia pc suite,chtělo to po mě restart,tak jsem ho udělal a od té doby mi nejdou windowsy...Pokaždé mi to najede takovou obrazovku,kde mam na výběr:Stav nouze,Spustit poslední známou konfiguraci,spustit v MS-DOS a sputit normálně.At dam cokoliv,tak mi to opět najede sem a dal nepusti.Píše to,že došlo ke změně hardwaru,ale ja nic s HW nedělal.A když tam dam cd windowsů,abych je přečárnul,píše mi to,že musí zformátovat harddisk...Ale to já nechci,protože tam mam důležitý data.Nevíte někdo jak zachránit věci na harddisku? :(

// Howard - upraven nazev
Lidi máme rádi kvůli jejich schopnostem, ale milujeme je kvůli jejich slabostem...
guiksilver
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kuzmo 6. 11. 2005 14:18

vypni PC, odsroubuj HDD prepni ho z MASTER na SLAVE chod za dakym kamosom, namontujte ho tam zalohuj data u kamosa a naformatuj HDD....potom si len data skopirujes nas5 a prepnes na MASTER
kuzmo
Junior

Odeslat příspěvekod Veny (novy) 7. 11. 2005 10:16

Hmm... tak mám taky tento problé... notebook mi bez problémů pracoval... pak jsem jednoho hezkého večera dal defragmentaci... vše proběhlo v pořádku, vypnul sem ho a ráno, když ho spustím, tak jen logo win a neustále běhající takový ten ukazatel nabíhání a nic... Nevím, jestli je to náhoda, že to bylo zrovna po té defragmentaci, ale jestli je to kvůli ní, tak pěkně děkuji... výborný nástroj... Nejde spustit ani nouzový režim (to jen bliká kurzor)...
Problém je, že nemůžu jednoduše vyndat disk jako u poče, když mám noťasa ještě v záruce... co teď, když mám na disku důležitá data a reinstalací win bych o ně přišel (jak už jsem jednou zjistil...)?
Veny (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mareklak 7. 11. 2005 11:28

nevím, jestli je to na téhle části fóra vhodné, ale Vám by pomohla tak zvaná "live distribuce" linuxu - je to linux, který je obrazně řečeno nainstalovaný na CD, nebo DVD a z něj nabíhá - pokud nechcete nezasahuje, ani se neinstaluje na pevný disk.
Ve Vašem případě bych postupoval takto:
1. sehnal bych si nějakou novější live distribuci (asi bych doporučil knoppix) a nejlépe někoho, kdo s ní umí dělat (není to těžké, jen jiné než Windows)
2. na notebooku bych v biosu nastavil bootování z cd mechaniky
3. strčil cd do mechaniky a nechal naběhnout linux
4. pokud je původní pevný disk funkční měl by se zobrazit, popřípadě by se měl dát připojit (tady by se asi hodil někdo, kdo se vyzná)
5. vzal bych flash disk a přetahal s ním data do nějakého jiného počítače (záleží, jak jsou ta data velká), popřípadě bych zkusil přes port připojit další pevný disk, nebo usb disk a zkusil znova nabootovat
6. opravná instalace, nebo reinstalace windows a přetahání dat zpět.

není to tak těžké, jak se může zdát.
snad mě nikdo neseřve, že tady píšu o linuxu
mareklak
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfheart 7. 11. 2005 11:37

guiksilver: nenabehne alespon nouzovy rezim?

Veny: kdo ma dulezity data, tak by mu nemelo byt cizi zalohovani ne? :D

mareklak: ano, ale jak je na tom linux kdyz je na disku NTFS ?!
Wolfheart
Junior

Odeslat příspěvekod mareklak 7. 11. 2005 11:43

bez problémů, linux umí NTFS 100% číst, omezený je pouze zápis, takže na stažení dat na flash disk je to v pohodě.
mareklak
Junior

Odeslat příspěvekod Iol 7. 11. 2005 13:25

Druhy problem je, ze vetsina beznych uzivatelu ani netusi kam jim windowsy ukladaji treba postu, adresar nebo treba playlisty z mediaplayeru.
Takze at poradite co poradite - pokud uzivatel nema alespon nejake zkusenosti - muze pretahovani dat skoncit fatalnim neuspechem. Dobre si rozmyslete jestli radeji neobetujete tech par kacek a nenechate si wokna spravit nejakym odbornikem.
Go go, google...
Iol
Junior

Odeslat příspěvekod sinux 7. 11. 2005 14:05

Já bych to udělal, taky zpíš přes ten linux. Zkus například http://www.danix.cz/ kde si ten bootovací linux "danix" můžeš ztáhnout. Měl by ses tam i dozvědět jak se s ním pracuje.
sinux
Kolemjdoucí