od Příjmení a jméno 12. 5. 2005 12:16
Kampak se ztratila tato větička: "Vždy záleží na kombinaci CPU, chipset+výrobce MB, dostatečně silný zdroj, a kompatibilita ostatních komponent (RAM, VGA,...). " Příště bych prosil o doslovné citace a ne účelově vytrhávat z kontextu. Je tam právě proto, abych zamezil dalším žabomyším válkám.
Já nikomu neberu neberu, že jeho sestava na AMD jede stabilně. Bohužel např. kolega si nedal říct a chtěl provozovat ATI 9600 na nějaké desce od ASUSu s KT 600. Moc mu to nejelo. Ale za to nemůže ani tak výrobce CPU, jako spíše tvůrci chipsetu. Po pravdě řečeno u Intelácké platformy jsem se s něčím podobným nesetkal (s výjimkou i865 vs DDR 400 Kingston hyper-X, kdy po osazení všech 4 banků jely jen na 320 MHz, ale stabilně, jen pomaleji).
Pokud by si AMD dělalo i chipsety na desky, tak by možná podobné problémy nemělo. A je fakt, že v současnosti jsou uživatelé s CPU AMD 64 bit velice spokojení a nějaké problémy s nekompatibilitou nejsou známy. Já jim to přeji. Pokud by se ukázala platforma bezproblémová, také bych to zvolil kvůli mírné finanční výhodě. Ale v současnosti mi výkon procesoru dostačuje, VGA posílím, s RAM udělám škatule hejbejte se.
Proč bych nenapsal, že jsem spokojen s tím, co mám, když upravdu jsem? Netvrdím, že Intel je the best (snad je to z mého příspěvku patrné), to ať si každý rozhodne sám. Já jsem s ním spokojen.
Že ti počítač v životě nespadl? Tak to ti gratuluji. Mně se občas sekne. Zejména, pokud mám nabobtnané Windowsy a instaluji tuny dalších programů. Pak pomůže reinstal a měsíce potom ne a ne spadnout. Počet tuhnutí je přímo úměrný počtu programů, které tam mám. Já také na něm grabuji, pracuji, serfuji/stahuji, vypaluji, poslouchám hudbu, pařím atd.. Ale jaksi většinou zároveň najednou, jen je občas pouze nutno přiřadit priority výkonu. Ale to také souvisí s výkonem CPU, velikostí RAM... Párkrát mi také jel v kuse i několik dní (asi cca 5 dní)- nahrál jsem tunerem spoustu věcí a pak to dlouho graboval a nebyl problém. Ale to byly Winy pár měsíců staré.
Check your six!
Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze.