CMR - Dirt - Kolik mate FPS?

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod milsimr 27. 5. 2007 03:09

nexflex píše:[quote="Příjmení a jméno"u
Ať tam je nebo ne, CMD zatím nestojí za zkouššní, neb optimalizace je na žalostné úrovni. Přeci nemohou počítat s tím, že každý má C2D a 8800.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod nexflex 27. 5. 2007 09:45

E4300 3000kc
MB GB DS3 2800kc(varianta od NV za 2500kc)
2GB RAM 2000kc(1GB 1000kc)
320GB HD 2000kc(250GB 1500kc)
1950GT 3600Kc Palit(Safir 3300kc)
Strasnych 13400kc(a min) vid?Jakych 20000?Case+zdroj vetsinou clovek ma..dobre zdroj 2000kc cili 15000kc...nechapu ti co vyhazuji za strotoidni CPU 2000kc 9800PRO 1500 mysli si jak usetri a ve vysledku vlastne silene prodelavaji
nexflex
Junior

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 27. 5. 2007 17:25

Výborně. Ale na X1950GT to stejně moc nejede, tak připočti příslušnou sumu za 8800 a jsi zase na 20 000. A 20 000,- Kč může být pro někoho docela velká suma. To že někdo zdupe optimalizaci není omluva pro nákup nového stroje. Navíc v situaci, kdy si na neoptimalizaci sťěžovali i lidé s C2D a 2GB RAM (na Tiscali). Navíc proč zrovna teď kupovat C2D, když na letošek jsou ohlášeny CPU s novou architekturou? Já nevím jak ty, ale většina lidí si PC pořizuje s výhledem na několik let dopředu.
Naposledy upravil Příjmení a jméno dne 27. 5. 2007 17:27, celkově upraveno 1
Check your six!

Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze. :-D
Příjmení a jméno
Junior

Odeslat příspěvekod Cze_Diablo 27. 5. 2007 17:26

Každý nemůže být boháč jako ty ;)
Cze_Diablo
Junior

Odeslat příspěvekod r0nn1e 27. 5. 2007 19:17

Panove.... takhle to tady brzodopadne jak na low diskuzich na Tiscali Games.... to kazdej akorat onanuje nad svym HW a nebo spamuje flamem.... podle mne je ta hra neoptimalizovana a vykon procesoru na ni nema vliv.... zkousel jsem i s pretaktovanim na 3.2 GHz a nez mi to hodilo modrou smrt tak zlepseni vykonu v teto hre diky procesoru nebylo. Takze asi OC grafarny ci co.
r0nn1e
Junior

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 27. 5. 2007 19:43

Asi ani OC VGA, jedině tak 8800 nebo 2900XT a nejlépe do SLI nebo Cross Fire. Já zase zjistil, že mám stále stejné FPS v 1024x768 na low i high.
Check your six!

Příjmení a jméno
Junior

Odeslat příspěvekod nexflex 27. 5. 2007 19:45

[quote="Příjmení a jméno"u Navíc proč zrovna teď kupovat C2D, když na letošek jsou ohlášeny CPU s novou architekturou? Já nevím jak ty, ale většina lidí si PC pořizuje s výhledem na několik let dopředu.i/quote]
Kravina na entou..uz ted co mas v podpisu je neprodejnej krap.V lednu 2006 jsem koupil X2 3800+ za 7500 bez DPH.Byl jsem rad ze jsem ho letos v breznu prodal za 3500kc a vzal CD za 4500.Dnes?Dnes neprodejne...2000kc sotva..s.939 je uplne v prd....kdo by to odemne chtel kdyz si muze koupit X2 v AM2 za 1800kc.O 100% levnejsi jsou DDR2 nez DDR1..-Cekat na neco v IT a planovat si ze me to vydrzi 3-4roky..pak to muzes rovnou hodit do kose...lepsi je prubezne upgradovat na nove s mensi ztratou
nexflex
Junior

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 27. 5. 2007 21:38

podle mne je ta hra neoptimalizovana a vykon procesoru na ni nema vliv

nemas pravdu, minimalne v zavodech bugin je tahle hra na procesor narocna dost. Mam to vyzkousene. Optimalizace je vec druha, ale musim uznat ze i s ocesanymi detaily vypadaji nektere prvky velmi dobre.
_DAVE_
Junior

Odeslat příspěvekod Pato16 27. 5. 2007 22:06

_DAVE_ píše:
Pato16 píše:ako my to pojde na > AMD 2500+ 1GB ram 7600GS 256MB :cry:

Ono dost dulezite je, jestli je ten CPU K7 (A-XP), nebo K8. Pokud je to K7,tak se ti hra nerozjede vubec, jinak vse LOW, a misty to bude i trhat..

Jinak ta hra je dost narocna na CPU, tedy alespon pri zavodu bugin. Tam to v uricitych momentech bylo u me na 14fps at jsem mel jakekoli detaily a rozliseni. Takze lidi s CPU pod A64 3200-3400+ jsou celkem v pytli..

AMD Athlon XP 2500+ 1.83Ghz
Pato16
Junior

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 27. 5. 2007 23:17

nexflex píše:[quote="Příjmení a jméno"u Navíc proč zrovna teď kupovat C2D, když na letošek jsou ohlášeny CPU s novou architekturou? Já nevím jak ty, ale většina lidí si PC pořizuje s výhledem na několik let dopředu.i/quote]
Kravina na entou..uz ted co mas v podpisu je neprodejnej krap.V lednu 2006 jsem koupil X2 3800+ za 7500 bez DPH.Byl jsem rad ze jsem ho letos v breznu prodal za 3500kc a vzal CD za 4500.Dnes?Dnes neprodejne...2000kc sotva..s.939 je uplne v prd....kdo by to odemne chtel kdyz si muze koupit X2 v AM2 za 1800kc.O 100% levnejsi jsou DDR2 nez DDR1..-Cekat na neco v IT a planovat si ze me to vydrzi 3-4roky..pak to muzes rovnou hodit do kose...lepsi je prubezne upgradovat na nove s mensi ztratou

Pokus víš prdlačky a nemáš informace, pečlivě zvaž, zda má vůbec smysl reagovat. Vždyť vůbec neodpovídáš na to, co cituješ.

