Lze provést update Biosu z CD a nebo USB-klíče?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod shadowland 27. 2. 2007 10:44

Je mozne stiahnut update na Bios a potom ho nabootovat aj napr. z CD alebo usb kluca? Ak ano tak akym sposobom

dakujem

//Mývalice: Upraven název. Tipy, jak napsat správný titulek
shadowland
Junior

Odeslat příspěvekod venousekh 27. 2. 2007 10:50

To zaleží od druhu desky a výrobce. Většinou jde updatnout BIOS pomocí diskety a u některých pomocí programu z Windows ( nedoporučuji ) .

O instalaci z USB jsem ještě neslyšel.
Lenovo Ideapad 5 Pro AMD Ryzen 7, RAM 16 GB , Windows 11 Pro
venousekh
Junior

Odeslat příspěvekod shadowland 27. 2. 2007 10:57

ze disketovu mechaniku mam nefunkcnu a uricte v mnohych PC uz ani len nie je...../notebooky/.....
shadowland
Junior

Odeslat příspěvekod venousekh 27. 2. 2007 10:58

Někde si ji půjč nebo kup. Stojí 150 Kč. :wink:

//Mývalice: Nepoužívej citaci, když reaguješ na předcházející příspěvek. Je to zbytečné. Jak citovat příspěvky, na které reagujete
venousekh
Junior

Odeslat příspěvekod shadowland 27. 2. 2007 11:32

hlavne ked sa s disketovymi mechanikami ani len nepocita, a niektore fy. uz prestali aj s predajom diskiet. Preto pre Vas ostatnych poteboval by som podrobny popis ako urobit update pomocou USB kluca alebo CD. Zo stranky vyrobcu uz mam dany update....
shadowland
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 27. 2. 2007 11:43

Update BIOSu neexistuje.

Existuje jen jiný BIOS.

Do bezvědomí si ověř, že je to ten, který je potřebný pro tvoji desku.

Co kdybys nám řekl, jakou desku vlastně máš?

Aby bylo jasné, jestli se BIOS musí napřed přejmenovat a podobně.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod shadowland 27. 2. 2007 12:04

MSI
shadowland
Junior

Odeslat příspěvekod venousekh 27. 2. 2007 12:22

Ty tak na MSI si nainstaluj MSI Live Update a je to .

//Mývalice: Nepoužívej citaci, když reaguješ na předcházející příspěvek. Je to zbytečné. Jak citovat příspěvky, na které reagujete
venousekh
Junior

Odeslat příspěvekod Kyong 27. 2. 2007 21:53

Ohledně toho bootu, stačí vytvořit bootovací CD, ze kterého se dostaneš do dosu a tam už ten bios uploadneš. Stačí, když ty potřebné necháš na HDD a nabootuješ z CD. Třeba nero má obraz spouštěcího CD s podporou NTFS, takže pak už to jenom uploadneš z HDD.
Jsem vždycky někde na netu. Vždyť síť je přece rozlehlá a nekonečná.
Kyong
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod georgino66 28. 2. 2007 19:23

Zdravím - poraďte někdo chytřejší

Dostal jsem do ruky kámošův komp - prý s tím nic neprováděl ale mám podezření jestli nějak nezahaproval jeho dost starý zdroj. Komp byl ve stavu, že po zap chtěl jen a pouze floppy - nešel ani dostat do BIOSu. Z flopyny pak v pohodě nabootoval do DOSu, ale tam neviděl ani připojený hard.Usoudil jsem , že je BIOS v *****, stáhnul nový BIOS pro jeho desku a flashnul to. Po akci vše v pohodě, BIOS vypadá OK - už jsem skoro otvíral šampáňo ale chyba lávky - komp najíždí jenom do toho BIOSu - dál se za boha nedostane. Dával jsem default setting, baterku ven, cmos clear ale furt najíždí a skončí v BIOSu - poradte nebo to asi rozbiju - díky
georgino66
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirka44 28. 2. 2007 19:30

když nevidí hadr, tak zkus jinej, případně jinej kabel, nebo to zapoj do sekundárního řadiče. Podívej se taky na pořadí bootování.
jirka44
Junior

Odeslat příspěvekod georgino66 28. 2. 2007 19:46

aha - to jsem nenapsal - po flashi už samozřejmě hard vidí - říkám vše v pohodě akorá dál se z BIOSu prostě nedostanu - není v BIOS u nějaká hodnota, že se po restartu má komp vždy dostat do BIOSu ????
georgino66
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kyong 1. 3. 2007 20:26

to georgino66:
Pokud flashneš bios, tak se ti přepíše i nadstavení. Default není totiž konfigurace pro tvůj PC. Nejdřív to musíš v biosu ponastavovat a pak už by to po bootu mělo jet normálně. Většinou to dělá, když je špatně nastavená frekvence v biosu atd. Jinak při startu to nepíše žádnou chybovou hlášku? Nastavení, aby to po bootu jezdilo do biosu jsem totiž ještě u žádné desky neviděl. Kdyby jsi náhodou tam měl tohle, tak si prostě prohlídni všechno nastavení, jestli tam něco takového není. Stejně to budeš muset ponastavovat, aby to jelo co nejlépe.
Jsem vždycky někde na netu. Vždyť síť je přece rozlehlá a nekonečná.
Kyong
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod georgino66 1. 3. 2007 22:00

Díky pane - napadlo mě nejdříve, že to můžou být špatné hodnoty v settingu biosu, ale měl jsem za to , že defaultem se to hodí na hodnoty s kterýma to vždy jede - pak už je na tobě co vylepšíš - jinak hlášku to nepíše žádnou - taky jsem z toho jelen - desek už mi prošlo rukama hafo ale tohle je první deska co se tak chová
georgino66
Kolemjdoucí