Nezda sa vam Win XP zastaraly a pomaly na dnesnu dobu?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Matysek 17. 11. 2006 00:58

Take maji pravdu.
Vyuzije i lepe potencial HW.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod petmal 17. 11. 2006 01:24

Ano, take mam tuto zkusenost. Na stroji s dostatkem RAM (1GB) je zcela urcite sviznejsi nez XP na stejnem stroji a to o hodne, hlavne je to videt pri tezkem multitaskingu.

ReadyBoost/SuperFetch/Desktop Composition (Aero) to vse vyrazne pomaha (pokud si to nejaky "chytrak" vsechno v nLite nepovyhazuje s tim, aby usporil vykon - nejvic me vzdycky pobavi, kdyz nekdo zacne nekde rozhlasovat jak si vypne Aero aby ulevil CPU, to ze tim vypnutime Aera se bude misto pres GPU renderovat pres CPU ho uz asi nezajima). Nova sprava pameti dela strasne moc.

Takze pokud mate stroj s 1GB RAM a vahate mezi XP a Vista pak jedine Vista.
petmal
Junior

Odeslat příspěvekod Ripper-CZ 17. 11. 2006 01:30

petmal píše:Takze pokud mate stroj s 1GB RAM a vahate mezi XP a Vista pak jedine Vista.

pokud nehodlate hrat hry.

mimochodem co se tyka swapovani, tak si vyzkousejte linux, a budete se wokenarum z plna hrdla smat. nonstop je ramka plna, a swap prazdnej. presne tak, jak to ma byt.
Chtěl bych poděkovat firmě Microsoft, která mi úrovní svých produktů umožnila seznámení s krásou Linuxu.
OS nemá být pro peníze, ale pro lidi...
Ripper-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 11. 2006 01:47

petmal píše:Ano, take mam tuto zkusenost. Na stroji s dostatkem RAM (1GB) je zcela urcite sviznejsi nez XP na stejnem stroji a to o hodne, hlavne je to videt pri tezkem multitaskingu.

ReadyBoost/SuperFetch/Desktop Composition (Aero) to vse vyrazne pomaha (pokud si to nejaky "chytrak" vsechno v nLite nepovyhazuje s tim, aby usporil vykon - nejvic me vzdycky pobavi, kdyz nekdo zacne nekde rozhlasovat jak si vypne Aero aby ulevil CPU, to ze tim vypnutime Aera se bude misto pres GPU renderovat pres CPU ho uz asi nezajima). Nova sprava pameti dela strasne moc.

Takze pokud mate stroj s 1GB RAM a vahate mezi XP a Vista pak jedine Vista.

me pro zmenu fascinujou experti, kteri se holedbaji tim, jak skrz nlite vypli internet explorer, media player.. pritom ve skutecnosti zmizelo tak max. iexplore.exe a wmplayer.exe .. coz je asi tak 100 kb "kontejneru".. ale DLLky, ktere tvori samotne jadro danych aplikaci tam dal maj, protoze bez nich by system prostenefungoval .)
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod petmal 17. 11. 2006 02:05

Ano, prave to se mi tak libi na Viste oproti XP. Na Viste RC2 mam z 1 GB RAM neustale volnych do 20MB (zrovna ted kdyz pisu je to 17MB). To je ta nova (ano, nova pro MS Windows) sprava pameti o ktere jsem mluvil. Vista uz nastesti take vyuziva naplno volnou RAM, kdyz ji zrovna nic jineho nepotrebuje... :D

Hry (zejmena ty nove) uz jsou stejne kategorie sama pro sebe, kdyz si je chce clovek zahrat (ja nehraju) a to v pokud mozno nejlepsich detajlech, tak bude tak jako tak potrebovat 2GB RAM + nejakou super grafiku "ktera by sama o sobe utahla stroj s XP"...
petmal
Junior

Odeslat příspěvekod eso 17. 11. 2006 14:20

Mě ještě do léta v pohodě stačily Windows 2000. Pak jsem měnil hardware, tak jsem upgradoval. XP se mi nezdají o nic rychlejší.

Vista bude potřebovat nejmíň 2GB paměti, nebude?
eso
Junior

Odeslat příspěvekod Deawo 17. 11. 2006 14:37

Mohu jen potvrdit názor, že vista je rychlejší jak XP.

V sestavení RTM je vista určitě rychlejší než XP. Dokonce se dá používat i na PC s 512mb ram (RC2 pořád swapovala), ale tam už to vyjde na stejno a jakmile chce člověk hárt, nebo mít otevřených hodně aplikací tak je to k ničemu.
Proto kdo má průměrné pc s 1gb ram tak může přejít na visty bez obav.
Deawo
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 11. 2006 14:38

eso píše:Mě ještě do léta v pohodě stačily Windows 2000. Pak jsem měnil hardware, tak jsem upgradoval. XP se mi nezdají o nic rychlejší.

