Problem so spustenim napovedy v XP home/pro

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod unforgiven 11. 11. 2005 10:48

Zdravim,

Mam nasledujuci problem so spustenim napovedy vo Win XP home.

Po kliknuti na napovedu v ponuke start sa napoveda vobec nespusti. Program napovedy bezi spolocne s podprogramamy helphost.exe, helpsvc.exe a samotna napoveda helpctr.exe. Ziadny z tychto programov sa mi nechce spustit.

Po kliknuti na napovedu sa na par sekund objavi vo spravcovy uloh helpctr.exe ale potom sa strati. Cez registry monitor som zistil ze ho ukonci subor winlogon.exe.

Som si isty ze napoveda mi fungovala, lebo som v nej raz nieco hladal. Napriek horeuvedenym informaciam, zial neviem, ako to napravit. Diky za akukolvek radu
unforgiven
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 11. 11. 2005 17:22

zkus se podívat, jestli ti běží i služba Nápověda a odborná pomoc...

popřípadě jestli sis nesmazal všechny help soubory...je to totiž jedna z prvních rad při tweaku...takže jestlis tweakoval, máš dotweakováno...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod unforgiven 12. 11. 2005 10:56

Ta sluzba tiez nebezi. Samozrejme ze som si subory napovedy nezmazal :D

Ale ked spomynas to tweakovanie, no neviem ci sa to da tweakovanim nazvat, akurat som pomocou regina odstranil sipocky u ikon, skryl niektore z mechanik a to je vsetko.

Inak to iste som urobil aj u Win 2000 pro a napoveda stale ide.
unforgiven
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JIV 12. 11. 2005 13:21

no skus spojazdnit tu sluzbu win help

bud ju mas vypnutu alebo nejde ani zapnut, pripdane ju skus restartovat
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 12. 11. 2005 18:28

"shortcut overlay" to nezpůsobil...jestliže ti neběží služba Nápověda a odborná pomoc, je příčina téměř jasná...

zprovozni ji...start...spustit...services.msc...pravej klik na ni, spustit...

pokud ji chceš spouštět s každým startem systému, nastav u ní automatický spouštění...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod unforgiven 15. 11. 2005 17:29

OK, tak checkol som to este raz a uz som tu sluzbu spojazdnil a vzdy sa spusti po kazdom starte automaticky, ale napoveda sa stale nie a nie spustit, pritom ta sluzba napovedy bezi

BTW, kde mozem najst podrobnejsie info ako tweakovanie moze ovplyvnit funkciu OS pripadne jeho sluzieb? Diky
unforgiven
Kolemjdoucí