od cieluch 16. 8. 2006 06:15
Já mám lepší nápad. Stačí vložit install cd nebo spouštěcí disketu Win98. Příkazem: format C: naformátovat HDD, potom restartovat.Po restartu a načtení ze spouštěcí diskety nebo bootovatelného instalačního cd Win98 potvrdit S podporou cd-rom, DOSovským příkazem nakopírovat instalační soubory na HDD:
A:\c:
C:\md win98
C:\cd win98
C:\WIN98\E:(označení mechaniky cd/dvd-rom)
E:\cd win98
E:\WIN98\copy *.* C:
Teď se nakopírují instalační soubory,potom se přepnu zpět na C:
to poznám podle promtu příkazové řádky a mělby být C:\WIN98, zde stačí napsat setup nebo setupcor a začne instalace přímo z HDD. A proč tímto způsobem? Protože mi v adresáři WIN98 na C zůstanou instalační soubory pro další možnou reinstalaci, aniž bych musel hledat instalační cd. Pokud se budu chystat na reinstalaci systému, stačí z příkazové řádky spustit nějakého DOSovského souborového manažera M602,Norton Commander,Volkov Commander a vymazat z disku vše kromě adresáře WIN98.Je to sice úmorná práce a dlouhá,ale potomse dostaví dobrý pocit z dobře vykonané práce.Ten kdo si rád pohraje z DOSem nebo rád pracuje v příkazovém řádku mi jistě dá za pravdu.
Notebook UMAX ActionBook 57T,Celeron 2,00GHz,1x 256MB RAM,1x512MB RAM,MS Windows XP Professional SP2,ADSL-Internet Expres