Po upgradu na X2 4200+ nutnost vypnout Command Per Clock ?!

Procesory Intel, AMD a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gentle Giant 31. 7. 2006 08:58

Po upgradu na dvojjádro systém při testech PCMark 04 a 05 v modulech Memory write test padal (někdy zamrznul, ale většinou se PC restartoval), stejně tak i v Right Memory Analyzeru. Zkoušel jsem různá nastavení časování pamětí,ale pomohlo až nastavení 2T. Sestava: DFI LP NF4-Ultra D, Manchester 4200+,RAM 2x512MB OCZ Platinum Rev.2 400MHz,VGA Leadtek Winfast PX6600GT extreme,etc., BIOS406. Pokud má někdo podobnou konfiguraci (X2 a paměti s TCCD chipy) a našel jiné řešení optimalizující stabilitu systému,pls, sem s ním. Díky.
Gentle Giant
Junior

Odeslat příspěvekod Radim Štěpanec 31. 7. 2006 18:47

Gentle Giant píše:Po upgradu na dvojjádro systém při testech PCMark 04 a 05 v modulech Memory write test padal (někdy zamrznul, ale většinou se PC restartoval), stejně tak i v Right Memory Analyzeru. Zkoušel jsem různá nastavení časování pamětí,ale pomohlo až nastavení 2T. Sestava: DFI LP NF4-Ultra D, Manchester 4200+,RAM 2x512MB OCZ Platinum Rev.2 400MHz,VGA Leadtek Winfast PX6600GT extreme,etc., BIOS406. Pokud má někdo podobnou konfiguraci (X2 a paměti s TCCD chipy) a našel jiné řešení optimalizující stabilitu systému,pls, sem s ním. Díky.y/quote]

Pravděpodobně máš smůlu na paměťový řadič v CPU, prostě to s těmi moduly nezvládá. Zkus je dát na 333, třeba to pomůže
Radim Štěpanec
Junior

Odeslat příspěvekod Klimha 31. 7. 2006 23:04

Zdarec,
Upgradoval jsi bios? (nevim jaky je posledni)
Mas zapojeny vsechny napajeci kabely v MainBoardu (HDD i FDD)?
Zkusil jsi dat pameti napred do zlutych, pak do oranzovych slotu??
Mel bys i vyresetovat CMOS, jakoze mi obcas taky delala potize, hlavne pri ruznem prehazovani komponent.

2T na pametech rozhodne nedavej, hodne je to zpomali :-(
Klimha
Junior

Odeslat příspěvekod Weslo 31. 7. 2006 23:10

Klimha píše:2T na pametech rozhodne nedavej, hodne je to zpomali :-(

možná při benchmarku ale jinak to je naprosto stejně rychlé
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tonda-B 31. 7. 2006 23:11

Navíc nemá na vybranou, když to deska jinak neumí.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sid 1. 8. 2006 08:15

Weslo píše:
Klimha píše:2T na pametech rozhodne nedavej, hodne je to zpomali :-(

možná při benchmarku ale jinak to je naprosto stejně rychléc/quote]

jj v reálných apliacích to zpomalí velké kulové
sid
Junior

Odeslat příspěvekod Gentle Giant 1. 8. 2006 08:37

Nejde snad ani tak o nějaké zpomalení, to bude v praktických aplikacích sotva znatelné,ale o to, že chyba v testech signalizuje nějakou všivárnu, tady to na 99,99% bude problém řadiče pamětí mého nového X2. Čili reklamace.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Gentle Giant
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 1. 8. 2006 09:58

Mno, ja ti nevim. Tohle neni zcela jednoznacne. Skutecne to muze byt pouze nekompatibilita konkretnich komponent. Chtelo by to poradne otestovat treba s par pametovymi moduly jineho typu (vyrobce).
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod Gentle Giant 1. 8. 2006 10:37

tahle sestava byla pouze upgradována s Winchesteru 3200+, přetím na ní OCZ Platinum 400MHz běžely až na 550MHz v command ratu 1. Čili pouze výměna procesoru a nutný upgrade BIOSu (vyzkoušeny 4 nejdoporučovanější : 702-1,7042BT,7042BTA a letošní 406), BIOSy vyzkoušeny jak v defaultu, tak i se změnami timingu pamětí. Na upgradované desce vyzkoušen i dual kit Corsairu se zcela jinými čipy, jiným timingem,který jinak běží v 1T na druhém setu s druhou deskou DFI LP UltraD a NewCastlem 3500+. Oba páry byly v obou setech párkrát zaměněny už v minulosti, nikdy nebyl s command ratem 1 sebemenší problém, a to ani při přetaktování (samozřejmě za předpokladu příslušných úprav dalších hodnot DRAM). Také BIOSy jsem měl v jednojádrových sestavách různé (tuším, že jsem upgradoval 3x). Takže jak NewCastle, tak i Winchester si OCZ i korzáry rozumějí perfektně, Manchester ne. Ovšem na závěr: v singlu channelu (při použití vždy jednoho modulu) není s command ratem 1 problém a testy proběhnou v pohodě.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Gentle Giant
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 1. 8. 2006 13:44

S jednou pamětí není Command Rate 1T nikdy problém.

Command Rate 1T by z desek DFI u více paměťových modulů měla umět jenom Expert a Venus.

Že to bylo možné i u tvé desky je malý zázrak, ale ten se už asi dál nekoná.

U ostatních desek obvykle paměti ve slotech 1+3 C.R. 1T nesnesou.
Někdy se to podaří ve slotech 2+4, ale většinou ne.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Klimha 1. 8. 2006 14:57

Tonda-B píše:S jednou pamětí není Command Rate 1T nikdy problém.

Command Rate 1T by z desek DFI u více paměťových modulů měla umět jenom Expert a Venus.

Že to bylo možné i u tvé desky je malý zázrak, ale ten se už asi dál nekoná.

U ostatních desek obvykle paměti ve slotech 1+3 C.R. 1T nesnesou.
Někdy se to podaří ve slotech 2+4, ale většinou ne.e/quote]

Tak to nevim, asi jsu dite stesteny :-D
Mam UltraD a totalne neznackovy pameti, ktery jsem vykuchal z PC ktery vyhorelo u nas v praci. Jedou ve slotech 1+3 na Dual Channel pri normalni frekvenci a 1T :-D
Procesor San Diego 3700+

A s tim zpomalenim u pameti pri 2T - omlouvam se jestli to u aplikaci nefunguje, testoval jsem to benchmarkama :-D
Klimha
Junior

Odeslat příspěvekod metla23 2. 8. 2006 06:20

DFI LP NF4-Ultra D s 2x512MB na 1T určite ide.

S kingston hyper-x som na tejto doske nemal problém.Na 1T mi idú aj na takom shite ako MSI K8NGM2-FID.Problém je skor v nadstavení.
X2 4000+,Asus M2A VM HDMI,2x1GB Ram, X1650PRO,BFG PhysX Ageia,Asus Xonar D2,M-Audio Jamlab, Amplitube 2,dualboot XP/PClinuxos
metla23
Junior