7800x3D teplota

Procesory Intel, AMD a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod NevimAVM 30. 11. 2023 14:25

Tak jsem lehce rozčarován. Čerstvě poskládaný PC.

Meshify 2 + 3x Noctua S12A ULN - tady je vše ok bych řekl, ticho, krásně chladí

ALE

7800x3D + BeQuiet Dark 4 PRO do 1000ot řekněme přijatelné ticho, nicméně pustil jsem ho na cca 1300-1400ot kvůli teplotám, protože i tak mi to leze někam ke 75°C a to je teď, co teprve v létě... je to docela otravné, protože při těchto otáčkách už jde dost slyšet.

Pomohl by na teploty undervolting? Nikdy jsem to nedělal a nevím, zda se do toho pouštět. Upřímně, že já to nedal Kineczkovi, kdybych věděl, co všechno bude následovat....... bych si teď zpětně nafackoval, ale kdo to mohl tušit.

Je tohle normální? Myslím ty teploty s takovým chladičem při těch otáčkách .. ?
NevimAVM
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 11. 2023 14:51

Je to normalni a zvysenim otacek si de facto nepomuzes - zde limit neni ve chladici.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 30. 11. 2023 15:33

Na 5800X3D to je bez undervoltu ještě horší. Takže za mne - nemáš co ztratit, jen získat - směle do toho.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod NevimAVM 30. 11. 2023 16:08

Díval jsem se do biosu (B650 Tomahawk), ale na to si netroufnu, vůbec nevím, co kde jak... ještě bych něco dojebal..

Snížil jsem otáčky cpu fanu na nějakých 1000ot +- a už ho neslyším prakticky a teplota 77°C (dle HW monitoru), nicméně pořád tam něco hodně hučí a už vím co ... RTX 4070 Palit Jetstream ..... já se z toho snad po .....

Jak u něčeho takového někdo může napsat "very quiet" ?????? https://www.techpowerup.com/review/pali ... am/42.html

Dnes už se fakt nedá věřit ničemu snad ..
Přílohy
IMG_20231130_161046.jpg
NevimAVM
Junior

Odeslat příspěvekod NevimAVM 30. 11. 2023 19:38

Tak drobný edit, ty teploty viz výše byly v Rainbow Six Siege, teď u Alana 2 se to motá okolo 60-65°C, to už beru.
NevimAVM
Junior