Sekajici se divX filmy

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Pandulak 21. 4. 2006 13:13

Zdravim, potreboval bych radu. Sekaji se mi vsechny filmy v divX. Mam celeron 450@563, 192MB ram, 40GB disk, ati rage IIC (myslim ze 4MB), windows xp sp2 profesional. Kodeky allinone a prehravac bsplayer. Kdyz pustim nejaky film, bsplayer si vezme 95% procesoru a 5% berou ostatni procesy a film se strasne trha. Podle me je problem v ovladacich graficke karty, nejsou totiz stahnutelne z internetu, ale windows pouziji svoje, treba i prohlizeni stranek na internetu je trhane, kdyz sjizdim dolu, asi jako kdyz nenainstalujete ovladace vubec. Mozna se pletu :). Mate nejake navrhy co s tim? Diky
Pandulak
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 21. 4. 2006 13:22

Ty ovladace dodane s Woknama jsou opravdu na nic. ATI Rage IIc by to měla v pohodě zvládnout, možná zkusit změnit rozlišení a barevnou hloubku na 32-bit.
Ovladace se urcite nekde na netu daji stahnout.
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fury_only 21. 4. 2006 13:42

Řekl bych celkově pomalé PC....Měl jsem u druhého PC stejný problém, vyřešila to lepší grafika a více paměti...
Rulezzz...!!!
fury_only
Junior

Odeslat příspěvekod jech 21. 4. 2006 13:49

Grafika je O.K., stáhni si lepší ovladače a nainstaluj je. Musíš je Windows vnutit. Paměť u přehrávání videa neřeší vůbec nic, podstatnej je procesor. Takže jako dekoder použít FFDShow bez postprocessingu, optimalizovanej pro SSE (aspoň doufam, že ten Tvuj Celeron umí SSE instrukce).

Jako dobrej odrazovej můstek pro řešení problémů poslouží přehrávač VLC, který je naprosto nenáročný na CPU. Na mym počítači (XP 2000+) přehrává MPEG-4 se zatíženim CPU 5%. Víc info k VLC přehrávači a FFDShow najdeš na mých stránkách.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nupix 21. 4. 2006 14:33

No přidávám se k tvrzení, že jádrem problému je pomalost pc, čili jako základ bych tu viděl ten FDDShow filter, na různé kodek packy bych se určitě vykašlal. Ale i tak si nejsem zcela jistý, jestli ti ty filmy poběží jak by měly, mně kdysi na Cel 300@450MHz (192MB ram, GF2 32MB, HDD 5400 ot.) neběžely ať jsem dělal co jsem dělal :(
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz ve výslužbě
nupix
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PG 21. 4. 2006 14:59

Takze ja naopak , to vidim inac , pomalost problem nebude, moj komp pentium II 350 , 4MB ati rage , a 64MB ram ,6 GB disk. A filmy divx , xvid full details jedna radost.
Ja nemam rad ffdshow nech si hovori co xce kto xce, mne to nikdy na tom neslapalo jak ma.Bud to vyzeralo nahovno ,alebo, :-) nie vzdy to vyzeralo nahovno a to som mohol secky detaily zapinat , potom sa to nedalo pozerat.
K-lite mega codeck pack bez tych ffdshow (3ivx , vobsub naco aj pri bsplayeru)a ide to. (ale nesmu tam byt predtym nake tie haky baky kodeky mozes to skusit aj s nimi ale nemusi to ist)
A este ak vies robit s computer managmentom povypinaj si kopu zbytocnych sluzieb windowsu.
Zase aby sa tu na mna nehnevali , ze kazim meno ffdshow , kamos ho zneuziva na celerone 36x(neviem kolko ma ho taktnuty). Ale ma tam uz neviem kolky rok win 2000.
A este na celerone 600 , som presne hento rozbiehal , bol tam ffdshow , dal som prec , dal k-lite mega codeck pack a slo. :-)
PG
Junior

Odeslat příspěvekod inteltejas 21. 4. 2006 15:40

Dobre ti tak kdyz se ti to seka!Nemas chtit prehravat filmy v divx na tomhle strarym zeleze!
Holt kdyby jsi tam mel win98 tak ti to pojede znova.
Disk mas dost velkej tak ho rozdel a pridel 2gb pro win98 a nainstaluj si je !
Pojede 100% bez sekani.
Ono mit moderni nt system se v takovym pc je uz celkem dost o hubu!
Osobne bych tam mel Win2000
inteltejas
Junior

Odeslat příspěvekod Maxos 21. 4. 2006 16:29

nupix píše:No přidávám se k tvrzení, že jádrem problému je pomalost pc, čili jako základ bych tu viděl ten FDDShow filter, na různé kodek packy bych se určitě vykašlal. Ale i tak si nejsem zcela jistý, jestli ti ty filmy poběží jak by měly, mně kdysi na Cel 300@450MHz (192MB ram, GF2 32MB, HDD 5400 ot.) neběžely ať jsem dělal co jsem dělal :(t/quote]

