Windows zdvojaté čárky a háčky u české klávesnice

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vasek125125 12. 6. 2006 13:43

ˇˇCeská klávesnice mi píše přesně takhle ˇˇ na jeden stisk,´´ také na jeden stisk. Mám podezření na virus, protože jak jsem odebral ze systému českou klávesnici a pak znovu přidal bylo to ok, ale po restartu systému je to zase. Antivir nic nenajde. Už nevím co s tím.
vasek125125
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 12. 6. 2006 13:52

Co mas za antivir? Je aktualizovany? Krome viru to muze byt i keylogger nebo jina havet.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod vasek125125 12. 6. 2006 14:05

Měl jsem Avg freeware, kvůli těm háčkům jsem si stáhnul NOD 32, toho mám ted v trial verzi a ten taky nic nenašel, no vlastně po pravdě našel jich tam pár mezi nimi i soubor *keyboard* který to vymazalo. Dál jsem kontroloval ad-aware antispyware a taky čistý.
vasek125125
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 12. 6. 2006 14:12

Zkus jeste hijackthis.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod vasek125125 12. 6. 2006 14:23

Poˇˇrad stejne. Ten hijac nasel neco ale to jsou jen nastaveni programu, neco se mi tam nelibili, tak jsem to umazal, ale stejne nic.
vasek125125
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vasek125125 12. 6. 2006 20:36

Už to jde. V /windows/system32/server.exe virus. nevím, jak dlouho to bude fungovat ale alespoň vím, kde hledat.
vasek125125
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bohumil Stejskal 13. 6. 2006 08:39

taky mi to dělá,co mám pls udělat,abych se těch dvojitých háčků zbavil ? :(
Bohumil Stejskal
Junior

Odeslat příspěvekod Bohumil Stejskal 13. 6. 2006 09:12

aha,takže smazat o)
Bohumil Stejskal
Junior

Odeslat příspěvekod dan1 13. 6. 2006 09:26

To je virus, ktery s sebou tahne keylogger - akorat ze autori spatne osetrili "mrtve klavesy" pri kterych by se nemel posunout kurzor (hacek, carka) - takze reseni je odvirovavat o 106 :wink:
dan1
Junior

Odeslat příspěvekod Bohumil Stejskal 13. 6. 2006 09:33

NOD ani AVG ho nepoznali,takže jsem ho smazal a zatím jdou čárky a háčky normálně
Bohumil Stejskal
Junior

Odeslat příspěvekod Miker 18. 1. 2007 22:12

Ahoj. Mám stejný problém, ale žádná server.exe jsem nenašel. NOD32 také nic nehlásí. Poradíte? ˇˇD
Miker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod *Sonny* 19. 1. 2007 08:20

vasek125125 píše:Už to jde. V /windows/system32/server.exe virus. nevím, jak dlouho to bude fungovat ale alespoň vím, kde hledat.d/quote]

A ako si na to prisiel ? Pomocou coho si zistil, ze je to server.exe ?
Ak kontrolu inputu navrhli tak , aby sa nesprávne inputy vyfiltrovali , niektorý objaviteľský idiot vypracuje systém , pomocou ktorého sa nesprávne inputy vyhnú kontrole :)
*Sonny*
Junior

Odeslat příspěvekod bronicka 19. 1. 2007 08:37

Keylogger nemusí být přímo virus, na odhalování havětě mám toto
process explorer (na stahuj.cz)
Tím zcela jasně je vidět podpis na aplikaci. Ten totiž jde ztěžka falšovat, takže pokud uvidíš proces, který je nepodepsán, podívej se na datum vzniku, eventuelně zkus jeho jméno na google, takhle se dá hodně zjistit, kolik ti v systému běží věcí, co nechceš :-)
I žena může být živě ;-)
bronicka
Junior

Odeslat příspěvekod veigy 19. 1. 2007 16:48

Mám stejný problé, ale někdy mi to de, jako teď, ale na jiném učtě to nejde, mám antivirus Norton internet security 2007 full :!: :?: :!: poraďte mi prosím někdo je mi jedno kam mi to napíštete, jestli na mail, icq...
veigy
Junior

Odeslat příspěvekod Baron Prášil 19. 1. 2007 17:04

všem kdo si tady neví rady s virem-sekce viry,antiviry>založte si téma>vložte log z HJT
a k tomu pár slov o problému

HijackThis
http://www.bleepingcomputer.com/files/M ... ckThis.zip
rozbal do vlastní složky,spusť,klikni na "Do a system scan and save a logfile"
Vygenerovaný texťák zkopírujte do přízpěvku

tady to začíná bejt trochu divoký :lol:
Baron Prášil
Junior

Další stránka