Jak přehledně uspořádat programy na hlavním panelu Windows?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod antelao 26. 5. 2006 17:32

Prosím o radu jak uspořádat programy na hlavním panelu WinXP. Mám už nějak moc programů a ztrácím přehled.

Teď mám v panelu "Snadné spuštění" složky jako "Video", "Audio", "Grafika", ... atd a v nich zástupce jednotlivých programů. Ale slyšel jsem, že takhle přecpaný panel "Snadné spuštění" zpomaluje PC, že se všechny ty zástupce nějak načítají do paměti či co, nevím.

Jak máte uspořádaný programy vy? Zástupce na ploše se mi nelíbí.

Dík za náměty. Jiří.
antelao
Junior

Odeslat příspěvekod loolooloo 26. 5. 2006 17:47

:-)))))))
loolooloo
Junior

Odeslat příspěvekod snoop001 26. 5. 2006 17:57

Hello

Ja pouzivam soft OBJECT DOCK , a nenam na ploche ziadnu ikonu len Kos ! Object ty sparavi pekne ikonky vedla seba na ploche a mozes zmenit aj velkost ..

Poslem ty moj desktop .... http://fotky.azet.sk/jsAlbum.phtml?i9=4 ... al=1310099

[/img]
Sony Vaio fs415B ,Pentium M 1,7 GHz ;1024 MB RAM ;80 GB HDD
snoop001
Junior

Odeslat příspěvekod cinan 26. 5. 2006 18:32

a nepoznate nejaky softik, ktory nahradi Rychle spustenie? Ked mam otvorene okna tak z Rychleho spustenia hned otvorim program ale s Object Dockom musim minimalizovat...
Open-source fan!
blog-zapisky: http://cinan.wordpress.com/
cinan
Junior

Odeslat příspěvekod snoop001 26. 5. 2006 18:41

cinan píše:a nepoznate nejaky softik, ktory nahradi Rychle spustenie? Ked mam otvorene okna tak z Rychleho spustenia hned otvorim program ale s Object Dockom musim minimalizovat...

nechapem co myslis ...... :( :( :idea:

ja nemusim minimalizovat .......
Sony Vaio fs415B ,Pentium M 1,7 GHz ;1024 MB RAM ;80 GB HDD
snoop001
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 26. 5. 2006 21:56

Jednoznačně panel ikon/zástupců: Drag Strip, více zde:

http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=22 ... drag+strip

Download 3.6 (kdesi by měla být i 3.8, tu mám nainstalovanou):
http://www.poppybank.com/DragStrip/windows/Download.htm

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil X__ dne 3. 6. 2006 23:50, celkově upraveno 2
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod antelao 27. 5. 2006 22:28

Aplikace "LaunchOnFly" je přesně to, co jsem si představoval. Dík za inspiraci, Jiří.
antelao
Junior

Odeslat příspěvekod kremso 27. 5. 2006 23:54

True Launch Bar sa mi paci najviac. Jednoducha ale silna nahrada quick launchu..
Loepold Kronecker : Boh vytvoril celé čísla, všetko ostatné je výtvorom človeka.
kremso
Junior

Odeslat příspěvekod prostor 30. 5. 2006 01:50

ja pouzivam taky ObjectDock jako snoop a pro istotu tam racik nemam ani ten smjecak a full verzii mas k dispozici aj taky panel ikon jak nam tu predvedel X
TO SME MI ZAHORACI DOBRI FTACI
prostor
Junior

Odeslat příspěvekod DanHen 30. 5. 2006 16:19

pouzivam aston shell
pocet ikon na mojej ploche je rovny nule
pouzivam sidebary a ostatok mam v menu start... som si porobil vlastne foldre ako gamesy, multimedia, a podobne... nemam problem.
ked som tu pozeral tie shoty z desktopov, skoro som umrel... ludia, ako dokazete fungovat pri tak obrovskom mnozstve ikon? holt ozaj - sto ludi, sto chuti :))
jedine smrt ve svete nespecha,
prichazi pomalu a v klidu
                                (kryptor)
http://danhen.lordcyber.net/
DanHen
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 3. 6. 2006 23:14

X píše:Jednoznačně panel ikon/zástupců: Drag Stript/quote]
Nó...zatim to vypadá na opravdu dobrej prográmek. :D
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod salko 4. 6. 2006 00:32

Ja tiež používam ObjectDock, tu sú aktuálne náhľady:
ObrázekObrázekObrázekObrázek
V základnom režime je ObjectDock skrytý a reaguje na spodnú hranu desktop-u (samozrejme myšou). Kombinujem to s kkMenu (obr. 3), kde mám ďaľšie dôležité programy. Spodný dock je rozdelený na ľavú časť (najčastejšie spúšťané veci) a pravú časť (aktuálne sputené veci, proste náhrada task bar-u).
Systray mám zase vpravo dole (obr. 4), objaví sa po nabehnutí do pravej dolnej časti.
V podstate mám úplne čistý desktop, používam ho iba keď niečo stiahnem z netu a následne to zatriedim. A využívam celú plochu, kedže mám úplne schovaný WIN taskbar.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krtenek 4. 6. 2006 08:52

K tomu Drag Strip bych měl dvě otázky.
1) Mám zatrženo Auto hide a Click to show, ale přesto po schování panelu a zavření nějakého okna přeci jen na mě znovu na chvilku vyskočí. Proč to?
2) Při instalaci jsem si panel ukotvil na levý okraj - lze ho přesunout jinam? Nejde mi to, žádnou nabídku jsem nenašel - reší to pouze smazání a nová instalace.
Mám verzi 3.80.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod salko 4. 6. 2006 09:20

krtenek píše:K tomu Drag Strip bych měl dvě otázky.
.b]1)[/b] Mám zatrženo oi]Auto hide[/i] a Click to show, ale přesto po schování panelu a zavření nějakého okna přeci jen na mě znovu na chvilku vyskočí. Proč to?
.b]2)[/b] Při instalaci jsem si panel ukotvil na levý okraj - lze ho přesunout jinam? Nejde mi to, žádnou nabídku jsem nenašel - reší to pouze smazání a nová instalace.
Mám verzi 3.80.m/quote]

Keďže som DragStrip skúšal kým som našiel ObjectDock, tak ti môžem odpovedať na prvú otázku. Kedže vývoj tejto aplikácie skončil pred rokom 2000, tak bohužial sa toho javu nezbavíš. A navyše niekedy sa stane, že na taskbar-e ti ostane visieť DragStrip a musíš sa prekliknúť, aby zmizol.
Ohľadom presúvania, skús stlačiť tuším pravý Alt a presúvaj celý strip, prípadne skús iné kombinácie, pri jednej kombinácií to istotne ide.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krtenek 4. 6. 2006 11:47

Tak pravý Alt zabral, díky. :wink:

Ale nerozumím tomuto:
salko píše:A navyše niekedy sa stane, že na taskbar-e ti ostane visieť DragStrip a musíš sa prekliknúť, aby zmizol. m/quote]
krtenek
Mírně pokročilý

Další stránka