Automatické hledání ovladačů ve win98

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod michal-18 6. 2. 2007 03:24

Když dám do win98 nový hardware (třeba základní desku), tak musím odklikat hromadu okýnek s instalací ovladačů. Obvykle stačí odklikat "Další, další, dokončit", je to stejné pořád dokola. Šlo by to nějak zautomatizovat?

Prosím nepište rady typu w98 se už nepoužívá nebo že mám znovu nainstalit wokna, když měním desku apod.
michal-18
Junior

Odeslat příspěvekod michal-18 3. 3. 2007 05:37

díky za info, moc jste mi pomohli :wink:
michal-18
Junior

Odeslat příspěvekod venousekh 3. 3. 2007 07:24

No nevím co přesně myslíš. Pokud se domníváš , že Windows 98 umí to co XP , tedy , že nový hardware ( pokud jsou ovladače už v systému ) se nainstaluje v tichosti sám a poznáš to jen podle bubliny na pravé straně lišty , tak to asi ne). Plug and Play Windows 98 rozpoznají zcela automaticky jen takové základní věci jako jsou hardisky , mechaniky atd.

teda alespoň co si pamatuju :-)
Lenovo Ideapad 5 Pro AMD Ryzen 7, RAM 16 GB , Windows 11 Pro
venousekh
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 3. 3. 2007 08:26

michal-18 píše:díky za info, moc jste mi pomohli :wink:>/quote]
No treba mdyz vymenis zakladni desku tak se ti PC nerozbehne.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal-18 3. 3. 2007 09:27

Potřebuju na tom jenom otestovat funkčnost nějaké desky, těch desek je hodně. Windows 2000 a novější se mi po její výměně nerozběhne ani do nouzového režimu. A pokud to naběhne, trvá to strašně dlouho oproti windows 98. A v nouzovém režimu w98 to naběhne sice rychle, ale nefungují v tom ani základní věci jako třeba flash disky apod. Vždycky to ale ve win98 funguje, jen musím pokaždé odklikat ty standardní ovladače. To je zbytečně zdlouhavé. Co windows takto automaticky nenajde, mě moc nezajímá, to většinou pro otestování nepotřebuju.

Jde mi jen o to to odklikávání zautomatizovat, aby se to všechno instalovalo samo automaticky.

Snad jsem svůj záměr popsal srozumitelně.
michal-18
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 3. 3. 2007 13:02

srozumitelne to je, ale je to nemozne udelat. snad bych moh poradit jen toto, neklikej mysli ale mezernikem a udelej si nejake mechanatko na nej. Jinak nouzovy rezim je od toho aby se ti netahaly zadne ovladace a moh si pracovvat pokud je nejaka chyba nejakeho zarizeni. Jinak poradim ti jednu vec. Tvuj problem vyresi Live CD linuxu. Zapojis nabootujes z cd/dvd a mas funkcni system za 2minuty. Natahne ti to ovladace jak site zvukarny atd. Takze vyzkousis funkcnost.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal-18 3. 3. 2007 18:24

To by sice vyřešilo, ale načítání live CD by na těch šunkách trvalo nesnesitelně dlouho. Windows 98 startuje docela rychle, proto jsem si je oblíbil.
Co se v mládí naučíš, to ve stáří zapomeneš.
michal-18
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 5. 3. 2007 07:46

Live CD slaxu by nacitalo o 5-10s pomaleji. Ale opravdu zalezi kolik to ma RAM a jaky procesor. Ale nikdo ti nic neporadi. bo to NELZE.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý