od Barbucha 12. 9. 2006 07:49
Tak předně na CHIPu byla dána verze 9.0.0.3717 Personal, ale nejdříve se musí (před instalací) provést registrace a potom přijde ser. číslo emailem, to je nutné pro instalaci. Registrace je zdarma přes odkaz tak jak je na CHIPu DVD. Jinak verze Personal má jistá omezení, oproti verzi Home. Jinak umí a podporuje CD/DVD mechaniky, včetně vypalování, chyba je buď v instalaci, nebo v systému. No a pokud je na disku "C " 8 GB dat a má celkovou velikost (není udáno) např.20 GB, tak lze vytvořit zálohu oddílu "C" do souboru a ten potom si vypálit. Ještě existuje tzv. vytvoření Secure Zone, kde se "ukradne" z vybraného disku min. velikost tolik, kolik je zabráno daty a vytvoří se chráněný nový disk, na který má POUZE přístup Acronis True Image i v režimu miniOS (při bootu kláv. F11) a ostatní OS ho nevidí a ani skoro všechny utility typu Partition Magic ho prakticky nevidí. Ale pozor na jeho správné používání, manipuluje velmi silně s tabulkou MBR a pokud jsou provedeny nesprávně operace, tak po retartu PC je vysoká pravděpodobnost, že nepůjde vůbec nabootovat PC, proto je velice vhodné si přečíst důkladně nápovědu a postupy. Já jsem ho vyzkoušel a moje hodnocení je spíše průměrné a hned jsem se vrátil k Ghost programu, který zatím nemá chybu a vejde se v pohodě i na disketu. Vřele také doporučuji zálohovat si i tabulku MBR, nějakým dobrým prográmkem, dá se jich najít dost na Netu.