Instalace XP - chyba při kopírování souborů

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod davnov 23. 1. 2007 11:03

Pořídil jsem si nový počítač s windows XP, nahrál jsem na nový disk data ze starého pc, které běželo pod w98, ale nejspíš byl v datech vir, začal se mi restartovat počítač.
Nainstaloval jsem tedy Windows XP znova, nejdříve jsem to zkusil bez formátování, ale problémy přetrvávaly, tak jsem se rozhodl kompletně zformátovat disk.
Stáhl jsem si utilitu od výrobce disku, kde jsem vybral možnost "Vyplnit disk nulami", to by mělo být kompletní smazání disku. Výmaz proběhl v pořádku, spustil jsem tedy instalaci XP z cd. Nejdříve jsem vytvořil na disku nový oddíl a naformátoval ho jako ntfs, pak se rozběhla instalace.
Problém nastal při kopírování souborů potřebných pro instalaci.
Některé soubory se nenačetly a musel jsem je buď přeskočit, nebo zkusit znova nakopírovat. Zajímavé bylo, že někdy po zmáčknutí klávesy Enter (zkusit znovu nakopírovat) se ten soubor nakopíroval a instalace zase chvilku běžela, u jiných souborů to ale nešlo a musel jsem je přeskočit.
Když jsem přeskočil asi 30 souborů, tak se objevila modrá obrazovka s hlášením, že instalace byla ukončena, aby nedošlo k poškození hardwaru.
To mi udělá pokaždé. Ještě jsem si všimnul, že při další instalaci to při kopírování přeskakovalo jiné soubory a jiné zase načetlo, než tomu bylo při instalaci předchozí.
CD by mělo být v pořádku, protože se mi XP na ten samý pc už podařilo nainstalovat.

Jsem bezradný.
davnov
Junior

Odeslat příspěvekod fatman 23. 1. 2007 11:10

Příčin může být mnoho. Poškozený disk, poškozený řadič, vadný/špatně zasunutý kabel, mně se takhle projevila chyba pamětí. Takže bych zkusil překontrolovat kabely, otestovat disk, otestovat paměti, zkusit jinou CD/DVD mechaniku...
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod Ze3gg 23. 1. 2007 11:24

Tenhle problem znam. Stava se to na starsich pocitacich a prijde mi ze to bude problem v rychlosti pri kopirovani z media a rozbalovani na disku. Nekde tam je timeout a ten se proste prekroci a nahlasi to chybu. Nekdy pomuze kopirovany soubor preskocit, protoze uz vlastne na disku je, ale nestacil to nahlasit a nekdy je potreba lepsi=rychlejsi CD-DVD mechaniku a projit jak jsou pripojene disky - pomaha treba disk na jednom kabliku=radici a CD-DVD na druhem. Ale neplati to vzdy. Nekdy pomuze kopie instalace na harddisk a instalace primo z disku.
Ze3gg
Junior

Odeslat příspěvekod whitebeard 23. 1. 2007 11:46

taky se mi to stává a počítač mám nový..řeším to tím, že jednoduše vysunu a zasunu cdromku..instalačka pak požaduje instalační disk a soubory se v pohodě načtou..PánBůh ví, čím to je, ale tenhle postup funguje :lol:
whitebeard
Kolemjdoucí