i5 13500 teploty

Procesory Intel, AMD a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod r34ktor 20. 8. 2023 15:06

Nesmyslný důvod. Pravděpodobnou příčinu vyšších teplot jsem uvedl výše. Každopádně 109°C na "obyčejných" MOSFETech není žádná krize. Co jsem koukal, tak jsou osazeny On Semi 4C06N a 4C10N, které mají shodně Tj 150°C.

K poškození pinů mohlo dojít při demontáží, kdy jsi (třeba i nevědomě) hrábl rohem procesoru do patice.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod minduton 20. 8. 2023 16:19

Účinnost těch napájecích fází je obvykle 80-90%, takže pokud procesor papá 150 W, tak na mosfetech se ztratí dalších 20-30 W tepla, jen to hvízdne.

-- 20. 8. 2023 17:22 --

Jo, reklamace v alze miluju. Reklamoval jsem tam zatím jedinou věc. Čtečku Pocketbook 4. Už když to alzaborec přijímal na reklamačku, tak se tvářil "divně". Až pak po vyřízení celé reklamace mi došlo, že už tehdá věděl, že reklamace nebude uznána. Ona totiž ta ukrajinsko-švýcarská firma neuznává prakticky žádné reklamace svých čteček, všechno je způsobeno neodbornou manipulací či zásahem do zařízení.

Proto z alzy ani odnikud jinud neberu "rozbaleno". Kvůli slevě pár % nemíním riskovat.
minduton
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 20. 8. 2023 17:11

@MaDo85 Teploty na Mosfetech jsi měřil bezdotykovým teploměrem?

...Mno, jak psal Kin, měl jsi vrátit všechno, hlavně skříň.
meda2016
Pokročilý

Předchozí stránka