Problém při instalaci Windows XP Pro

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod topca (novy) 11. 7. 2006 09:44

Mam prosbu,instaluji na novy PC,novou istalaci Win XP Pro a behem instalaci,me to nechce precist soubor.Bud ho muzu preskocit nebo opakovat.Zkousel jsem opakovat,dal jsem i jine istalacky a porad nic.Zkousel jsem vymenit a porad nic.Nechci instalovat Win XP Pro,kdyz tam budou chybet nejaky soubory.Nestalo se me to poprve.Predem dekuji za rychlou odpoved.
topca (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Z@chi 11. 7. 2006 09:51

Jo jo - tohle se mi taky stalo - normalne dej preskocit. Vetsinou se jedna o neco ceho si pri behu systemu ani nevsimnes. (snad :-)

Jinak to muzes zkusit precist na nejake lepsi mechanice, nebo to zkusit prepalit v CloneCD. Mel by preskocit chyby a mozna to vypali spravne.
No, mozna to pomuze, ale jinak dej normalne preskocit a prinejhorsim to pak muzes ve winech preinstalovat.
Z@chi
Junior

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 11. 7. 2006 09:54

je-li cd vadné, zkus reklamovat a ms ti dá nové médium, za předpokladu, že máš licenci pochopitelně...
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod topca (novy) 11. 7. 2006 09:56

Diky za rady,momentalne me to jde....ale nevim,proc me to zlobi,asi to tak mam byt..
topca (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 11. 7. 2006 10:00

Být to tak opravdu nemá!

Typické vady, způsobující tento problém:
- vadná, případně znečištěná optická mechanika
- přetaktovaný systém
- vadná RAM
- vadné instalační médium
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Z@chi 11. 7. 2006 10:03

r34ktor píše:Být to tak opravdu nemá!
- přetaktovaný systém
t/quote]

- nevim jestli by pretaktovany system mel problemy se ctenim souboru z CD. :-)
Spis by jsem to tipnul na to necitelne, poskozene, medium
Z@chi
Junior

Odeslat příspěvekod topca (novy) 11. 7. 2006 10:12

Chce rict,ze maji microsoft vadny original sotware nebo me prodali vadnou mechaniku ? Je to mozny,v dnesni dobe je mozny vse,jenom me to zdrzuje od prace.
topca (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod svoji 11. 7. 2006 10:35

Jak již r34ktor napsal, může to být cokoliv z uvedeného. Nejspíše bych tipoval na špatnu ramku - doopručuji projet memtestem.
Pokud projde OK, doporučuji načíst default hodnoty v biosu. po instalaci, zase lze klidně přetaktovat, ale instalace XP to prostě někdy nerozdýchá.
svoji
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 11. 7. 2006 10:39

Z@chi píše:- nevim jestli by pretaktovany system mel problemy se ctenim souboru z CD. :-)

Řada starších systémů nemá AGP/PCI lock, takže se při zvedání FSB zvedá i frekvence PCI, ke které je interně připojen i řadič disků (mechanik), což může mít v určitých kombinacích fatální následky. Osobně jsem měl již s takovýmy systémy co do činění a hledat pak, kde je chyba je pěkná haluz.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý