Pentium 4 640 3,2GHz a "multimediální" výkon

Procesory Intel, AMD a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ondrasheq 10. 5. 2015 22:43

Zdravím,

mám rezervně toto P4 (2 GB RAM, Win XP). Nedělal jsem si iluze o výkonu, ale překvapilo mě jedno - má problém plynule utáhnout i 360p stream na Youtube ve fullscreenu nebo i stream rádia přes flash přehrávač - pokud chci poslouchat bez záseků, nesmím dělat nic jinýho. (pro jistotu - připojením to není). Přitom 720p film ve VLC přehraje v pohodě...
Dá se tomu nějak pomoct? Kromě vyhození z okna?

Děkuju.
O.
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod X 11. 5. 2015 01:33

Pentium 4 Prescott 3 GHz v pohodě utáhne na YouTube 720p, 1080p (fullHD) už jen se záseky. Záleží i na grafické kartě.
X
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 5. 2015 05:57

No.... Je to starej střep co bys chtěl. Flash je něco jiného než nějakej mkv konterjner.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod soban 11. 5. 2015 06:47

Přesně, stejnej film v nějakém rozlišení přehraje OK a ten stejnej v flash se bude sekat.

Prostě flash je náročný s tím nic neuděláš. (Prostě flash nepoužívat ovšem né všechny veby používají html5.)
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 5. 2015 09:19

Urychlit se to da. Gravitacne.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 5. 2015 11:43

jaky operacni system, jak dlouho od instalace, mas tam antivir a podobny kktiny? nejsou na tech strankach jeste reklamy kolem(vyresi adblock)?

Drbni tam Lubuntu 12.04 a ono to pojede. Nicmene FullHD z tohohle strepu proste dostanes jedine s nejakym komickym bitrate a malo komprimujicim kodekem(mpeg2 mozna?).
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 11. 5. 2015 21:31

Je to právě čistá instalace XPček. Antivir není, AdBlock zapnutý.
Ubuntu je dobrý tip, díky, stojí to minimálně za pokus.
Každopádně teď koukám na využití výkonu a při přehrávání streamu CPU lítá 38-44% a stejně se stream zadrhává nebo se přehrává pomaleji. Tak že by to brzdilo GPU?
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 5. 2015 21:55

Nemůže to brzdit GPU, ale možná je plná a hdd je před smrtí tak to swapování je smutný....
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod hlucha 12. 5. 2015 02:07

A nebude to tím že ta P4 nemá na přehrávání flash videa potřebné instrukce? Tohle jsem kdysi řešil s Athlonem XP, neměl SSE2 a spoustu dalších, co jsem si to zjišťoval. Videa z disku tam tehdá nějak přežvejkala HD3650, ale YT bylo nepoužitelné i v 240p.
hlucha
Junior

Odeslat příspěvekod soban 12. 5. 2015 05:59

Když to nemá instrukce tak flash vůbec nespustíš (viz nejnoější flash na starých CPU).
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý