Problém s installací orig. Windows XP Home

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod universal 30. 1. 2007 00:22

Zdravím lidi, mám takovej big problem ..
Ale s timhletim fakt nevim .. ale k věci

Mám sestavu:
- MB: ASUS P5VD2-X ( s775, DDR-II, .. ) ;
- CPU : INTEL P4 531 BOX (3.0GHz, s775, 800MHz, Prescott, 1MB) ;
- RAM: DDR II 1024MB, PC533MHz, Kingmax Original ;
- HDD : Seagate ST3160812A ;
- Graf. : MSI RX1600PRO TD256E (256MB/ 128bit, PCI-Ex16, TV, DVI)

tak a k věci .. po postavení sestavy jsem si chtěl installnout WinXP Home ... Ale nešel mi naformátovat celý HDD, a nešlo na něj zapisovat některé soubory z Originální CD XP Home ( zkoušel jsem poté ještě další 2 CD ) tak jsem ho reklamoval dostal novej a naformátovat šel. A myslel jsem, že i tím mi odpadne i to že mi některé soubory nejdou nakopírovat .. Mno ale opak byl pravdou, takže jsem zkoušel různa nastavovat BIOS ( POZN. : Počítač byl nový ( stavěný po dílech ) NETAKTOVANÝ ). zkoušel jsem všechno možné ale nic nešlo furt jedno a to samé.

Tak mě napadla, že bude někde nějaká HW chyba ale nevim jaká nemohu otestovat nic protože mi windows nenaběhne ba se ani nenainstalluje ( max. to vyhodí hlášku :" Chyba při čtění operačního systému " ).

Zde přikládám názvy některých souborů které nejdou zkopírovat :

Kodak_dc.icm
nikedrv.sys
rio8drv.sys
riodrv.sys
spnike.dll
sprio600.dll
sprio800.dll
... mno je jich více :(

Už fakt nevim čím by to mohlo být :( nevíte někdo ??
Předem děkuji za odpovědi, rady a pomoci ...
universal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod borsuk 30. 1. 2007 03:30

Nedávno jsem také podobný problém řešil, instaloval jsem XP Home v krabici zakoupené v Makru, tytéž hlášky že nejde zkopírovat ten a ten soubor, výměna install CD nic nevyřešila, vymontoval jsem svojí mechaniku z PC a nabootoval z ní, vše proběhlo o.k.Setkal jsem se ale i s vadnými instalačními CD WinXP od Mrkvosoftu, nevím, mechaniku máš asi taky novou, potom si zřejmě nerozumí s povrchem a strukturou těch install CD.Ještě bych zkusil utilitou od výrobce tvého HDD celý disk vymazat a poté teprve formátovat a instalovat Winy.
borsuk
Junior

Odeslat příspěvekod progman 30. 1. 2007 07:49

Zdar,

ja by som vybral disk a nakopíroval tam wokná..
Prípadne predtým by som ešte otestoval. Skúsil si to inštalačné CD an iných PC? S inou mechanikou, ako Ti radí ten predo mnou, vyskúšať inú mechaniku. Ktoré sú to súbory? Vždy tie isté? Alebo sa to vždy mení? Vadná môže byť aj RAM. BTW, nechceš ubuntu? :)) O:-)

edit: kua, toľko chýb.. vidno že je ešte ráno :)
progman
Junior

Odeslat příspěvekod RADIL 30. 1. 2007 08:23

Všechny problémy uváděné přede mnou mohou být správné, ale klonil bych se spíše k vadné ramce nebo bios má špatně nastavené časování u pamětí. Jsou paměti duál 2x512 nebo 1x 1024Mb, pro testování nechat třeba jen jeden modul.
Kamarádovi pomohlo třeba nastavit i jinou voltáž pamětí, přehodit paměť do druhého slotu apod. nutno zjistit, co ZD podporuje, nebo uložit bios do default nastavení. Domnívám se, že vadnou DVD mechanikou to není. Otestovat co bylo řečeno výše, vyzkoušet .

Ještě takový dotaz jaký máš zdroj typ a výkon . Zradu by mohl dělat i on. Přece jen nějaký ten odběr tam bude.
Naposledy upravil RADIL dne 31. 1. 2007 06:47, celkově upraveno 2
RADIL
Junior

Odeslat příspěvekod fatman 30. 1. 2007 08:24

Otestovat paměť, vyměnit kabely k diskům... Ondyno jsem instaloval WXP u zákazníka (z origo nepoškrábaného CD) s 1 GB paměti (2x 512 MB dual bank) a dělalo mi to totéž. Po tom co jsem otestoval snad všechno co šlo, jsem vztekle vyškubl jednu RAM, nainstaloval to jen s 512 MB a po úspěšné instalaci ji tam vrátil. Od té doby to běhá jak víno, ale i předtím Memtestem to prošlo i s oběma pamětmi bez ztráty kytičky. Nechápu proč.

Edit: Radil byl o minutku rychlejší :-)
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod universal 30. 1. 2007 13:30

Mno je to 1x 1024 MB ...
Mno co jsem se tak bavil se známím, tak jsme oba také říkali, že top může být těma RAMkama.
Ok mno zkusim si ještě pohrát s tou mechanikou akorát paměti testnost nemohu ptž co jsem zkoušel, nešlo ..

Mno takže, jsem rád, že jsme se tak nějak " shodli " :))
universal
Kolemjdoucí