Nefunkční 3. tlačítko myši

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod TFSi 13. 5. 2007 16:51

Hoj,
možná že to patří do jiné sekce, nevím, ale snad mi poradíte i tady:
-dnes odpoledne mi zničeho nic po restartu přestalo fungovat 3. tlačítko myši (stlačení rolovacího kolečka).
Původně jsem si myslel že je v háji myš, ale v OpenSuse 10.1 jde bez problémů.

Mám WinXP SP2, myš M$ Wirless Optical Mouse 2.0A, standardní driver (ten co se automaticky nainstaloval při připojení myši k PC)

Předem díky za jakoukoliv radu
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod J-o-U 13. 5. 2007 17:34

J-o-U
Junior

Odeslat příspěvekod TFSi 13. 5. 2007 18:56

Jo, nainstaloval jsem IntelliPoint (nebo jak se to jmenuje) a už to jede ... teda aspoň občas.
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod J-o-U 13. 5. 2007 19:57

Jak to, občas?
J-o-U
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 13. 5. 2007 21:08

Je to zvlastne, niekde ide a niekde nie? Myslim ze ked to nie je HW chyba, tak prave ten software to moze ovplyvnovat.

Odporucam odinstalovat software, nechat, prip. preinstalovat ovladac, staci ten Windows-acky a nainstalovat HotkeyP, skvely cesky freeware program, ktory dokaze nahradit soft k mysi, multimedialnej klavesnici a este vela ineho, narozdiel od originalneho software-u, funguje bezchybne a jeho moznosti su takmer neobmedzene.

http://sweb.cz/petr.lastovicka/ostatni.html
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod TFSi 16. 5. 2007 14:09

No, občas ... prostě klikám, klikám, všechno v pohodě třeba půl dne a najednou to přestane?! Snažím se vypozorovat kdy se to děje, ale na nic jsem nepřišel. Potom stačí vytáhnout přijímač myši z USB portu, počkat až mi Win přehrají zvuk odpojeného zařízení, připoit zpět a klikám v pohodě dál. Tohle stav mi oproti původním "neklikám vůbec" celkem vyhovuje, ale vzhledem k tomu, že mám PC pod stolem, tak je někdy to odpojení celkem veselé ;)
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 16. 5. 2007 20:49

Nie som si isty ci je to teda HW problem, alebo ci sa to da nejak software-ovo 'opravit', ale mal som rovnaky problem, aj ked si nie som isty ci prestalo fungovat aj 3. tlacidlo, som si isty ze prestali fungovat bocne tlacidla (4. a 5.) a tiez pomohlo vytiahnutie USB kabla. Ja som to vyriesil zapojenim redukcie PS2, videl som ze take redukcie sa aj predavaju. Ked nikto neporadi 100%-ne SW riesenie, odporucam toto moje, to je 100%-ne.

Inak s inymi USB zariadeniami som taky problem nemal a pouzival som rozne ovladace, aj predvoleny Windows ovladac, takze vazne neviem co tento problem sposobuje.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Lexx 16. 5. 2007 21:08

Když už je tu toto téma... Také vlastním Microsoft Wireless Optical Mouse 2.0A - měla by zvládat horizontální scrollování (naklonění scrollovacího tlačítka do strany). Mně to ale nejde... Funguje to někomu?
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 17. 5. 2007 22:52

Lexx - nefunguje to nikde? Zrejme to bude software, mas ho nainstalovany? Software k mysiam a multimedialnym klavesniciam je casto velmi obmedzeny, problemovy a casto uplne nepouzitelny, preto ja pouzivam HotkeyP, nie som si isty ci podporuje aj naklonenie kolieska, mozes to ale vyskusat, stac Insert a v dialogu nasmeruj kurzor do pola vpravo hore (vedla "[ ] Win") - potom vyskusaj tocit a naklanat koliesko, text by sa tam mal menit, ked je naklananie podporovane, mozno tam nebude nic, alebo nejaky nezmysel, lebo myslim ze nativne to podporovane nie je, ako prikaz vyskusaj napr.

Volné místo na disku

Ak by to neslo, moze pomoct odinstalovanie originalneho software-u a nainstalovanie len ovladaca, ak je taky aj vo Windows, tak tohoto.

Ked to vyskusas, napis prosim ci to funguje, uvazujem o podobnej mysi a pouzitelnost v HotkeyP je pre mna dolezita. Ak by to neslo, mozem vyskusat napisat autorovi, ak je to mozne, snad prida podporu pre naklananie.

HotkeyP je maly cesky free program s obrovskym mnozstvom funkcii ktore je mozne ovladat cimkolvek:

http://sweb.cz/petr.lastovicka/ostatni.html
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Lexx 19. 5. 2007 18:20

Tam jede jen "Myš down" a "Myš up", naklánění do stran nic nedělá...
A software mám nainstalovaný IntelliPoint 5.0 (a v něm aktivované horizontální scrollování).
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 19. 5. 2007 21:30

A kde to nefunguje, konkretne, notepad, office, wordpad, explorer? Ked to mas nastavene, ten software je zly, mozes este snad vyskusat novsiu verziu.

V HotkeyP ti to asi nejde preto ze pouzivas iny software, najskor ho vyskusaj odinstalovat, potom to este raz vyskusaj v HotkeyP takto:

- skroluj mysou aby sa tam objavilo"Myš down"
- potom namier kurzor do stredu toho pola/napisu a skus naklanat koliesko - je dolezite aby bol kurzor vo vnutri toho pola
- ked sa tam nieco objavi, alebo zmizne "Myš down" tak to funguje, ked tam zostane "Myš down", nefunguje to

Potom kym bude ten soft odinstalovany, nainstaluj novu verziu, ak nejaku najdes. Nejak sa mi nezda ze prave Microsoft mys by mala zly soft. Prave ma napadlo ze to moze byt rovnaky problem ako 3. tlacidlo tu vyssie, takze vyskusaj vytiahnut USB kabel a o niekolko sekund ho zapoj a vyskusaj ci to nepojde, teda aj je ta mys USB, takto zistis ci je to rovnaky problem, alebo nie.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Lexx 21. 5. 2007 16:27

Nefunguje to vůbec nikde...
Později zkusím odinstalovat tyto ovladače, v poslední době trpím jaksi nedostatkem času.
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 21. 5. 2007 23:18

Potom to moze byt ten problem ktory som spominal, pred odinstalovanim mozes este vyskusat vytiahnut ten kabel. Ked ma ale mys aj bocne tlacidla a tie funguju, tak to bude asi iny problem.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Lexx 22. 5. 2007 15:57

Zkusil jsem vytáhnout kabel, odinstalovat ovladače, nainstalovat ovladače a stále nefunguje...
Lexx
Junior