Pouzivate Win XP x64 Pro?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod glumm 3. 7. 2006 06:18

Pred nedavnom som sem dal jeden dotaz http://forum.zive.sk/viewtopic.php?t=32379&highlight=. ale vyzera to tak, ze to bolo zbytocne. preto sa chcem spytat, ci pouzivate Windows XP Professional x64 Edition? a ak ano, aky je vas nazor nan popripade skusenosti.
Mozog je aparat, ktorym clovek mysli, ze mysli.
glumm
Junior

Odeslat příspěvekod Oops! 3. 7. 2006 06:30

Rozdíl mezi 32 a 64 bit win xp jsem nezaznamenal, i když se mi trošku zdálo, že 64 jsou trošku pomalejší. Hlavně jsem měl problémy rozchodit tiskárnu a dvd-ram drivery ...vůbec jsem nerozchodil, tak jsem zpátky u 32 bit.
Na 64bit přechod až jedině s Vistou, která už by měla být lépe "optimalizována" a hlavně už by mělo být více ovladačů.
Oops!
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 3. 7. 2006 07:42

Netusim, v cem by meli byt pomalejsi. Neohrabane jsou stejne a pri zatezi s SQL jsou mnohem sviznejsi, nez-li Win32, i kdyz to muze byt jen zdani.

Problemy s ovladaci jsem zatim nejak neregistroval (Logitech MX 5000 set a HP Photosmart 8250 funguji naprosto bezproblemove).
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod xray0045 4. 7. 2006 23:41

Podle toho co jsem zkousel tak se chovaji co do rychlosti vlastne stejne. Problem muze byt s ovladaci a nekterym softem, obecne doporucuji zustat u 32-bitove verze nebot pro pouzivani typu: hry, internet, office je naprosto vyhovujici. Pokud by jste zpracovavali video a nasli nejaky sw ktery bezi spolehlive na 64bitech tak tady by uz se dal rozdil poznat. Oni totiz soucasne CPU (Athlon 64 a Intel EM64T) nejsou ve skutecnosti 64bitove, pouze umoznuji 64bitove adresovani pameti, coz pro beznou praci nema zatim tolik kladu aby to vykoupilo problemy se sw a ovladaci. Provozoval jsem 64bitove XP asi 3 mesice a pak jsem se z pohodlnosti vratil na 32bitu a nepoznavam zadny rozdil ve vykonu. Az budou CPU typu Itanium 2 dostupne i domu tak to bude naprosto jina liga.
xray0045
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kyosuke 5. 7. 2006 02:01

xray0045 píše:Oni totiz soucasne CPU (Athlon 64 a Intel EM64T) nejsou ve skutecnosti 64bitove, pouze umoznuji 64bitove adresovani pameti, coz pro beznou praci nema zatim tolik kladu aby to vykoupilo problemy se sw a ovladaci.

A co na nich, prosím pěkně, není 64bitového? Nemají snad 16 64b registrů? Osobně jsem žádné problémy nezaznamenal, jen zvýšení výkonu. :-)
Kyosuke
Junior