Dobry den, snizila se mi sama(?) frekvence procesoru AMD Athlon XP 2500+ z 1.8 na 1.09GHz. Tusim, ze se to da nejak vratit v BIOSu, jen presne nevim, jak na to. Mohli byste mi, prosim vas, poradit?
no protoze pri startu systemu mi to pise 1100MHz, ve Windows potom 1.09GHz.. a vim, ze to predtim bylo 1800MHz... no ja jsem tam presne frekvenci nenasel, jenom nejaky nasobic, externi frekvenci (ta tam je nastavena na 100mhz) a napeti.
diky moc, zvysil jsem CPU External Frequency ze 100 na 166 a vse je zpet tak, jak ma byt... Jeste je tam moznost 200 Mhz - myslite, ze ji mam vyzkouset? Je tam nejake rizko?
Ještě bych se tě chtěl zeptat, jakou máš základní desku, respektive chipset, a jak to dáš na těch 200 jestli se ti to rozjede, jestli ne tak budeš muset udělat pár rrt aby ses dostal z5 do BIOSu.
Jen to klidně zkus a hlídej si teplotu. Když to půjde - ale nemusí když nebudeš mít štěstí na dobrý kus CPU, tak potom se začni zajímat nad pořádným chladičem CPU. Při provozování s OC to bude nutnost.