Ja sa priklanam k nazoru ze problem bude s kodekmi alebo ovladacmi...Ja som mal Compaq Deskpro PII 400 128 MB RAM Matrox Milenium G200 na W2K a nebol film co by mi nesiel...podobne s DVD rippovanie trvalo tak cirka 8 hodin..Ako kodeky som pouzival povacsine balicky Codecpack a prehravac BsPlayer.
I like Opera...
Maxos
Junior

Odeslat příspěvekod PG 21. 4. 2006 17:44

inteltejas píše:Dobre ti tak kdyz se ti to seka!Nemas chtit prehravat filmy v divx na tomhle strarym zeleze!
Holt kdyby jsi tam mel win98 tak ti to pojede znova.
Disk mas dost velkej tak ho rozdel a pridel 2gb pro win98 a nainstaluj si je !
Pojede 100% bez sekani.
Ono mit moderni nt system se v takovym pc je uz celkem dost o hubu!
Osobne bych tam mel Win2000

Blbost jak naozaj xlape , osobne instalujem XP kam sa mi len da ked povypinas sluzby kt nepotrebujes je to jeden s najrychlesjsich sys , vid 32 MB RAM , 233 MMX , 2 GB disk a nerobim si srandu , 98 by som tam nedaval.
A urcite nie 2000 , tento sys ma len jedinu vyhodu v mojich ociach vacsiu prioritu pri sietovych procesoch , typu ak mas siet s XP a 2000 na 2000 pojde siet lepsie.
Je to tym kodekom alebo drivermy.
A este to len naokraj , bsplayer sice pouzivam ale ak netreba titulky osobne odporucam media player classic.
PG
Junior

Odeslat příspěvekod jech 21. 4. 2006 17:56

No to je tady zase kravin. Bezkonkurenčně nejlepší a nejrychlejší dekoder je libavcodec (základ Mplayeru, VLC a FFDShow). Pokud se použije k dekódování vhodně nastavená tahle knihovna, bude video hrát i na 500 MHz počítači. Na Duronu 600 MHz mi běžel MPEG-4 až do rozlišení 720x576@25. Většina filmů má rozlišení poloviční.
Win98 na přehrávání videa v žádnym případě nedoporučuju, jedině Win2000 a výš. Samozřejmě korektní ovladače grafiky, aby fungoval overlay, a jede všechno tak jak má.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PG 21. 4. 2006 18:01

jech píše:No to je tady zase kravin. bude video hrát i na 500 MHz počítačia/quote]

Hmm , takze este raz 350 a slapalo to s divx codekmy aj xvid . Nie je treba 500. A ucite nebolo treba ffdshow.(nehovorim ze nie je najrychlejsi) len nesekal dobrotu(trebalo sa s nim pohrat). A este doplnim procak na tej 350 bol vytazeny do 50 percent.(A hej boli to videa s tym polovicnym rozlisenim)
Len drivery a dobre kodeky(Sys nechat XP).
PG
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 21. 4. 2006 19:07

Ze zkušenosti opravdu doporuučuji Win 2000. Na NB s Celeronem 500 se tak daly bez problému přehrávat XVidy s bitrate okolo 2500bps v plném PAL rozlišení. Na Win 98SE mi to nešlo.
Ale zase na jednom Celeronu 333 právě s ATI Rage IIc běhají v pohodě s BR 800bps a PAL 1/2 a jsou tam Win 98 (ne SE).
A nedoporučuji ten All in one, ale raději jen ffdshow.
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jech 22. 4. 2006 08:43

PG píše:Hmm , takze este raz 350 a slapalo to s divx codekmy aj xvid . Nie je treba 500. A ucite nebolo treba ffdshow.(nehovorim ze nie je najrychlejsi) len nesekal dobrotu(trebalo sa s nim pohrat). A este doplnim procak na tej 350 bol vytazeny do 50 percent.(A hej boli to videa s tym polovicnym rozlisenim)
Len drivery a dobre kodeky(Sys nechat XP).

Ale vždyť já píšu v podstatě to samý. Pokud hraje Celeron 350 MHz 1/2 PAL MPEG-4, tak to celkem koresponduje s mým tvrzením, že Duron 600 MHz tak-tak zvládá video 720x576 (PAL). Samozřejmě ještě také záleží na bitrate a něco si může ukousnout i dekoder zvuku.

Já ale preferuju jako dekoder FFDShow, protože je o trochu rychlejší než XviD a nikdy jsem s ním neměl problémy. U FFDShow je ještě ta výhoda, že se dají najít verze optimalizovaný pro různý procesory.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pandulak 23. 4. 2006 10:40

Diky vsem za rady. Pouzil jsem kodek fddshow pro sse, je to lepci, ale porad ne ono :(. Podle me by to ete chtelo jiny drivery pro grafiku, enze ty zaboha nemuzu pro xpa najit...
Pandulak
Junior

Odeslat příspěvekod Epe 23. 4. 2006 11:29

Tak zkus MPLAYER pro prehravani - nepotrebujes mit nainstalovany zadny kodeky a poslape ti to nejspis. Na starym PC (celeron 366@460, GK4MB, 128RAM,win2k) mi bezi s MPLAYEREM vsechny filmy vpoho, ale s jinym prehravacem (+kodeky) se to seka a neda se na to divat!
Epe
Mírně pokročilý

Další stránka