Reinstal Win 98

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ivory 15. 8. 2006 13:44

Kámošovi se sesypal jeho comp. Najede Win a po 10 vteřinách se to samo restartuje. Takže určitě nabořené.

Jelikož má ale starou plečku, potřebuju tam hodit zpět WIN 98 (ty jsou tam i teď).

Pokud vložím CD WIN 98 a nechám PC nabootovat z něho, umožňuje WIN 98 přeinstalování sama sebe nebo budu muset znovu instalovat i ovládače?

Vím, že když se reinstalují XP, tak je možnost nechat jen přeinstalovat XP bez nutnosti znovu nahrávat ovládače. S WIN 98 jsem to nikdy nedělal, tak se radši ptám, než to budu dávat dohromady.

Moc díky za radu :!: :D
VW New Beetle 1.9 TDi - CULT CAR
Mercedes-Benz C class 240 aut. - BEST CAR
Ivory
Junior

Odeslat příspěvekod allcon 15. 8. 2006 14:17

mno ja takovoutu moznost nedelal ani u XP.
pokud reinstal tak komplet ...format C:/ a mas to
ale jinak nevim,ale asi ne
jakto ze MS este porad existuje :-O
-------------------------
Kubuntu 7.04 AMD64 Orleans|Asus m2n-e nforce 570 ultra|western digital 160 GB sata2
allcon
Junior

Odeslat příspěvekod Mathey 15. 8. 2006 14:27

kdyz reinstaluju tak poradne, aby tam nezustaly naky sracky. ovladace se daj dnes snadno na netu stahnout.
Heslo:
Mathey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod msn 15. 8. 2006 14:33

potřebuješ spouštěcí disketu,format C:,poté úplná cesta k instalátoru exe na CD,obvykle se disk D: změní na E:,takže např.E:\setup.exe
Opravná instalace je setupcor.exe ale nedoporučuju,tím se nic nevyřeší.
msn
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 15. 8. 2006 15:00

Prejmenuj adresare Program files a windows na cokoliv.
Nainstaluj nove windowsy, jak to bude chtit drajvry, tak mu nalistuj adresar stary_windows\inf (je skryty), za normalnich okolnosti si to vytahne (nebo je bude chtit nalistovat).
Pak presunes data, co nebudes pak potrebovat, maznes.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ivory 15. 8. 2006 19:52

Už je vymalováno a hotovo. Kompletní reinstal. Problém však zůstal :-/

Ale moc díky za rady :D
VW New Beetle 1.9 TDi - CULT CAR
Mercedes-Benz C class 240 aut. - BEST CAR
Ivory
Junior

Odeslat příspěvekod cieluch 16. 8. 2006 06:15

Já mám lepší nápad. Stačí vložit install cd nebo spouštěcí disketu Win98. Příkazem: format C: naformátovat HDD, potom restartovat.Po restartu a načtení ze spouštěcí diskety nebo bootovatelného instalačního cd Win98 potvrdit S podporou cd-rom, DOSovským příkazem nakopírovat instalační soubory na HDD:
A:\c:
C:\md win98
C:\cd win98
C:\WIN98\E:(označení mechaniky cd/dvd-rom)
E:\cd win98
E:\WIN98\copy *.* C:
Teď se nakopírují instalační soubory,potom se přepnu zpět na C:
to poznám podle promtu příkazové řádky a mělby být C:\WIN98, zde stačí napsat setup nebo setupcor a začne instalace přímo z HDD. A proč tímto způsobem? Protože mi v adresáři WIN98 na C zůstanou instalační soubory pro další možnou reinstalaci, aniž bych musel hledat instalační cd. Pokud se budu chystat na reinstalaci systému, stačí z příkazové řádky spustit nějakého DOSovského souborového manažera M602,Norton Commander,Volkov Commander a vymazat z disku vše kromě adresáře WIN98.Je to sice úmorná práce a dlouhá,ale potomse dostaví dobrý pocit z dobře vykonané práce.Ten kdo si rád pohraje z DOSem nebo rád pracuje v příkazovém řádku mi jistě dá za pravdu.
Notebook UMAX ActionBook 57T,Celeron 2,00GHz,1x 256MB RAM,1x512MB RAM,MS Windows XP Professional SP2,ADSL-Internet Expres
cieluch
Poslední varování