ustifuj:
Tak na notebookoch ťa prekvapil Celeron 743 1.3 GHz, ale Sempron 145 2.8 GHz zhadzuješ.
Sorry, ale absolútna nelogika.
Cekal jsem ze se toho chytnes

to ze me prekvapil, v kontextu levnych CPU, a myslel jsem opravdu ve velmi pozitivnim slova smyslu, ze neco s 1,3GHz muze rozhybat Win7

Chvalim OC tvyho Sempronu (lowendowe CPU se diky OC opravu pak stavaji vynikajici pomerem cena/vykon), na jednojadro to musi byt uzasny, ale jak jsem rekl, porad jsou to jednojadra AMD kolem 3GHz ktere uz tu byly pred lety (jo taky jsem honil Semprony a Athlony do vysin

).
Proste kdyz uz bude nekdo nekam (napr do kancelare) kupovat Sempron jako minimalni lowend, tezko ho bude taktovat a davat k nemu lepsi chladic apod. Cili rozhodne komukoliv - priplatim par stovek a mam dvoujadro, v cene sestavy se to bude pohybovat v řádu procen, vykon znatelne lepsi (dokonce stařičký AMD X2 3600+ nabizi o 1/4 lepsi vykon oproti S v140) A kdo se honi za vykonem a taktovanim nebude kupovat Sempron.
Kdo se chce kochat vykonem LowEnd CPU muze tady:
http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup. ... 40+1.30GHz Jinak E350 a Sempron 140 vyhazi plus minus autobus vykonove nastejno (opet nez se do me nekdo pusti, bavime se o nepretaktovanych CPU).
Jen postreh mimo misu. Vclanku PCtuningu si stezovali na drahe a nedostupne mITX reseni, ja si naopak myslim ze dostupne jsou az moc. Uz za 2800 mate hezkou ucelenou skatuli (nebo spise skatulku velikosti 3,5" externiho disku) s HDMI, WiFi, LAN, dvoujadrovym Atomem a slusnou integrovanou grafikou i mechanikou:
http://www.alza.cz/pegatron-mighty-mous ... 171333.htm Neni to tak davno co se podobne hracky prodavaly za 10tis... Diky bohu doba pokrocila a cena klesla. A co je lepsi, neni to nijak sizene, je to hezky bitelne, jen ty leskle plasty se hned poskrabou. A taky kdo ma rad absolutni ticho, vetracek uslysi.
Doplnite RAM, HDD a prisroubujete vzadu na LCD monitor na recepci a mate klid

Cele to pak zere nejakych 20-40W + LCD panel

I kdyz jako spravny ITak bych mel radsi volit osvedcenou klasickou case s bezne dostupnymi komponenty, tam kdy se neco posere, skocite do nejblizsiho kramu a soucastku vymenite

Taky bych si dal pozor na vykon dvoujadroveho Atomu - ne kazdemu musi vyhovovat.