Fungování legalnich OEM WInXP po výměně desky a graf.karty

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Robin_CZ 3. 5. 2006 17:57

Zdravím.
V PC mám OEM verzi Windows XP Home, legální. V počítači mi odešla grafická karta a musím koupit novou. vzhledem k tomu že Základní deska je typ se slotem AGP a v dnešní době se již nedá sehnat dostatečně výkonná karta za rozumné peníze, je lepším řešením koupě nové základní desky s rozhraním PCI-E a k tomu i vhodnou grafickou kartu. Rád bych věděl jestli bude možné nadále na PC používat stávající verzi OEM Windows kterou tam mám nyní. Pokud ne, je nějaká cesta jak to obejít? Ale aby vše navenek bylo jak má? díky za tipy.
Robin_CZ
Junior

Odeslat příspěvekod JIV 3. 5. 2006 18:28

No to je dost...diskutabilne - system sa viaze na dosku ale ty si menil vga ale z nutnosti.. ja by som skusil poslat email do MS s vysvetlenim ze si nemal na vyber pri vybere vga a poslal im reklamacny papier +si musel menit dosku ..nex ti obnovia tie home, nezabudni sem supnut co ti odpisali nex vedia aj ostatny
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod imp3rator 3. 5. 2006 21:00

naistaluj win a ked ho budes chciet aktivovat tak ti ho mozno neaktivuje tak zavolas na to cislo co je tam uvedene povies ze si zmenil dosku da ti novy kod a aktivujes si...... ja uz som to robil 100x
Jediný kto mi môže prekaziť moje sny, som ja sám.
imp3rator
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 3. 5. 2006 21:05

imp3rator píše:naistaluj win a ked ho budes chciet aktivovat tak ti ho mozno neaktivuje tak zavolas na to cislo co je tam uvedene povies ze si zmenil dosku da ti novy kod a aktivujes si...... ja uz som to robil 100x

S OEM verzí, kde výměna desky je povolena jen v případě výměny v záruce, max. 2 roky od data nákupu?

Od někoho jsem slyšel, že chtěli odfaxovat doklady o záruční výměně od dodavatele.

Petr
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sterivap 3. 5. 2006 21:16

Bez urážky.kde jsi to takhle aktivoval???
sterivap
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 3. 5. 2006 21:17

No abych to upřesnil - záleží na tom, kdy byly ty OEM Windows XP koupené a jaká v té době platila licenční smlouva. Pokud byly zakoupeny po 1.5.2004, váže se licence na motherboard, pokud před 1.5.2004, váže se na 5 základních komponent. To je aktuální stanovisko Microsoftu. Když jsem se někdy v roce 2000 ptal na informační lince Microsoftu, tak mi tenkrát řekli, že se OEM verze váže na skříň počítače, podle toho výkladu by to pak mělo jít. Pro jistotu se podívejte, co máte napsáno v licenci.

To, jestli se dá pro danou základní desku koupit za rozumné peníze výkonná grafická karta, asi nebude ten pravý argument pro Microsoft, aby udělil výjimku - oficiálně ani žádné výjimky neuděluje.

To už je vlastnost OEM software.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mistake 3. 5. 2006 21:20

vse ti pobezi normal...ja mam taky WinXP OEM...
No rush, be cool!
Mistake
Junior

Odeslat příspěvekod imp3rator 3. 5. 2006 22:23

re : sterivap

no ked som chcel aktivovat tak to nejde tak das ze ziskat kod cez centrum sluzieb alebo ako sa to vola a tam mi teta nadiktovala cislo a facha to... a to nie raz....
Jediný kto mi môže prekaziť moje sny, som ja sám.
imp3rator
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 4. 5. 2006 01:03

Někam si ulož wpa.dbl ze System32 ve WINDOWS ze staré instalace.

Až složíš nový PC a nainstaluješ XP, vlož ho do toho samého umístění v novém.

Po restartu aktivuji přes telefon. Nikdo živý tam není. Namačkám čísla, které chce automat. Strčím do aktivace čísla, které mi nadiktuje a hotovo.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ozzy 4. 5. 2006 05:58

Minulý týden jsem provedl výměnu procesoru i základní desky -a OEM XP Home mi funguje normálně..... :|
Tolerance je tísnivý pocit, že ten druhý by mohl mít nakonec pravdu.

ROBERT FROST
Ozzy
Junior

Odeslat příspěvekod cieluch 4. 5. 2006 06:52

Zde se může vyskytnout problém. Samozřejmě každý zde aspoň trochu znalý ví, že aktivovat Windows XP lze několika způsoby včetně.... Ale pokud budeš kontaktovat Aktivační centrum na Microsoft, může se stát,že ti nepřidělí aktivační kód s tím, že se tvoje licence váže na MB a at kontaktujes výrobce resp. prodejce.
Notebook UMAX ActionBook 57T,Celeron 2,00GHz,1x 256MB RAM,1x512MB RAM,MS Windows XP Professional SP2,ADSL-Internet Expres
cieluch
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Nefilim 4. 5. 2006 07:01

Presne tak, zazálohuj si wpa.dbl, prepíš ním pôvodné vo Windows/System 32, reštartni, a potom zavolaj aktivačné centrum Microsoftu.
Nefilim
Junior

Odeslat příspěvekod cieluch 4. 5. 2006 07:46

No a jestli jsemtomu správně rozuměl, bude se kupovat nová MB. To ale asi bude muset třeba formátovat HDD a znovunainstalovat Windows XP Home. Tak ale soubor WPA.dbl nebude fungovat pokud ho vložíš zpět do systému. Ten byl generován na základě předchozíkonfigurace hw.
Notebook UMAX ActionBook 57T,Celeron 2,00GHz,1x 256MB RAM,1x512MB RAM,MS Windows XP Professional SP2,ADSL-Internet Expres
cieluch
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Robin_CZ 4. 5. 2006 10:54

no do MS jsem napsal jeste vcera vecer tak uvidime. zatim bez odpovedi. Win byly koupeny pred rokem, takze by se to mohlo stahovat na jen na tech 5 komponent. to by bylo dobre.
v poslednim prispevku je zminka o reinstalaci win. Je to opravdu nezbytne? nestaci start do nouzoveho rezimu a preinstalovat ovladace pro MB a GK? to by mi dost ulehcilo situaci :)
Robin_CZ
Junior

Odeslat příspěvekod loolooloo 4. 5. 2006 11:02

Podle politiky Microsoftu si zmenou zakl.desky(a sitovky a zvukovky nejspis i cpu a pameti) si de fakto vymenil celej komp a prisel si o licenci starejch win xp oem HNUS CO?
loolooloo
Junior

Další stránka