XP po instalaci IE7 CZ: aplikace ztrácejí fokus!

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod nnobuddy 26. 1. 2007 13:49

Nedávno jsem si nainstaloval IE7 CZ. Od té doby se mi dost často stává, že okno aktivní aplikace ztratí po určité době fokus. Interval je 60 sekund a přičítám to Outlook Expressu, protože když není spuštěn OE, tak je vše OK. Kupodivu, někdy je vše OK, i když je OE spuštěn. Zkoušel jsem již různé varianty spuštění OE, ale tyto pokusy k ničemu rozumnému nevedou.

1) Má někdo podobné zkušenosti?
2) Jak se mám toho problému zbavit?

Za smysluplné odpovědi předem děkuji.
nnobuddy
Junior

Odeslat příspěvekod *Sonny* 26. 1. 2007 17:50

Co je fokus ?
Ak kontrolu inputu navrhli tak , aby sa nesprávne inputy vyfiltrovali , niektorý objaviteľský idiot vypracuje systém , pomocou ktorého sa nesprávne inputy vyhnú kontrole :)
*Sonny*
Junior

Odeslat příspěvekod nnobuddy 27. 1. 2007 14:01

Aktivní aplikace fokus má, neaktivní jej nemá.
Aktivní je ta, ve které právě pracuji, např. Word, Excel, Notepad.
Problém, který se snažím vyřešit: když pracuji v Notepadu, tak něco způsobí, že najednou Notepad ztratí fokus, tj. okno Notepadu je sice v popředí, ale je neaktivní. Abych mohl v Notepadu opět pracovat, musím do toho okna kliknout.
Mám obavy, že MS zase něco ZPRZNIL! :cry:
nnobuddy
Junior

Odeslat příspěvekod progman 27. 1. 2007 19:44

Hm.. a keď stratíš fokus, dostane ho nejaká iná app? Alebo nie? Určite to nespôsobí nejaká hláška v OE alebo nejaká iná akcia? A je to vždy tých 60sec?
progman
Junior

Odeslat příspěvekod Abc 27. 1. 2007 20:01

Nepoužíváš náhodou program Spamihilátor? Pokus ano stačí si v tom programu zrušit kontrolu na nové verze. Tím je to vyřešeno. Měl jsem podobný "problém".
Abc
Junior

Odeslat příspěvekod nnobuddy 28. 1. 2007 10:55

progman píše:Hm.. a keď stratíš fokus, dostane ho nejaká iná app? Alebo nie? Určite to nespôsobí nejaká hláška v OE alebo nejaká iná akcia? A je to vždy tých 60sec?d/quote]

Je to vždy 60 sec. Asi to má na svědomí Spamihilator, viz příspěvek od Abc. Spamihilator je v pozadí a má ikonku v SysTray, takže i když získá fokus, tak se to vizuálně nedá identifikovat.
nnobuddy
Junior

Odeslat příspěvekod nnobuddy 28. 1. 2007 11:01

Abc píše:Nepoužíváš náhodou program Spamihilátor? Pokus ano stačí si v tom programu zrušit kontrolu na nové verze. Tím je to vyřešeno. Měl jsem podobný "problém".b/quote]

Je to tak, Spamihilator samozřejmě mám! Ale "Automatically check for updates " je nastaveno na "10 days". Rozumím však tomu, že timer ve Spamihilatoru je nastaven na 60 sec.
Takže teď jsem vypnul kontrolu na nové verze a uvidím. Dám vědět, jak to dopadlo.
Čemu však nerozumím je to, že když jsem měl IE6, tak se chyba neprojevovala... :-/

P.S. Díky za radu!!! :)
nnobuddy
Junior

Odeslat příspěvekod Abc 4. 2. 2007 11:14

To není způsobebo IE ale tím že stránky spamihilátoru jsou momentálně nedostupné. Co jsem četl tak jim to snad někdo napadl či co.

Jak si tedy dopadl?
Abc
Junior

Odeslat příspěvekod nnobuddy 4. 2. 2007 18:46

Od té doby, co jsem vypnul automatickou kontrolu zjišťování nových verzí, tak je to OK. Paráda!!! Dík za radu.

Pokud je pravda, že někdo napadl jejich web, tak se zrovna strefil do období, kdy jsem si nainstaloval IE7... :wink: V dohledné době o5 zkusím aktivovat automatickou kontrolu a uvidíme. Dám vědět... tak do 14 dní.
nnobuddy
Junior

Odeslat příspěvekod Ripper-CZ 4. 2. 2007 18:51

no jo, problemy s IE, OE, a antiviry/firewally/antiwspywary... lol lol :D
Chtěl bych poděkovat firmě Microsoft, která mi úrovní svých produktů umožnila seznámení s krásou Linuxu.
OS nemá být pro peníze, ale pro lidi...
Ripper-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod zdesmy 4. 2. 2007 19:17

Zhruba před dvěma roky to dělalo taky AVG, než to opravili
zdesmy
Junior

Odeslat příspěvekod purbaby 4. 2. 2007 23:23

nnobuddy píše:Nedávno jsem si nainstaloval IE7 CZ. Od té doby se mi dost často stává, že okno aktivní aplikace ztratí po určité době fokus. Interval je 60 sekund a přičítám to Outlook Expressu, protože když není spuštěn OE, tak je vše OK. Kupodivu, někdy je vše OK, i když je OE spuštěn. Zkoušel jsem již různé varianty spuštění OE, ale tyto pokusy k ničemu rozumnému nevedou.

1) Má někdo podobné zkušenosti?
2) Jak se mám toho problému zbavit?

Za smysluplné odpovědi předem děkuji.t/quote]

a je pro tebe tak důležitý mít IE7? protože já to měl taky a moc se mi to nelíbilo a nefungují mi u toho ani boční tlačítka na bezdrátovej myši, tak jsem si zase nechal původní IE6 a jsem spokojenej!
purbaby
Junior

Odeslat příspěvekod Abc 11. 2. 2007 14:11

nnobuddy píše:Od té doby, co jsem vypnul automatickou kontrolu zjišťování nových verzí, tak je to OK. tb]Paráda!!! Dík za radu.u/b]

Pokud je pravda, že někdo napadl jejich web, tak se zrovna strefil do období, kdy jsem si nainstaloval IE7... :wink: V dohledné době o5 zkusím aktivovat automatickou kontrolu a uvidíme. Dám vědět... tak do 14 dní.d/quote]

Tak web Spamihilatoru je opět funkční, vydána nová verze 0.9.9.10.
Abc
Junior

Odeslat příspěvekod nnobuddy 24. 2. 2007 11:27

Abc píše:Tak web Spamihilatoru je opět funkční, vydána nová verze 0.9.9.10.9/quote]

Já mám nainstalován 0.9.9.13 (staženo 18.11.2006)! Viz http://www.urbanbek.de/Files/Spamihilator/Builds/. Tam už je dokonce 0.9.9.20. Nějak tomu nerozumím. :?

Každopádně však platí, že problém, který jsem měl, již pominul! Ještě jednou: díky!
nnobuddy
Junior

Odeslat příspěvekod Abc 24. 2. 2007 11:41

Spamihilator 0.9.9.10 je poslední stable verze, ty ostatní jsou beta.
Abc
Junior