Ako ziskat naspat heslo vo Windows 2000?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Sk4ly 17. 2. 2006 19:29

Nemá někdo zkušenosti, s rozheslováváním windowsu 2000??? slyšel jsem o UBCD a dalších, ale mam ten problem, ze mam dve cd-romky, tu hlavni ma rozbitou, a z ty se to snazi cist, a z ty druhy to pred prihlasenim cist nechce, vsem moc dik !

// decried - upraveny nazov threadu.
Sk4ly
Junior

Odeslat příspěvekod Yamian 17. 2. 2006 22:06

Nechapu co myslis tim rozheslovanim...
Ale prozatim zkus tu vadnou CD-ROMku treba vypnout v BIOSu.
Yamian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tark 17. 2. 2006 23:25

tak přehoď kabely, nebo ji můžeš fakt vypnout v biosu.. ;)
tark
Junior

Odeslat příspěvekod Sk4ly 18. 2. 2006 06:11

rozheslováním, jako že sem zapoměl heslo :cry: a mam to u nooteboku, a ta funkční externí je připojená přes USB...
Sk4ly
Junior

Odeslat příspěvekod Pritel 18. 2. 2006 09:22

na hesla lze tímto:

http://www.lostpassword.com/windows-xp-2000-nt.htm

ale nevím, zda je to ten Tvůj konkrétní případ :(

Druhý problém je ten, že je to shareware a to za poměrně velkou cenu, a tak než začneš s tímto programem zjišťovat s/n Win, musíš si zajistit :lol: s/n do tohoto prográmku (nebo do celého balíku - pak si nad hesly pánem) :-B
HP Pavilion PC Elite HPE-130cs,i7-860,8GB DDR3, 1500GB,DVDRW,GT260 ...Win7 64-bit
Pritel
Junior

Odeslat příspěvekod MasterMizu 20. 2. 2006 19:55

Zas tak jednoduché to není. Podle mých zkušeností např. l0phtCrack v. 4 crackne ve firmě o 160 zaměstnancích 3/4 hesel tak do 5 hodin, ale ten zbytek třeba vůbec ne, resp. až po spoustu dnech... Nějak mu totiž nejdou háčky a čárky... a ono ani 5 hodin není zas tak málo...

Pokud nechceš to heslo ZNÁT, ale stačí se ti do toho PC DOSTAT, není nic jednoduššího, než si připojit HDD toho PC k jinému PC, a ručně smazat příslušný soubor SAM... To je odzkoušená a spolehlivá metoda. Pak máš administratora bez hesla.
MasterMizu
Junior

Odeslat příspěvekod frn 20. 2. 2006 21:12

Jesli stačí ten stroj "nabourat", tj. smazat heslo, pak to jde docela dobře. Existuje totiž dvoudisková linuxová distribuce, která dokáže kterékoliv heslo přenastavit / vynulovat (resp. jednodisková, protože na druhé disketě jsou SCSI ovladače, které většina lidí nepotřebuje).

Práce s tím je docela intuitivní a dokáže to každý, kdo umí základy počítačové angličtiny.
Jesli to na Google nenajdeš, napiš mi - někdy ty diskety mám ještě schované.
frn
Junior

Odeslat příspěvekod Pritel 20. 2. 2006 21:37

Špatně jsem se vyjádřil - odkazovaný SW heslo nezjišťuje...on heslo resetuje :lol:

Obrázek
HP Pavilion PC Elite HPE-130cs,i7-860,8GB DDR3, 1500GB,DVDRW,GT260 ...Win7 64-bit
Pritel
Junior

Odeslat příspěvekod cernysev 20. 2. 2006 23:19

Pritel: zato funguje spolehlive..nekolikrat vyzkouseno :)
frn : jesli bych mohl prosit,co kdybys to nekam hodil?
cernysev
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mkmt 21. 2. 2006 06:07

staci zaintegrovat saminside(zvlada aj syskey) do BARTPE a skusit hesla online zlomit, alebo odlozit hash na dalsie spracovanie. Zmazanie SAM je sice ucinna ale nie moc zrovna sofistikovana metoda.
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod frn 21. 2. 2006 08:02

cernysev píše:frn : jesli bych mohl prosit,co kdybys to nekam hodil?

To bude zbytečný. Našel jsem to včetně dokumentace, ve které je i odkaz :

http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/

Cituji z dokumentace :

cquote="bootdisk"]The bootdisk supports standard (dual)IDE controllers (built in), a lot of SATA-controllers, and most SCSI-controllers with the drivers supplied in a seperate archive below. PS/2 keyboard or USB-keyboard supported (mouse not required) It does not need any other special hardware, it will run on 486 or higher, with at least 32MB (I think) ram or more. Unsupported hardware: MCA, EISA, i2o may not work.

Tested on: NT 3.51, NT 4 (all versions and SP), Windows 2000 (all versions), Windows XP (all versions, also SP2), Windows Server 2003 (at least Enterprise).

Ale pozor - taky je tam i :

bootdisk píše:If used on users that have EFS encrypted files, and the system is XP, all encrypted files for that user will be UNREADABLE! and cannot be recovered unless you remember the old password again

Licence je free a je to dostupné vč. zdrojáků.

P.S: Dej vědět, jestli ti to pomohlo. Mě před časem jo :)
frn
Junior

Odeslat příspěvekod Pritel 21. 2. 2006 18:14

Link máš na SZ a můžeš louskat hesla od Adobe přes Office až třeba po Lotus :-)

frn:
Každý takový program nese nějaké riziko a používání je na vlastní nebezpečí:)

Asi bych také nejdříve vyzkoušel free (neznamená to určitě, že když je zdarma, že bude horší než ten drahý).

Ale ať má právo volby a dá vědět jak dopadl:-)
Pritel
Junior

Odeslat příspěvekod frn 22. 2. 2006 08:51

Pritel píše:Každý takový program nese nějaké riziko a používání je na vlastní nebezpečí:)e/quote]
Totéž se dá bez přehánění prohlásit i o všech produktech Microsoftu :P

Ale kdyby mi _opravdu_ záleželo na datech, asi bych si zkusil sehnat (aspoň půjčit) druhý dsk, abych si mohl udělat kopii.

Jinak já ho použil přesně podle toho, k jakému účelu ten soft vzniknul. Dostal jsem "na hraní" přidělenou starou šunku s Wokny. Sice dvouprocesorová, ale jen PPro, disky na SCSI ... Dřív sloužila tuším na CAD, ale už delší dobu ležela ve skladu. Heslo admina kdysi dávno někdo změnil a samozřejmě ho už nikdo nevěděl.
O data mi vůbec nešlo, ale když si představím, že bych tuhle kraksnu měl přeinstalovat, radši jsem to zkusil takhle. A ono to opravdu fachá - vynuloval jsem heslo admina a je po ptákách..

aquote="Pritel"]Ale ať má právo volby a dá vědět jak dopadl:-)a/quote]

Taky jsem zvědavý, co z něj vypadne.
frn
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 22. 2. 2006 12:33

Je otazka jestli clovek chce heslo zjistit a pouzit nebo resetovat a nastavit nove. Na oboji staci zagooglovat a programu a utilit je hromada. Dokonce i specialni boot disky.
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sk4ly 24. 2. 2006 16:55

Me to nejak nejde...Zkoušel sem si stahnout z :http://www.lostpassword.com/windows-xp-2000-nt.htm to demo, ale nejak sem nepobral, co s tim mam pak delat..:(
Sk4ly
Junior

Další stránka