Jak přehledně uspořádat programy na hlavním panelu Windows?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod salko 4. 6. 2006 13:05

krtenek píše:Tak pravý Alt zabral, díky. :wink:

Ale nerozumím tomuto:tquote="salko"]A navyše niekedy sa stane, že na taskbar-e ti ostane visieť DragStrip a musíš sa prekliknúť, aby zmizol. m/quote]

To pochopíš po nejakom čase, keď to budeš intenzívne používať. Proste na TaskBar-e (bežiace aplikácie) ti občas ostane aplikácia Dragstrip a zjavne by tam nemala byť.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod X__ 4. 6. 2006 13:36

krtenek píše:K tomu Drag Strip bych měl dvě otázky.
.b]1)[/b] Mám zatrženo oi]Auto hide[/i] a Click to show, ale přesto po schování panelu a zavření nějakého okna přeci jen na mě znovu na chvilku vyskočí. Proč to?
.b]2)[/b] Při instalaci jsem si panel ukotvil na levý okraj - lze ho přesunout jinam? Nejde mi to, žádnou nabídku jsem nenašel - reší to pouze smazání a nová instalace.
Mám verzi 3.80.m/quote]

1. Nejspíš se ty podaří na chvilku při tom zavírání okna klepnout i do proužku Drag Stripu - totiž i po schování za hranu zůstane stejně viditelný tento proužek, stejně je tomu u Win hlavního panelu nebo SideBaru. Já Click to show mám vypnuté a s myší umím dost citlivě, takže nemám v tomto směru problémy ...

2. Pokud sis zaškrtl (já to mám také tak) odstranění titulního proužku (nejhořejší, ještě nad oušky s jednotlivými plochami), tak Drag Strip nejde přetahovat. Obejít to jde, jak správně napsal salko, pomocí přidržení klávesy Alt Gr, schovávat nebo přišpendlit to můžeš nejen k libovolné hraně, ale dokonce kamkoli na plochu, ale na té ploše se ta linka co z Drag Stripu po schování zůstane docela špatně hledá :lol:

...
Naposledy upravil X__ dne 4. 6. 2006 14:09, celkově upraveno 7
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod krtenek 4. 6. 2006 13:43

X píše:1) Nejspíš se ty podaří na chvilku při tom zavírání okna klepnout i do proužku Drag StripuJá Click to show mám vypnuté a s myší umím dost citlivě, takže nemám v tomto směru problémy... /quote]To právě ne. :D >i]Click to show[/i] mám zapnuté, protože nejsem na PC sám, takže aby se mi v tom někdo nehrabal.

bquote="X"]2)Obejít to jde, jak správně napsal pomocí přidržení klávesy Alt Gr, schovávat nebo přišpendlit to můžeš nejen k libovolné hraně, ale dokonce kamkoli na plochua/quote]
Ano, vyzkoušeno, funguje.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod X__ 4. 6. 2006 14:08

...

3. Ano, na hlavním panelu Drag Strip opravdu někdy vyskočí, ale je to drobnost ...

4. Vývoj byl nejspíš opravdu ukončen, ale například MS Windows je vyvíjen, opravován a podporován stále a přesto není bez chyb :lol: Ale z vlastní zkušenosti vím, že při opravě chyb jsem schopen opravit chybu a udělat současně další 2 chyby :lol: Programování není jen tak ... Osobně považuji Drag Strip za skoro dokonalý program (lze objevit další funkce při podržení například Shift, Ctrl, Alt, ...), jen mi schází jedna věc: při obarvení jednotlivého pole (pozadí) změnit i barvu tisku

5. Při použití verze 3.8 doporučuji z verze 3.6 (3.7.1) zkopnout soubor DSCLICK.WAV do adresáře s nainstalovaným Drag Stripem, při klepnutí myší se potom ozve kliknutí ...

6. Někteří zástupci (v MS Win XP + SP2 už není tolik problematických) se přidávají do Drag Stripu hůře, typicky Office a ACDSee. To lze vyřešit takto, zkopnout je z: C:\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy ....

7. Doporučuji jednou za uherský rok uložit nastavení: pravé myšítko na Drag Strip > File > Save as ..., uložení se ukládá do *.dst, pokud se chce přenést nastavení (i všechny zástupci) na jiný PC, případně dát novou instalaci Win, zálohujte si tento soubor a pak ho zkopírujte zpět.

8. Drag Strip je ve verzi PC Win i Mac.
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod krtenek 5. 6. 2006 07:22

X píše:3. Ano, na hlavním panelu Drag Strip opravdu někdy vyskočí, ale je to drobnostn/quote]
Tak to vypadá, že ono vyskakování bylo způsobeno zatrženou volbou Click to show.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod X__ 5. 6. 2006 17:03

krtenek: Ne, to není, já ji nemám zaškrtlou a taky mě na hlavním panelu občas vyskočí ...
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod krtenek 5. 6. 2006 19:48

X píše:krtenek: Ne, to není, já ji nemám zaškrtlou a taky mě na hlavním panelu občas vyskočí ...o/quote]
No jo, je to tak. :?
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krtenek 19. 6. 2006 18:40

Tak jsem ho odinstaloval. Příšerně mě lezlo na nervy to jeho věčné vyskakování. :-/
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod salko 19. 6. 2006 18:45

krtenek píše:Tak jsem ho odinstaloval. Příšerně mě lezlo na nervy to jeho věčné vyskakování. :-/-/quote]

Však som ti to hovoril :)
Skús ten ObjectDock, budeš príjemne prekvapkaný.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod X__ 19. 6. 2006 19:03

Já žádné vyskakování nevidím, protože mám i hlavní panel Win schovaný za lištou, a jinak to chce citlivé prsty a ne zednickou ruku :lol: ObjectDocku jsem nepřišel na chuť, protože mi tam chyběli možnosti Drag Stripu, aspoň jsem je neobjevil i po podrobném zkoumání ...
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod salko 19. 6. 2006 19:32

X píše:Já žádné vyskakování nevidím, protože mám i hlavní panel Win schovaný za lištou, a jinak to chce citlivé prsty a ne zednickou ruku :lol: ObjectDocku jsem nepřišel na chuť, protože mi tam chyběli možnosti Drag Stripu, aspoň jsem je neobjevil i po podrobném zkoumání ...d/quote]

Jasné, ja proti DragStrip-u nič nemám, však koniec koncov tuším práve ty si mi poradil DragStrip. Mne na ňom okrem iného vadí aj nemoderný design, ale je to čisto môj názor.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krtenek 19. 6. 2006 21:01

X píše:Ja jinak to chce citlivé prsty a ne zednickou rukuu/quote]
Ne ne ne, zkrátka když zavřu jakékoliv okno programu tak na mě vyskočí a schová se až klepnutím jinam. Tak jsem mu dal sbohem.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Morfeus211 19. 6. 2006 22:18

Ale veď DragStrip je shareware... 30 dní...
Morfeus211
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 19. 6. 2006 23:52

salko píše:Ja tiež používam ObjectDock, tu sú aktuálne náhľady:
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod salko 20. 6. 2006 00:03

[quote="Tučňák"oMě se libí ta tapeta co máš na ploše :D Nemůžeš mi ji poslat mailem? Jakou verzi toho ObjectDocku používáš, popřípadě odkud ji stáhnu..k/quote]
Tapety som sťahoval odtiaľto, je tam naozaj veľa dobrých vecí. Len treba pozerať správne rozlíšenie (myslým minimálne). Túto jednu konkrétnu som ti poslal na mail.

http://wp.deviantart.com/wallpaper/?ord ... =6&type=wp

ObjectDock mám vo verzií 1.3, zatiaľ neoficiálne plne funkčné, lebo je tam nejaký problém s upgrade. Mám zakúpenú veriziu 1.2, ale neviem, kde mám tie licenčné hovadiny na upgrade.
salko
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka