Používáte ClearType?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Mobil-man 3. 6. 2006 09:58

Tak jak jste na tom? Používáte vyhlazování písma pomocí technologie cleartype? Kdyztak sem hodne screeny textu, jak ho mate nastaveny...
tady muzete zkusit (pres IE)
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 4daPeace 3. 6. 2006 10:46

Ano, pouzivam uz 2roky...na LCD to je prijemna nutnost
4daPeace
Junior

Odeslat příspěvekod hotspot 3. 6. 2006 10:53

Taky taky... Font bez vyhlazeni se mi nelibi...
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Junior

Odeslat příspěvekod JanFiala 3. 6. 2006 10:59

Clear Type na LCD nepouzivam. Pouzitelne je to pouze na normalnim CRT.
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert

Odeslat příspěvekod Ripper-CZ 3. 6. 2006 11:03

Zalezi to jak na kterym monitoru. Na nekterym to vypada dobre, na nekterym priserne. Zrovna na mym je to ClearType tak rozmazany, ze me z toho pri cteni textu boli hlava. Bez ClearType to vypada daleko lip. Samozrejme mam zaple "klasicke" vyhlazovani fontu.
Ripper-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod tomko 3. 6. 2006 11:07

Používám, nevyhlazený písma mi přijdou už divná...
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JIV 3. 6. 2006 11:07

tiez mam len to klasicke, pri cleartype dost rozmazava-boli hlava
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ripper-CZ 3. 6. 2006 11:14

Jeste bych dodal, ze u nas na skole jsem mel moznost videt Mac OS X a pracovat na nem. Po nekolika minutove zkusenosti s nim vam nejake ClearType prijde jako nejvetsi sracka pod sluncem. Kvalita naprosto neporovnatelna. Kazde pismenko vypada jako namalovane stetcem primo na obrazovku, nevidite jediny pixel. Vsechno se da plynulo zvetsovat a zmensovat. Jedna z veci, co muzeme jablickarum zavidet, je naprosto dokonaly obraz. Oproti Applu je Microsoft se svyma technologiema jak vidlak s hnojem.
Ripper-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod .ParadoX. 3. 6. 2006 11:19

JIV píše:tiez mam len to klasicke, pri cleartype dost rozmazava-boli hlava
ano, přesně tak, cleartype na mém CRT vypadá příšerně, ideální na oslepnutí... naopak klasické vyhlazování je v poho
<? echo "hello world"; ?>
.ParadoX.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod christian 3. 6. 2006 11:22

Na notebooku pouzivam.
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 3. 6. 2006 11:27

Tak ja ho taky zkousel ale nejak se mi to zatim nezalibilo...jak to nema ostre hrany, tak se mi to spatne cte. Ale treba cleartype (nebo jak se tam tomu rika) na SuSE je uplne paradni. Zkousel jsem to i ruzne nastavovat...a stejne jsem nedosahl dobreho vysledku pro me (LCD 17" 1680*1050)
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marvin_ 3. 6. 2006 11:58

ClearType je pouzitelne mozna na CRT, ale na LCD to vypada hodne divne. Nekoupil sem si prece LCD abych na tom videl pismena stejne rozmazany jako na CRT.
Marvin_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Saker 3. 6. 2006 12:15

Jj, asi tak, na CRT som to nevidel, ale na LCD sa mi to nepaci - nepouzivam, vyzera to divne, trochu rozmazane...
Saker
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Worm 3. 6. 2006 12:26

Nepoužívám. S Clear Typem možná text vypadá na první pohled trochu lépe, ale rozhodně se hůř čte.
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod droopy 3. 6. 2006 12:46

ClearType pre CRT nema vyznam, kedze vyuziva konstrukciu subpixelov na LCD paneli. Na LCD to nema chybu. Rozhodne treba zapnut.
droopy
Junior

Další stránka