Instalace na SATA Disk

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod BlizzardMan 20. 7. 2006 18:45

Zdravím, mám v plánu koupi nového disku (konkrétně Western Digital Caviar WD2500KS) do mého PC. Mám také v ploánu přeinstalovat Windows a starý Disk použít jako disk na zálohy atd.
Chtěl bych vědět zda-li bud mít nějaké problémy při instalaci nebo si Windws najdou ten disk samy (budu instlovat Win XP)
BlizzardMan
Junior

Odeslat příspěvekod FastIkarus 20. 7. 2006 19:39

Nenajdou, je potřeba z cd nebo z internetu nahrát ovladač tvého řadiče disku na disketu. Tu pak vložíš do mechaniky... Při instalaci stiskneš F6 ve chvíli, kdy se tě zeptá, ejstli chceš instalovat další SCSI nebo RAID zařízení. Dál už to probíhá normálně
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod Epe 20. 7. 2006 20:00

ja bych tu F6 nemackal az v dobe kdy se te zepta.... mackej/drz ji hned od spusteni instalacniho programu. Me to jinak na tu F6 nebralo zretel :-/
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod voyo 20. 7. 2006 20:37

BlizzardMan píše:Zdravím, mám v plánu koupi nového disku (konkrétně Western Digital Caviar WD2500KS) do mého PC. Mám také v ploánu přeinstalovat Windows a starý Disk použít jako disk na zálohy atd.
Chtěl bych vědět zda-li bud mít nějaké problémy při instalaci nebo si Windws najdou ten disk samy (budu instlovat Win XP)(/quote]

neviem ako vy, ale pri instalacii win xp staci strcit CD do mechaniky a instalovat :) vsetko si najde - s tou disketou jedine ze potrebujes spravit RAID pole, co ale nie je tvoj pripad :)
voyo
Junior

Odeslat příspěvekod Safik (novy) 20. 7. 2006 20:41

souhlasím s voyo, mám sataII disk a instalace XP SP2 naprosto bez problémů, instalační program si všechno našel sám
A64 3000+ @ 2,2ghz, Nforce4Ultra, 1Gb dual channel, GF 6600GT 128 Mb, Mandriva linux X86_64
řešeni problému vždy hledej mezi žídlí a monitorem
Safik (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Epe 20. 7. 2006 20:45

U XP SP2 uz to je myslim opraveny - neni treba ovladac, ale u SP1 to urcite je nutny - zalezi co bude BlizzardMan instalovat(?).
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BlizzardMan 20. 7. 2006 21:25

Budu tam dávat SP2
Jo a moji sestavu vidíte pod příspěvkem ;-)
BlizzardMan
Junior

Odeslat příspěvekod voyo 21. 7. 2006 07:37

Epe píše:U XP SP2 uz to je myslim opraveny - neni treba ovladac, ale u SP1 to urcite je nutny - zalezi co bude BlizzardMan instalovat(?).

Ani win XP sP1 nepotrebujes diskety s ovladacom :)
ziadne strachy , len to nainstaluj :)
voyo
Junior

Odeslat příspěvekod BHawk 21. 7. 2006 07:45

Mám pôvodný Windows XP pro a bez tej diskety to tam jednoducho nejde.( Začne vypisovať na modrej obrazovke, že nevidí disk a že mám skontrolovať disk proti výrusom a iné postupy)
ASUS M4A87TD/USB3, AMD Phenom II X6 1055T + AC Freezer 7 PRO r2, 4x 2GB Kingstone DDR3-1333 CL9, ATI Sapphire HD 4830, SSD 128GB Kingstone V+ series + Samsung F1750GB + Samsung F1 1TB, Seasonic S12 430W
BHawk
Junior

Odeslat příspěvekod Epe 21. 7. 2006 11:15

voyo píše:
Epe píše:U XP SP2 uz to je myslim opraveny - neni treba ovladac, ale u SP1 to urcite je nutny - zalezi co bude BlizzardMan instalovat(?).

Ani win XP sP1 nepotrebujes diskety s ovladacom :)
ziadne strachy , len to nainstaluj :)

A na to jsi prisel jak? z vlastni zkusenosti vim, ze pokud nedas instalacce SP1 drivery na SATA, tak pres to "vlak nejede". Jina vec je pokud nemas originalni CD a mas na tom CD ovladace vlastorucne pridany...
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sinclair 21. 7. 2006 11:40

podla mna zalezi, ci sata radic je ako RAID, alebo ako radic s funciou RAID, ak to je radic, instalacia ide bez problemov, ale ak to je iba RAID potrebujes disketu s ovladacmi na instalaciu, ked si to vypita F stlac ju, ale vybet ovladaca sa ti objavi neskor, ked si natiahne ostatne ovladace. inak robil som to uz niekolko krat, zalezi na doske, a ked mas len SATA disk s novsou doskou je to bez problemov, CD a DVD neratam samozrejme, so starsimi doskami, niekedy zo zaciatku pouzivania SATA bol nutny ovladac, teraz uz nie na 99%.
sinclair
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike.M 21. 7. 2006 12:07

sinclair: Presne tak, pokud mas v BIOSu polozku treba Raid managment: RAID/IDE tak prepni na IDE a automaticky to majs jako radic bez RAIDu a nepotrebujes nic, ale pokud to mas RAID napevno a BIOS mas jeden k desce a druhy k raidu a ten RAID nejde v BIOSu vypnout pak prijde na radu disketka.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý