AMD Ryzen vlákno - infa, zkušenosti, recenze

Procesory Intel, AMD a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod satikcz 8. 3. 2017 13:54

To abych dal svařit ocet s vodou a přeškrtal čárovej kód na krabičce od Ryzenu.
3x AOC AG271QG (2560x1440, IPS, 165Hz, GSync), ASUS Strix RTX3090 OC, Intel Core i7 8700K@5GHz+EKWB L360, ASUS Maximus X, 32GB G.SKILL TridentZ@3466 MHz, ADATA SX8200 2TB + 1TB + Crucial BX 500 GB + Kingston UV400 1TB, Seasonic P-860 Platinum, FD Define S
satikcz
Junior

Odeslat příspěvekod Bumerang 8. 3. 2017 14:00

nody.nody píše:Ti z m r d i...:
....

klidek, to je len dalsi "back door" do tvojho pocitaca, takych uz teraz mas minimalne pol tucta.
Bumerang
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 8. 3. 2017 14:54

Tak tak, jediný rozdíl je, že o tomto back dooru se ví, jen se neví jak funguje a co dělá.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ensidia 8. 3. 2017 16:08

Python ty si nějaký zarytý fanda Intelu nebo spolupracuješ? :D :D
Já mám rád cena/výkon a tam dal Ryzen prostě bye bye předraženému Intelu. (Předpokládám r5,r3 budou stejně kvalitní).

Má chyby samozřejmě jako každý nový sw,hw. Něco se vyřeší teď něco až v další generaci.
Má menší výkon ve hrách (některých) než se očekávalo? Ano hry jsou psané roky už na Intel a jde to znát. AMD rozeslalo 300 sad procesorů vývojářům aby je optimalizovaly a nové psali už i pro AMD.

Intel už tu rýžoval roky díky monopolu.Žádné novinky pokrok. Být majitelem firmy nebo akcionářem super, bohužel jsem jen zákazník a proto z téhle situace mám přímo radost :D :)
Ensidia
Junior

Odeslat příspěvekod nody.nody 8. 3. 2017 16:34

Nargon píše:Tak tak, jediný rozdíl je, že o tomto back dooru se ví, jen se neví jak funguje a co dělá.

tak že "asi" jsou software backdory to vím... to že NSA (nebo kdo) měl vlastní "budovu" kde instaloval skrytě chipy to routerů co šli do nějaké distribuce to vím)... to že to je ale DEFAULTNE v zařízení bez kterého se PC neobejde (CPU) a to navíc v mainstreamu kde to má každé PC (protože něco takového má i intel) a které navíc z podstaty nejde vypnout ani obejít, to jsem nevěděl...

to je brutální toto... neuvěřitelný...

prý ale AMD naznačilo že by u toho mohlo udělat open source nebo jednoduše do "toho nějak více pustit uživatele" pokud uživatelé projeví zájem... (řečeno prý na reedit ama s tou asiatkou co vede AMD (Su cosi (?) )...

WOW... to je jak ve špionážním trilleru...

Odkdy toto mají procesory obecně? HW jakž takž sleduju ale o tomhle jsem nhttp://forum.zive.cz/posting.php?mode= ... 01185#ikdy neviděl jediný článek... pro mě osobně je to fakt úplně nová a docela "bomb" informace... (a srovnávat to se software backdoory nebo viry to podle mě určitě nejde... tohle je daleko brutálnější protože to je fyzicky v chipu který potřebujete pro spuštění PC)...
nody.nody
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 8. 3. 2017 16:40

Ensidia: protože se koukám kriticky jsem fanoušek Intelu? Jinak pro klid tvé duše mám FX :) a Intel odmítám kupovat, protože ta cena je teď šílená.

Těším se upřímně na R5, až bude vyladěné desky a OS budou schopny pracovat v pořádku s novými CPU.

Tohle dělá Intel už roky ... Ale AMD, to hodné AMD?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Ensidia 8. 3. 2017 17:06

Jasné taky se těším na R5. Ale zbytečně se pitváš v nové věci která hold není a ještě chvíli nebude odladěná. :D. Já mám naprostý klid duše.
Kdyby AMD bylo na místě Intelu bude dřít lidi úplně stejně. A bude to stejná prasárna. :). Až konkurence drtí ceny, pohání vývoj. A ta tu po sakra dlouhé době je :).

PS: Já zas mám Intel i5 :)
Ensidia
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 8. 3. 2017 17:10

Nody: Intel už to dělá opravdu roky. Kdy jsem to poprvé zaregistroval nevím, ale třeba teď jsem našel ovladače k tomu z roku 2010: https://downloadcenter.intel.com/downlo ... top-Boards
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod alke 8. 3. 2017 17:25

mám dojem,že intel má ty backdoor od druhých i-ček.což bude 10 let.

Ensidia píše:Má chyby samozřejmě jako každý nový sw,hw. Něco se vyřeší teď něco až v další generaci.
Má menší výkon ve hrách (některých) než se očekávalo? Ano hry jsou psané roky už na Intel a jde to znát. AMD rozeslalo 300 sad procesorů vývojářům aby je optimalizovaly a nové psali už i pro AMD.
Intel už tu rýžoval roky díky monopolu.Žádné novinky pokrok. Být majitelem firmy nebo akcionářem super, bohužel jsem jen zákazník a proto z téhle situace mám přímo radost :D :)

sám mám i3,ale s tímhle souhlasím.
alke
Junior

Odeslat příspěvekod nody.nody 8. 3. 2017 17:32

Wow... tak tohle mě nějak minulo.... zajímavý...

No tohle dává do nové perspektivy ty články o "paranoidních rusech" co se snaží všude kde je to důležité vymítit "západní" procesory :-)...

Brutální... hlavně ve světle těch nových wikileaks vault 7.
nody.nody
Junior

Odeslat příspěvekod jjfb 8. 3. 2017 18:11

Ano, jak Čína, tak Rusové vyžadují v důležitých úřadech PCčka z vlastní produkce a dělají samozřejmě dobře.
jjfb
Junior

Odeslat příspěvekod nody.nody 8. 3. 2017 22:10

Já to vždycky považoval za naprostou paranoiu že běžné mainstream čipy v sobě mají "zabudované odposlouchávání)... a ono ne :-)...naprostý LOL...

BTW já čekám na desky od ASrocku, asi konkrétně tu nejlevnější 370 (SLI killer deska nebo jak se jmenuje) má být někdy 17. března (snad!?). Chtěl bych počkat na recenze... Mám ale strach že můžou být hned pryč (než se třeba objeví nějaká recenze) a dále jsem jednoduše nedočkavý...

Tak mě napadlo- předpokládám že vrácení bez udání důvodu do 14ti dnů od PŘEVZETI zboží (nikoliv objednání) platí i pro předobjednávky... správně...?

Takže by se teoreticky vyplatilo desku ihned předobjednat at ji mám hned jak to bude možné a kdyby s ní byly nějaké problémy podle recenzí tak ji můžu bez udání důvodu vrátit... Funguje to takto ta lhůta 14 dní i pro předobjednávky a respektují jí obecně velcí/větší online IT prodejci?
nody.nody
Junior

Odeslat příspěvekod .Hardy 8. 3. 2017 22:24

Každý prodejce má své obchodní podmínky, takže si je můžeš prostudovat. Na předobjednávku se vztahuje to samé jako na objednávku. (tj. i lhůta na odstoupení od smlouvy po převzetí zboží)
Ryzen 1600 | GTX 1060 | 16GB DDR4 2666MHz | RM550x
.Hardy
Junior

Odeslat příspěvekod pestis_pestis 9. 3. 2017 00:59

asi je to off topic.. ale budou DOPORUČENÉ sestavy s procesory Ryzen.. atd.. ??
pestis_pestis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Timmy12 9. 3. 2017 09:39

Tam, kde bude cena/herní výkon hovořit pro ryzen, tam se určitě objeví i v DS. Zatím je venku jenom pár procesorů, osobně jsem zvědavý spíš jaký bude mainstream.
1)Ryzen 7 3700x + Grandis 2 , CROSSHAIR VI HERO , MSI GTX 1080 gaming X, 32GB DDR4
2)i5-3470 + Freezer i11, GIGABYTE H77M-D3H , MSI GTX 1050 Ti 4GB OC, 16GB DDR3
3)T100TAM-DK014B
Timmy12
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka