Moderátor: Moderátoři Živě.cz
orrorin píše:Např. problém nelegálního software, opravdu se jeho uživatelům nemůže nic stát nebo je mohou potkat vážné problémy (vysoké pokuty, vězení atd.). /quote]
venousekh píše:Na druhou stranu jsou u linuxových distribucí vidět obrovské pokroky. Když jsem začínal s Linuxem ( Mandrake ) někde před 3 lety , tak nebyl schopen ani rozpoznat zvukovku nebo USB flash disk.
Včera jsem byl příjemně šokován , když jsem po delší době nainstaloval OpenSuSe a ten už při instalaci rozpoznal USB DSL modém a už při instalaci se aktualizoval po síti. To mně fakt šokovalo. No a pak bylo vše při starém , když mi ihned po instalaci nebyl jediný vestavěný video přehravač Kaffeine schopen přehrávat obyčejné mpg nebo avi soubory.h/quote]
Shafa píše:venousekh píše:Na druhou stranu jsou u linuxových distribucí vidět obrovské pokroky. Když jsem začínal s Linuxem ( Mandrake ) někde před 3 lety , tak nebyl schopen ani rozpoznat zvukovku nebo USB flash disk.
Včera jsem byl příjemně šokován , když jsem po delší době nainstaloval OpenSuSe a ten už při instalaci rozpoznal USB DSL modém a už při instalaci se aktualizoval po síti. To mně fakt šokovalo. No a pak bylo vše při starém , když mi ihned po instalaci nebyl jediný vestavěný video přehravač Kaffeine schopen přehrávat obyčejné mpg nebo avi soubory.h/quote]
Aha - a kdyz si nainstalim do win napr. Media player classic tak mi hned pujdou prehrat vsechny audio a video soubory? Nepujdou. Musim nainstalovat kodeky. Ktere? - ten ne, ten blbne v tomhle, tamhleten ze zasekava, ten dalsi ti rozhodi system.... z toho aby se lama podelala. V tomhle konkretne je napr. ubuntu podstatne jednodussi.
Nicmene k linuxu bych osobne nikoho nepresvedcoval, minimalne ze 3 duvodu:
1) blbe se na tom hraji win hry
2) musel bych jim to dlouhe mesice adminovat aby pochopili ktera bije
3) aby me pak s celou rodinou neproklinali
Kupodivu pro lamy je nainstaleny linux lepsi nez win.
Nic tam nemuzou podelat (max. smazat sve soubory), nepada to, nehazi to BSOD, nepotrebujes kupovat antivirus, nepotrebujes defragmentovat, nemusis to kupovat, a za 5 let nemusis kupovat jiny nekompatibilni system
drnoha píše:Nehlede na to, ze MPC a FFDSHOW je asi tak 100000000x kvalitnejsi nez cokoliv pro Linux.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků