Odpojování USB v systray

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod michal-18 4. 3. 2007 00:02

Používám pro odpojování flash disku ikonu v systray, je to zdlouhavé. Našel by se nějaký způsob, jak to udělat jedním kliknutím?
michal-18
Junior

Odeslat příspěvekod venousekh 4. 3. 2007 08:02

Ty dvě kliknutí jsou na tebe hodně ? Tak ho vytáhni rovnou a riskuj zničení ...

To je zase dotaz
Lenovo Ideapad 5 Pro AMD Ryzen 7, RAM 16 GB , Windows 11 Pro
venousekh
Junior

Odeslat příspěvekod michal-18 4. 3. 2007 08:06

Tyhle tvoje inteligence nepotřebuju. Na to jsem se tě neptal.
michal-18
Junior

Odeslat příspěvekod venousekh 4. 3. 2007 08:10

Jasně. tak zkus tohle. Když si ale líný dvakrát klikat , tak těžko zaplatíš za shareware.

http://shareme.com/details/safely-remove.html
Lenovo Ideapad 5 Pro AMD Ryzen 7, RAM 16 GB , Windows 11 Pro
venousekh
Junior

Odeslat příspěvekod Snoopy 5. 3. 2007 18:39

Zniceni? Tak mozna tam nebudou vsechna data, ale to by musel vytahnout jeste nez se data na klicenku donahraji. Jinak se tam nahravaji ihned.
No ale jinak to tipuju na dalsi z rad provokativnich prispevku, kterymi si dotycny pouze bavi.
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod r.polasek 5. 3. 2007 18:45

Az prestane blikat, vytahnout a je to. Zadne slozitosti.
Nemám rád blbce, primitivy, socany a lidi, kteří nerozlišují I a Y.
r.polasek
Junior

Odeslat příspěvekod michal-18 6. 3. 2007 11:56

Já tam připojuju i foťák přes USB, protože z něj tahám fotky. Ale i po vymazání fotek z vyjímatelného disku a vytáhnutí kabelu tam fotky zůstanou. Vymažou se až po odpojení v systrayi.
Dost by se hodil progam, který mi to odpojí po jediném cvaknutí na ikonu někde v liště. Pracuju s tím často a pořád odklikávat tamty nesmysly je otravné.
Co se v mládí naučíš, to ve stáří zapomeneš.
michal-18
Junior

Odeslat příspěvekod JardaB 6. 3. 2007 12:07

Ja to celkem chapu, kliknu na ikonu, vyjede mi seznam peti pripojenych zarizeni a hledam.... U XP cekam 3 sec. a je to OK, u W2K je to potreba. Nejaka jednoducha aplikace by se mi proste hodila taky... Nejake nakopnuti smerem k spravnemu API, ze bych si ji napsal ;-) ?
JardaB
Junior

Odeslat příspěvekod Epe 6. 3. 2007 12:15

pokud NEmas nastaveno cachovani pro USB (coz defaultne v XP je) tak se vubec nic nedeje (pokud prave neprenasis na disk nejaka data). Data jsou prenasena okamzite, takze nemusis pote vubec klikat na ikonu bezpecne odebrat a muzes flashku vytahnout natvrdo. V w2k je to jiny tam se s tim asi nic udelat neda...
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal-18 6. 3. 2007 12:16

ja mam win2k
Co se v mládí naučíš, to ve stáří zapomeneš.
michal-18
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 6. 3. 2007 12:18

Tady se to nastaví. Ve Správě počítače > Správce zařízení (Tento počítač - klik pravým tlačítkem > Spravovat) a vyberete příslušné zařízení (pod Diskovými jednotkami).
Obrázek

Ve Win 2k nevím, snad nějaká úprava registrů.
Naposledy upravil wojta dne 6. 3. 2007 12:28, celkově upraveno 1
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JardaB 6. 3. 2007 12:19

Flash je u XP v pohode, ale externi HDD se mi chova tak, ze treba zapisuju vetsi data, pak par minut nic, a kdyz dam odpojit zarizeni, tak to zacne na par vterin pekne makat... Takze predpokladam, ze ma jeste co delat a nemam odvahu to jen tak zkusit vytahnout.
JardaB
Junior

Odeslat příspěvekod Epe 6. 3. 2007 12:19

hm to jsi nepsal ;) tak to ti asi nic nepomuze, leda tak ze by ti JardaB napsal nejakej program, ale i tak spusteni programu + klik na to co chces odebrat je porad ve vysledku 2x klik, leda tak ze by se spustenim programu rovnou odebralo zarizeni, ale myslim ze to (aspon podle me) ztraci smysl..
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal-18 6. 3. 2007 13:15

To není špatný nápad. Při spuštění programu ihned odebrat flash disk, který je právě zapojen. Nic jiného.
michal-18
Junior