V XP mam USB 2.0 pomalé

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod treyo 4. 1. 2007 11:51

Zdravim.

Mam WinXP SP2, AMD 2400+, 768ram, zakladku VIA...Problem je v tom, ze na PC ma 6portov USB 2.0, ale vsetky porty pracuju ako USB 1.1...ci tam plugnem dig.fotak, flashko, MP3, proste hocico, stale mi to pise, ze: " Toto zariadenie moze pracovat aj rychlejsie, pokial ho zapojite do hi-speed USB 2.0"...vtip je v tom, ze v USB 2.0 ho uz mam. Skusal som si akurat stiahnut ovladace od VIA pre USB2, ale nepomohlo to. Ked si chcem nieco dat napr na flashku tak mi to kopiruje rychlostou 300kbps, co robi pri 1 GB dost slusnu kopu casu.

Nevie mi s tym niekto pomoct prosiiim?

vopred dik
treyo
Junior

Odeslat příspěvekod vic11sk 4. 1. 2007 12:11

Aj ja som mal tento isty problem, hoci mne to kopirovalo o nieco rychlejsie (960KB/s).
Mne sa to podarilo takto spravit:
V DEVICE MANAGERi som reinstaloval svetky usb kontrolery.
(kliknes na USB controller,potom na kazde zvlast, potom driver, potom das ze update driver).

Mne to pomohlo, dufam ze aj tebe!
vic11sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kime 4. 1. 2007 12:54

co tak mrknut do biosu tam sa tusim daju usbporty nastavit ci ich pouzit ako 1.1 alebo 2 mozno to tam mas nejakym zazrakom znizene
trnky brnky
http://eshop.em-net.sk
kime
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 4. 1. 2007 13:38

Tenhle problém se tady točí ořád kolem dokola, ale nepamatuji se, že by ho někdo rozluštil.

Máte ve správci zařízení "Řadič VIA USB Enhanced Host Controller"?

Petr
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod treyo 4. 1. 2007 14:07

Petr_S píše:Tenhle problém se tady točí ořád kolem dokola, ale nepamatuji se, že by ho někdo rozluštil.

Máte ve správci zařízení "Řadič VIA USB Enhanced Host Controller"?

Petrt/quote]

Ano mam ho tam, nainstalovanu mam verziu 2.1.2600.00... idem sa o chvilu mrknut do toho biosu...ak by to bolo toto, tak by ma to nastvalo...
treyo
Junior

Odeslat příspěvekod treyo 4. 1. 2007 14:38

no tak prave som sa vratil z BIOS a USB2.0 support mam "Enabled"
:cry:
treyo
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 1. 2007 14:42

A jakej používáš operační systém?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod treyo 4. 1. 2007 15:08

r34ktor píše:A jakej používáš operační systém?y/quote]

v prvom prispevku to mam napisane... windows xp pro SP2, inak co sa tyka zakladnej dosky, tak mam vt8367-8235 na chipe M811 v 3.11
treyo
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 1. 2007 15:13

Ježíši, já jsem slepej. :(

Do jakých portů ta zařízení zapojuješ? Nepoužíváš rozbočovač nebo prodlužovací kabel? Od kdy se objevuje hláška "Toto zariadenie moze pracovat aj rychlejsie..."?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mickaelb 4. 1. 2007 15:44

Taky jsem to resil tady:
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=50652&start=0
Ono to ani po instalaci SP2 nejelo, tak jsem stahl ovladac z msi stranek urceny pro win98/ME, nainstaloval ho a uz to jelo ;)
mickaelb
Junior

Odeslat příspěvekod treyo 4. 1. 2007 16:02

r34ktor píše:Ježíši, já jsem slepej. :(

Do jakých portů ta zařízení zapojuješ? Nepoužíváš rozbočovač nebo prodlužovací kabel? Od kdy se objevuje hláška "Toto zariadenie moze pracovat aj rychlejsie..."?t/quote]

Ta hlaska sa objavuje furt...tusim mi to este ani neslo... pcham to do normalnych USBoutov mam ich 6...doteraz mi to az tak nevadilo, ale ako som kupil flash disk a mp3, tak ma to vytaca...no a klinec bol vcera, ked som daval pre otca fotky na moju flashku, malo to nieco vyse 1GB...prisiel som k fotrikovi, on ma pocitac s rokom vyroby 2001 alebo 2002 zapojim flash dam kopirovat a za cca 2 minuty to tam bolo...preco ma to nastvalo? lebo ja na mojom relativne novom PC som to tam natahoval 40minut. :oops:

PS: nepouzivam rozbocovac ani predlzovaci kabel...
treyo
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 1. 2007 16:28

Jde o to, že někdy zlobí porty vyvedené na externí čelíčko, ale jestli to hapruje ve všech, tak bude problém jinde. Zkoušel jsi již odebrat ve Správci zařízení všechny nadetekované řadiče a nechat je znovu nainstalovat?

Obrázek
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod treyo 4. 1. 2007 22:47

r34ktor píše:Jde o to, že někdy zlobí porty vyvedené na externí čelíčko, ale jestli to hapruje ve všech, tak bude problém jinde. Zkoušel jsi již odebrat ve i]Správci zařízeníe/i] všechny nadetekované řadiče a nechat je znovu nainstalovat?

timg]http://img241.imageshack.us/img241/7495/usbyk7.png[/img]

Este ne, dnes som sa na to chystal, ale nevyslo to casovo...zajtra to vyskusam a dam vediet ako som dopadol...
treyo
Junior

Odeslat příspěvekod treyo 6. 1. 2007 10:30

no bola haluz vcera, odinstaloval som komplet cele USB, len som kapanek zabudol. ze mam wireless klavesnicu a mys...pripojenu cez USB :roll: Nastastie som v pivnici nasiel moje stare PS2 klaves a mys...takze sa mi to podarilo spojazdnit...
Najprv som mal mindrak, bo mi to nefungovao, ale zistil som ze mi nefunguju uz iba pre predne 2 USB... tam su rychlosti okolo 300kbps, ale vzadu mi to uz fici okolo 12mbps...takze super.
treyo
Junior

Odeslat příspěvekod Hampr 6. 1. 2007 12:12

Nemám ve správci zařízení "Řadič VIA USB Enhanced Host Controller"?
Co s tím.A to mám novej comp
Hampr
Junior

Další stránka