AMD Ryzen vlákno - infa, zkušenosti, recenze

Procesory Intel, AMD a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod .Hardy 4. 3. 2017 16:15

Podle CEO AMD se už pracuje na patchi, který by měl vyjít cca do měsíce. A hádám, že v blízké době nějaký hotfix vypustí i Microsoft, přeci jen je Ryzen venku teprve několik dní (tohle spuštění prodeje by se dalo skoro přirovnat k otevřenému beta testu :D). Nezbývá než doufat, že i díky těmhle problémům bude start R3/R5 bez menších komplikací.

Ad FQ RAM) aktualizaci BIOSu pro 3200+ MHz vydal i ASRock (MB s chipsety X370)
Ryzen 1600 | GTX 1060 | 16GB DDR4 2666MHz | RM550x
.Hardy
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 4. 3. 2017 16:28

Některý Asus desky jsou zpětně kompatibilní s AM3 :)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod cernakus 4. 3. 2017 16:46

dustojnikhummer píše:Tak na Crosshair 6 už jsou DDR4 na 3400MHz,ASUS vydal BIOS.
Doufám že to Microsoft někdy opraví.. Nevíte jestli Linux s tím má problém? O přípravě pro Ryzen jsem četl už před nějakou dobou.

Ne, nemá. Ryzen si na něm vede velmi dobře (nejen jako AMD, ale také jako mnohovláknová platforma).
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... inux&num=4
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... 1700&num=1
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 4. 3. 2017 17:06

Celkem mě zklamaly chladiče.. Čekal jsem že budou všude Wraithy co známe z 8370. I když ty jsou asi hodně drahý.
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod Stiletos 4. 3. 2017 17:37

dustojnikhummer - I když ty jsou asi hodně drahý.

U těch high end je stejně každej vyhodí a dá si vlastní, nebo spíš veme bez něj viz videa na YT.Ty levný jsou shity jako dřív akorát podsvícený a hůř udělaný ,kdyby AMD za něco stálo udělali to komplet kdo chce nebo nechce za příplatek a ne šaškárna po netu co lítala že bude na výběr a pak skutek utek.Nevím jestli je tohle u tebe drahý ,ale viz podobný chladiče,ten za litr lepší.

https://www.czc.cz/scythe-sckdt-1100-ko ... 49/produkt

https://www.czc.cz/scythe-scbsk-2100-bi ... 30/produkt
Stiletos
Junior

Odeslat příspěvekod alke 4. 3. 2017 19:26

xtonda píše:No jak se dívám na hodnoty na webu Passmark, tak Intel 7700K má single thread o 25% vyšší než AMD 1800X.
Dále můžeme vidět, že Intel má pouze 3 celkově výkonnější desktopové procesory, ale to je jen proto, že má právě 3 osmi či vícejádrové desktopové procesory, 5960X je přitom 2,5 roku starý model. No ten 5960X vyjde skoro nastejno.
V single threadu je Intel o 25% lepší (7700K, ale i 7350K za třetinovou cenu). Dvoujádrový Intel 7350K má celkové skóre na úrovni 46 % osmijádrového AMD 1800X.
Intel 6800K má single thread stejný jako AMD 1800X, celkové skóre je při šesti jádrech nižší jen o 12,5 % (cena ovšem taky)
Dále tu máme Intel 3770K, single thread mark i cpu mark na jádro je lepší než u AMD 1800X, čili AMD se dostalo tam, kde byl Intel před pěti lety.
Na Intel 6900K chybí AMD 1800X cca 10 %.

gratuluju.teď můžeš tvůj procesor mastit v těch 8 synt. testech celej den a opájet se výkonem.
co se radši podívat na výkon v reálných aplikacích-tady

grafiku taky vybíráš podle bodů v nějakým marku??
PS.: pokud by v tý tabulce bylo málo pr.,kliknout na +29 Eintrage
alke
Junior

Odeslat příspěvekod nody.nody 4. 3. 2017 22:02

Taky jsem chtěl brát pro přetaktování Noctua NHd15 nebo 14, ale když říkáže že je to overkill a stejný výkon lze sehnat za méně peněz tak super :-).

Jen ještě, nikdy jsem neměl tak velký chladič... Unesou to "všechny" desky pro platformu AM4?) Myslím tak velké a těžké (nebo i těžší) air chladiče jako je ta Noctua NHD15?

Mířím např. na desky AsRock na B350 (za 3000 Kč) nebo X370.

vydrží to ta deska (bude v midi toweru)... mám z toho trochu strach z takových chladičů :-)...
nody.nody
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 4. 3. 2017 22:03

jo
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alke 4. 3. 2017 22:19

nody: nejdřív bych se podíval na spotřebu po přetaktování,než se zatím budeš hnát.
alke
Junior

Odeslat příspěvekod nody.nody 5. 3. 2017 02:59

Proč? Podle toho co jsem se díval (samozřejmě počkám ještě na více testů přímo 1700 a desek atd.) by spotřeba měla být podobná jako 1800x. Nehodlám to hnát nikam do extrémů, přinejhoršm by mi stačilo i 3,8 GHz na všech jádrech, rád bych 3,9 a ideálně 4...

Jak to myslíš s tou spotřebou? Já už viděl myslím 2 recenze kde byla přetaktovaná 1700 a spotřebu měla podle mě v pohodě stále..
nody.nody
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 5. 3. 2017 08:41

150-200w navíc se ti zdá v pohodě? Je to sice z 3ghz na 4ghz, ale už od nějakých 4,6ghz roste spotřeba silné neúměrně taktu.

-- 5. 3. 2017 09:04 --

Zajímavost:

Protože na západě jsou bohatší než my, přistupují i k nákupům komponent jinak
http://www.mindfactory.de/Hardware/Prozessoren+(CPU)/INTEL+Desktop/Sockel+1151.html

Pro nás zdánlivě předražené a nevýhodné baby intel i7 se prodávají podstatně lépe než baby intel i5. A stejné to je s ryzeny
http://www.mindfactory.de/Hardware/Prozessoren+(CPU)/AMD+Desktop/Sockel+AM4.html
nejprodávanější je ten nejméně výhodný.

Jinak ryzen má úctyhodný nástup. Na obřích internetových prodejcích jako je newegg nebo amazon jsou denní zásoby vyprodané obvykle ještě před polednem (otázkou je, kterého amerického pásma :-) Když si uvědomíme, že AMD nutně vydělává i jen na variantě 1700 (náklady na výrobu odhaduji někam na 150USD, 50USD balení, manipulace, lic. poplatky, doprava, 30USD marže obchodníka, pak zůstává AMD kolem 100USD z R71700 a přes 200USD z R71800X - btw, jsem přesvědčen, že podobné náklady má intel na svých CPU).
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 5. 3. 2017 09:14

Můžu dát ekonomickou otázku? Kdy se dovíme, jak moc Ryzeny AMD pomohly, jak je dostaly do černých čísel, jak stoupl zisk, obrat, cena za akcii, podíl na trhu? Ryzeny nadstandardně překvapily a asi AMD zachránily, ale zajímá mě, jak moc a dobře, což se dozvíme asi až na konci tohohle roku.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 3. 2017 09:17

Pokud se to dozvíme na konci roku tak to bude dobré :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Azi0 5. 3. 2017 09:30

@cernakus
Docela mě tam zaujala cena tray a box verze.... nebýval tray o pár korun levnější?
Azi0
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 3. 2017 09:31

Býval do té doby, než se začala tray verze lépe prodávat. Větší zisk.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Předchozí stránkaDalší stránka