Vista bude potřebovat nejmíň 2GB paměti, nebude?m/quote]

bude i nebude.. vzdy zalezi na tom, jakou praci s tim pocitacem delate... jinak na me sestave mi xp prijdou lehce rychlejsi nez 2000 (donedavna jsem jel na 2000)
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Benjamin 17. 11. 2006 14:39

eso píše:Vista bude potřebovat nejmíň 2GB paměti, nebude?u/quote]

nebude - to tvrdi Dell, ale jenom aby si zvysil prodeje...
Umělá inteligence není soupeř pro přirozenou hloupost.
Benjamin
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 17. 11. 2006 15:52

debby píše:ale toto sa mi tiez pozdáva

/131072 processors/
http://top500.org/system/7747

/quote]

Nemáš náhodou taky letos PARy? No nic ale všiml jsem si, že počítač který byl před 2 lety první, je teď na 10. místě a ten BlueGene je teď 10x výkonější než byl on. To bylo trochu OT...

XP mi příjdou trochu pomalé, ale nejsou zastaralé.
Vista mi běhla skutečně svižněji, možná ji trochu optimalizovali.
Co se týče GUI, tak nepotřebuji žádné 3D serepetičky ani zkrášlovadla typu Aero.
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 11. 2006 16:07

wojta píše:XP mi příjdou trochu pomalé, ale nejsou zastaralé.
Vista mi běhla skutečně svižněji, možná ji trochu optimalizovali.
Co se týče GUI, tak nepotřebuji žádné 3D serepetičky ani zkrášlovadla typu Aero.
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 17. 11. 2006 16:40

piErcE píše:me pro zmenu fascinujou experti, kteri se holedbaji tim, jak skrz nlite vypli internet explorer, media player.. pritom ve skutecnosti zmizelo tak max. iexplore.exe a wmplayer.exe .. coz je asi tak 100 kb "kontejneru".. ale DLLky, ktere tvori samotne jadro danych aplikaci tam dal maj, protoze bez nich by system prostenefungoval .)

Praveze nLite vyhadzuje i DLL aplikacii a je mozne i pridat seznam DLL ktere chces smazat. ;)
To neni jak Pridat a Odebrat soucasti, kde se odskrtnutim IE strati jen jeho zastupce z plochy. Obrázek
Vzhledem k tomu, ze muj Windows adresar ma 350 MB, tak tam moc tech smejdu a sluzeb nezustalo.
TheTOM_SK
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod piErcE 17. 11. 2006 16:45

TheTOM_SK píše:
piErcE píše:me pro zmenu fascinujou experti, kteri se holedbaji tim, jak skrz nlite vypli internet explorer, media player.. pritom ve skutecnosti zmizelo tak max. iexplore.exe a wmplayer.exe .. coz je asi tak 100 kb "kontejneru".. ale DLLky, ktere tvori samotne jadro danych aplikaci tam dal maj, protoze bez nich by system prostenefungoval .)

Praveze nLite vyhadzuje i DLL aplikacii a je mozne i pridat seznam DLL ktere chces smazat. ;)
To neni jak Pridat a Odebrat soucasti, kde se odskrtnutim IE strati jen jeho zastupce z plochy. Obrázek
Vzhledem k tomu, ze muj Windows adresar ma 350 MB, tak tam moc tech smejdu a sluzeb nezustalo.

takovyhle experty miluju jeste vic, protoze si vymazou systemove soucasti a pak se divi ze jim rada programu nefunguje (a opet nadavaji na microsoft, misto toho aby nadavali sobe)
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 17. 11. 2006 16:50

Zajimavy nevim o tom, ze by mi neco nefungovalo. Obrázek Obrázek
Na MS bych nikdy nenadaval, protoze vydal WinXP a IE7.
Naposledy upravil TheTOM_SK dne 17. 11. 2006 16:51, celkově upraveno 1
TheTOM_SK
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wojta 17. 11. 2006 16:51

takovyhle experty miluju jeste vic, protoze si vymazou systemove soucasti a pak se divi ze jim rada programu nefunguje (a opet nadavaji na microsoft, misto toho aby nadavali sobe)

Já s tebou souhlasím (ačkoliv si mě napadl kvůli tomu GUI). nLite taky nepoužívám, právě z důvodu toho, že by mi pak kvůli tomu něco nefungovalo. Podobné věci je legitimní dělat u otevřeného systému jako je Linux, nikoli u Windows. V nLite se to fakt dost zkouší systémem pokus-omyl, ale nikdo pořádně neví co to s těmi Windows udělá. Pak se opravdu té hromadě dotazů, že něco nejde nedivím. nLite je velké riziko. Už jen vyhodit IE znamená, že nepůjde aktualizace systému a hromada věcí, která je na něm závislá. S klidným svědomím bych zrušil tak možná Malování nebo Solitaire :lol:.
Ale grafická vyšperkovávátka stejně používat nebudu, protože se mi nelíbí.
wojta
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka