AMD Ryzen vlákno - infa, zkušenosti, recenze

Procesory Intel, AMD a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 3. 3. 2017 08:37

Doufám že R5ky budou mít o dost vyšší frekvence,jinak i7 7700K nepřekonají.
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 3. 2017 08:38

Tohle dělá přeci jen modro zelené zlo! AMD jsou férový nadšenci :)

Sorry, ale musel jsem.

PS na téma latence a natržení zadele Broadwellu-e se rozepíši až večer, ale myslím na to :)

To ještě uvidíme, záleží jak velký (ne)bude problém s RAM.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod .Hardy 3. 3. 2017 10:07

Reddit AMA (Ask me anything), kde CEO AMD a další zaměstnanci (manageři různých divizí) odpovídají na různé otázky. (např. Ryzen 2gen, ECC..) Dokonce zde běží i soutěž o 1800x a nějaké desky.
Ryzen 1600 | GTX 1060 | 16GB DDR4 2666MHz | RM550x
.Hardy
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 3. 3. 2017 10:14

dustojnikhummer:
zbytečné strachy.
kde překoná i7-6800K i7-7700K, tam překoná ryzen 5 i7-7700K. Kde ji nepřekoná, tam ji nepřekoná ani ryzen.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 3. 3. 2017 10:36

Překvapivě pozitivní recenze na PC Tuningu:

http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... st?start=8

Dávám jen závěr. Je náhoda, že ji nedělal Obr?
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jjfb 3. 3. 2017 10:57

dustojnikhummer píše:Doufám že R5ky budou mít o dost vyšší frekvence,jinak i7 7700K nepřekonají.

A proč by měly? Budou levnější, v multivlákně mnohem rychlejší, ve hrách o fous, reálně neznatelně pomalejší.
jjfb
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 3. 2017 11:04

dockalacek píše:Překvapivě pozitivní recenze na PC Tuningu:

http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... st?start=8

Dávám jen závěr. Je náhoda, že ji nedělal Obr?

Není, je to jasný jak facka.

Jjfb: jak říkáš, zas taková díra do světa CPU to není.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod cernakus 3. 3. 2017 11:06

To je opravdu překvapení. Palec nahoru pctuningu.

Mimochodem, Stach (vyjma "pečlivě" vybrané sady testů) otestoval i heavy multitasking, ve které dostalo i7-7700K samozřejmě na budku. Díky tomu mi došlo, kvůli čemu vyrukoval Mrkvosoft s "Game Mode". Právě kvůli baby intelům, protože když i nejvýkonnější baby intel s HT dostane od 6800K klepec, tak jak asi v tak reálném nasazení dopadne i5ka (natož nějaká 7500/7400 ;-)
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod omualo 3. 3. 2017 12:32

Proc prekvapeni? Me by vysledek prekvapil jen v pripade, ze by recenzi delal Obr - blizi se april, tak by mu prece jen Ryzena mohli na chvili pujcit.
omualo
Junior

Odeslat příspěvekod jjfb 3. 3. 2017 12:39

Python.p píše:Jjfb: jak říkáš, zas taková díra do světa CPU to není.

Pro nás AMDfan je to jako Boží zjevení ;-)

Ale myslím, že hlavní revoluce budou R 5 a 3, jelikož prostě 2jádra, hlavně i3 a pod pošlou do koše. Proč kupovat stejně drahé dvoujádro, když dostanu +- stejně výkonná jádra 4, že.
jjfb
Junior

Odeslat příspěvekod Ensidia 3. 3. 2017 12:53

Za mě obrovský palec nahoru jak PC tuningu tak AMD. Když člověk připočítá nedoladění windows + hry přizpůsobení více intelu tak nádhera v testu. Už aby tu byla R5.
Ensidia
Junior

Odeslat příspěvekod Stiletos 3. 3. 2017 12:55

jjfb " Proč kupovat stejně drahé dvoujádro, když dostanu +- stejně výkonná jádra 4, že.

Pentium G4620 - 2 769 Kč , litr rozdíl teda stejně není + - takže s tím košem bych brzdil. ;-)

http://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/45433-zname-ceny-6jadrovych-a-4jadrovych-procesoru-amd-ryzen
Naposledy upravil Stiletos dne 3. 3. 2017 12:56, celkově upraveno 1
Stiletos
Junior

Odeslat příspěvekod nody.nody 3. 3. 2017 12:55

No tak ty teploty jsou teda šílený... To je nemilé překvapení... (A o jsem ryzenu fandil a budu ho kupovat). Ale ty teploty...!? A přetaktování? O žádném přetaktování vubec nemůže být řeč s takovýma teplotama...
Já mám 6-7 let starý Amd 6 core 1055T s nějakým ne stock ale pořád dost levným? (700 Kč?) chladičem, na vzduchu a v zátěži má cca 40 stupnu celsia... A to mám ještě tu původně verzi 1055T s 125W TDW (nebo tak nějak).

Tohle má 95 W TDW a i s monstrem Noctuo NH D 15 to jede při NORMAL frekvenci (4 GHZ turbo ve full loadu (což pojede asi většina lidí co si ho koupí) na 85 stupních Celsia... WOW..

tak to je pro mě teda velké zklámání...

A taktovat to bude asi jen pako s takovými teplotami.
nody.nody
Junior

Odeslat příspěvekod grndl 3. 3. 2017 13:05

Možná tě ušetří zklamání fakt, že 40C v loadu je nesmysl, natož pak v kontinuálním....

A chtělo by to ujasnit si jestli je problém vyšší spotřeba nebo teplota. Protože když vyzáříš většinu tepla na menší ploše, můžeš dostat mnohem vyšší teploty, než když vyzáříš víc tepla rovnoměrněji na větší ploše.

Zkus si někdy šáhnout na halogenku nebo na klasickou žárovku. Co je teplejší a co má menší spotřebu? (A co zároveň dá víc světla?)
grndl
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka