Nefunkční windows firewall

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod gogo.spk 5. 10. 2006 20:15

Po těžkém zavirování PC a jeho vyléčení mi nejde vypnout nebo zapnout Windows Firewall, položka zapnout i vypnout je znevýrazněná. Nepomohl restart služby, nepomohla reinstalace SP2. Poradí někodo?
Druhý problém nastal s tím, že nejde nainstalovat žádnou bezpečnostní záplatu, windows update normálně naběhne, najde dostupné aktualizace , stáhne, ale po instalaci vyskočí informace ,že záplaty nejsou nainstalované, je mezi něma i " Windows installer 3.1 (KB893803).
gogo.spk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod x-father 5. 10. 2006 21:31

No a ses si jisty ze tam nic nezustalo?

Ackoliv jsem zasadne proti reinstalaci jako zaladnim reseni problemu, tak musim prinat, ze pokud zacne blbnout windows firewall, tak jsem take v koncich. Nemusi to byt ani nasledkem viru.

Jakmle se podela tahle cast systemu, tak je to temer neresitelne. Tahle sluzba zavisi na spouste jinych a ani po nekolikahodinovych patlanich se v registrech atd jsem nikdy nedospel k uspechu.
x-father
Pokročilý

Odeslat příspěvekod djadja 5. 10. 2006 22:11

Souhlasím s x-father
Ono je opravdu někdy asi nejrychlejší kompletně přeinstalovat systém a PC než dlouhé hodiny bádat a ztrácet zbytečně čas. Já jsem to tak taky nakonec vyřešil.
djadja
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 6. 10. 2006 05:17

Tak s problem tim vypnutym firewallem jsem mel taky, ale nasel jsem popis, jak ho znovu zprovoznit - a pomohlo to (zadna reinstalace nebyla treba).
Jak budu na sichte, tak to najdu a hodim sem (tak za hodku).

edit: takze jsem to delal podle techto postupu:
http://usenet.jyxo.cz/microsoft.public. ... ndows.html

http://usenet.jyxo.cz/microsoft.public. ... ndows.html

Kdyz to tak cele shrnu, tak je nejdulezitejsi (ostatne, na konci se o tom taky pise).
netsh winsock reset

NETSH FIREWALL RESET

rundll32 setupapi,InstallHinfSection Ndi-Steelhead 132 %windir%\inf\netrass.inf

Timhletim postupem se mi vratila funkcnost firewallu, i kdyz nesla predtim zapnout, proste nic (porad hlasilo, ze neni nainstalovana pozadovana sluzba, ve spravci sluzeb chybela a pod.)
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 10. 2006 06:28

Osobne bych na bezpecnostni reseni od windows nespolehal a po ritualnim formatu bych zvolil neco co funguje-treba firewall treti strany,
residentni stit ktery neumozni cemukoliv prepisovat cokoliv v registrech a cokoliv spoustet a normalni antivir.Kombinaci je dost a jde to vyresit i pomoci freeware aplikaci.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr S. 7. 10. 2006 10:19

Přesně tak, firewall od Mrkwosoftu je na houby (už třeba proto, že chrání komunikaci jenom jedním směrem), lepší použít jiný - např. Kerio Personal Firewall, nyní vyvíjený společností Sunbelt.
Alea iacta est! Kostky jsou vrženy!
Petr S.
Junior