Porusuju Windows XP OEM licenci?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod scrt 6. 12. 2005 04:53

Inac skus si odvazit to tvoje original winCD a uvidis ze aj ked prilozis k tomu tie prachy co si za to osolil nebude o moc tazsie ako to moje napalene, cHAHAA ty vole :-D :P :-B
scrt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kroxigor 6. 12. 2005 06:02

OEM máš legální pokud máš nálepku a origoš CD pro doma to stačí podnikatel musí mít ještě papír o způsobu nabytí

2srt: Já se hlásím mám všechen SW legální a zakoupen (mimochodem WinXP Pro nemám OEM ale Box což moc lidí na vlastní oči v týhle republice nevidělo :o))

Nesnáším lidi co si nekopěj ani OS (samo mimo Linuxu) a machrujou podle mě to jsou chudáčci co sice maj na PC ale na provoz už ne

To je jako si koupit Ferrari a nemít na benzín a chodit ho krást po okolí => když na to nemám koupím levnější PC abych měl na SW.
Naposledy upravil Kroxigor dne 7. 12. 2005 05:58, celkově upraveno 1
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod Commanche 6. 12. 2005 07:29

checht :mrgreen:
Commanche
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod huncut 6. 12. 2005 09:20

scrt: jsi uplne obycejny zlodej a nechapu ze se tim jeste chlubis. Takove lidi nepochopim.

OEM verze dneska stoji par korun, vymlouvat se ze na to nekdo nema pri dnesnich cena HW je nesmysl.
huncut
Junior

Odeslat příspěvekod m4rian 6. 12. 2005 11:13

Nemusis mat uctenku, aj ked si podnikatel tak ju musis skladovat koli danovakom nie koli softwerovej policii a dokazovanie pravosti. Na overeni im staci pri XP "product key" ktory mas aj na licencnej nalepke,ktoru samozrejme musis mat nalepenu na pocitaci. OEM licencia znamena, ze to mas zaregistrovane (ci uz cez internet, cez telefon, alebo inac) na urcity HW(CPU,MB,HDD a atd...) a pri OEM nesmies vymenit vela veci(zalezi to na tom kedy si to kupoval, alebo registroval, uz neviem presne> sa to menilo tusim minuly rok, teraz je to ze nemozes vymenit Mother Board asi a dovtedy to bolo ze si nesmel vymenit viac ako 50% HW. je to vsetko na http://www.microsoft.cz).
Zrnutie na dokazanie legal win xp potrebujes nalepku nalepenu na PC, to je vse.
m4rian
Junior

Odeslat příspěvekod huncut 6. 12. 2005 11:32

m4rian: Dik, podle vseho co sem se dozvedel a docetl, mas pravdu.
huncut
Junior

Odeslat příspěvekod Ares952 6. 12. 2005 18:02

moment, ale kdyz si OEM windows koupim treba s pameti, tak MB muzu vymenit ne? OEM je vazane na HW se kterym to kupuju, ne na pocitac jako celek
Naděje je motorem duše
Ares952
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Boromir 6. 12. 2005 18:29

Kroxigor píše:OEM máš legální pokud máš nálepku a origoš CD pro doma to stačí podnikatel musí mít ještě papír o způsobu nabití
p/quote]

Já zásadně nabíjím baterie, že se dá nabít i software, to jsem nevěděl.
:D
Já jsem software vždycky nějak nabyl.
Boromir
Junior

Předchozí stránka