Nevypína usb ani ps/2 ....

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Binďo 2. 4. 2006 09:33

Chcem sa opýtyť nainštaloval som do PC soft.System Mechanic prof.6 a nechal som vyčistiť počítač,lenže ten ho tak vypucoval,že vznikol taký problém, keď vypnem PC zostáva svietiť myška aj modem proste všetko čo je zapojené cez usb a ps/2 vobec to nevypne..Neviete kde by mohla byť chyba ?? Skúšal som aj obnovenie systému a aj ten System Mechanic profesional som už odinštaloval a problém je tu stále...
Binďo
Junior

Odeslat příspěvekod dressler 2. 4. 2006 09:49

[quote="Binďo";Chcem sa opýtyť nainštaloval som do PC soft.System Mechanic prof.6 a nechal som vyčistiť počítač,lenže ten ho tak vypucoval,že vznikol taký problém, keď vypnem PC zostáva svietiť myška aj modem proste všetko čo je zapojené cez usb a ps/2 vobec to nevypne..Neviete kde by mohla byť chyba ?? Skúšal som aj obnovenie systému a aj ten System Mechanic profesional som už odinštaloval a problém je tu stále... /quote] a preco ti to vadi? :?:
dressler
Junior

Odeslat příspěvekod Binďo 2. 4. 2006 10:07

No vadí mi to preto lebo mám PC u mna v spálni a teraz ju mám vysvietenú ako vianočný stromček...A za druhé určite je tam tiež nejaká ta spotreba ,ja viem ,že minimálna ale keď to prerátaš na rok a prirátaš všetky standby co tu mám DVD,CD,TV atd.... tak je to celkom slušná pálka..
Takže preto mi to vadíííí..
Naposledy upravil Binďo dne 4. 6. 2006 11:00, celkově upraveno 1
Binďo
Junior

Odeslat příspěvekod LUC.key 2. 4. 2006 10:15

mno rek bych ze to neni softwarova chyba, nekde v BIOSu se tohle zapina/vypina, hledej neco jako "Power on by ps/2 mouse" a "Power on by ps/2 keyboard"
asi mas taky najumperovanou desku aby davala 5VSB do desky i pry vyplem stavu
...ale proc tak nahle se to samo zaplo je zahada :)
Kdyby nekdo doma mel stare elektronky kterych se chce zbavit, tak se mi prosim ozvete, za ty lepsi zaplatim! ...sbiram, bastlim

„Když neodskočíš z cyklu programu, nikdy nebudeš v podprogramu.“ == „Odvážnému štěstí přeje.“
LUC.key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Binďo 4. 6. 2006 12:33

Stále sa mi to nepodarilo odstrániť ani v tom biose..neviete niekto este nejakú radu ???
Binďo
Junior

Odeslat příspěvekod Worm 4. 6. 2006 12:41

Co takhle, kdybys napsal, co máš za desku? My nejsme jasnovidci.

Třeba já mám Gigabyte a tam vypnout napájení USB a PS/2 nejde.
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod Binďo 4. 6. 2006 12:51

Ano jasne...sorry..Takže mám MSI MS.6570..dakujem...
Binďo
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 4. 6. 2006 14:30

Na některých deskách je speciální propojka, kterou lze zakázat PowerOn by PS/2. Podívej se do manuálu k desce.
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pytlík 4. 6. 2006 18:42

Ještě před nedávnem byl tvůj dotaz evergreenem každé Poradny, teď to trochu ustalo a tak byl asi tak 2 týdny v tomto ohledu klid.
Svítící myš - to je každému pravidelnějšímu návštěvníku důvěrně známé. Ale nemysli si - já to nemyslím zle, že se ptáš, ber to jenom jako výzvu, aby jsi prohledal toto fóru.
Zkráceně (a trochu obecně): Svítící myš je výhradně záležitostí desky. U některých desek je na to jumper, jiné desky potřebují nastavit vhodně BIOS (povypínat různá probuzení od klávesnice a podobně). A u některých desek to prostě vypnout nelze, přičemž kolikrát tato "nemožnost vypnutí" závisí na verzi BIOSu - u některé verze téže desky to vypnout lze, u jiné verze (starší či novější) to vypnout nelze.
Hlavním důvodem, proč reaguji na tento dotaz, je můj dobře podložený názor, že pokud pro to nejsou jiné důvodu, je lépe v běžném provoru počítač (+monitor, reproduktorky i tiskárnu) odpojovat od sítě. Je to bezpečnější, když navíc vím, že některým zdrojům provoz ve standby módu vůbec neprospívá a zkracuje jejich životnost (a to takovým způsobem, že hrozí zničení desky).
Určitě se tu ozve někdo s tvrzením, že časté zapínání a vypínání zdroje počítači škodí. Tak to vůbec není pravda (pokud tím není míněno cvakání vypínačem několikrát za sekundu - to ano, to škodí). Jinak ale počítač vůbec nerozezná, jestli je zapínán ze standby módu, nebo byl zdroj zcela vypnut.
Pořiď si tedy prodlužovačku s vypínačem a počítač na noc vypínej.
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Binďo 4. 6. 2006 21:21

No jasne..diky moc za radu...takto to urobim.....
Binďo
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 4. 6. 2006 21:44

Pokud si navíc pořídíš prodlužovačku s přepěťovou ochranou a filtrem, sice dražší, ale ....
Pytlík
Pokročilý