1. Většina lidí, kteří si počítač pořizují tam budou měnit jen minimum věcí. Chtějí jen PC, od kterého očekávají, že bude na toto a toto a nějakou dobu jim vydrží. Za další cca 4 - 6 let si koupí nový. Dělám v IT firmě a jsem v denním styku se zákazníky, takže to mohu posoudit. Ne každý je PC nadšenec, který se stále hrabe v PC. Když si to člověk spočte tak vychází v podstatě stejně, když něco koupím a prodám za rok za nižší cenu, jako nové PC jednou za 4 roky.

2. Když už to vztáhneme na mé PC (i když se o něj nezmiňuji), kde bereš jistotu, že ho budu prodávat? Proč bych měl prodávat něco, co bohatě stačí mým požadavkům (grabování filmů, net, Office, strategie, letecké simulátory), jen pro to, že vyšlo nějaké demo silně neoptimalizované hry a které mé PC dává jen s jazykem na vestě? Myslíš, že mi vadí, že nejsem in, nemajíce C2D? Mně stačí stabilní PC, které si poradí s úkoly, které mu zadám. Dále je kravina si počkat na něco, co bude výkonnostně mnohem dále s podstatně optimalizovanejší architekturou, když už víme, že toto bude, zvláště v případě, že mě nic netlačí upradovat? Své PC vyměním (rozuměj staré udám někde v příbuzenstvu nebo si nechám doma jako záložní stroj) až mi nebude stačit. V té chvíli už musí být provozuschopný OS, který nahradí XP, když už to budu měnit, tak s novým OS (legálním) a sestava by měla být alespoň 3-4 výkonnější než stávající za rozumný peníz. Tehdy už budeme vědět, která DX10 VGA bude stačit a která ne.

3. Že by to byl neprodejný křáp je nesmysl maximální. Každý člověk znalý základů ekonomie ví, že vše je jen otázkou ceny dané nabídkou a poptávkou. I když třeba na Aukru se člověk nestačí divit, co se dá vše ještě prodat....
A k tomu křápu. Mě stačí, že v BF Vietnam mám minimum na 60 fps v 1280x960 vše na max. Ten po netu smažím, tam mě to zajímá. Podobně třeba u Pacific Fighters. U Steel Panthers je to vcelku jedno, že. I Oblivion mi jde vcelku svižně. A na ostatní věci také stačí. Nebo si myslíš, že třeba taková Oktávka je křáp, protože nejezdí 300 km? Zamysli se trošku, nad tím, co píšeš.

4. Jak jsem napsal již výše ta grafika mě nepřipadá až tak objevná ve srovnání s jinými hrami a ta fyzika je nereálná, ale i tak Lock On nebo RB Rally běhají mnohem svižněji. Nevím, proč bych měl řešit ukvapená rozhodnutí marketingového oddělení. Pokud by většina hráčů měla ke hrám podobný přístup - jede špatně, ačkoliv nemusí, tak kašlu na upúgrade a nekoupím si ten titul, tak by tvůrci byli donuceni pečlivě optimalizavat. Podle mě jsou RB Rally nebo Flatout 2. podstatně lepšími kandidáty na zábavu. Vypadají dobře v podstatě podobně, jsou zábavné a jedou skoro na čemkoliv.

A hlavně toto není téma o tom, co jsou a nejsou křápy, ale o fps v jedné hře a touto diskuzí se dostáváme poněkud jinam.
Check your six!

Příjmení a jméno
Junior

Odeslat příspěvekod Syfon 28. 5. 2007 12:52

Moja zostava
Athlon 64 3000+ (1.8GHz)
Asus A8V
2x512 MB Ram Kingston
GeForce 6600 taktovana na 415/650

Na 640x480 a vsetko na low to islo ~ 23 FPS
Pri standartnzch taktoch ~ 15 FPS

Mne osobne sa spravanie auta nepacilo ako keby sa smykalo na lade.
Chuck Norris si vie kolenom poškrabať kríže keď ho svrbia
Syfon
Junior

Odeslat příspěvekod nexflex 28. 5. 2007 14:10

[quote="Příjmení a jméno"u
Své PC vyměním (rozuměj staré udám někde v příbuzenstvu nebo si nechám doma jako záložní stroj) až mi nebude stačit. V té chvíli už musí být provozuschopný OS, který nahradí XP, když už to budu měnit, tak s novým OS (legálním) a sestava by měla být alespoň 3-4 výkonnější než stávající za rozumný peníz. Tehdy už budeme vědět, která DX10 VGA bude stačit a která ne.
d/quote]
Aha takze darujes pribuznym..proc ne ze.To ja radeji prubezne menim a tolik neztracim..ono dat 20-30000 za PC a pak ho casem bezcene ''darovat''neni muj salek kavy.:) Navic C2D lze bezproblemu taktovat a pak jsem bezproblemu o 200% jinde nez zastarale PIV Netburst..;) 3000kc hmm..navic v lete Quad 6600 2,4Ghz za 5000kc hmmm lahudka..ddr2 2GB 2000kc lahoda,zadny ddr1 za 4000kc :)
nexflex
Junior

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 28. 5. 2007 22:00

Darovat jsem zrovna nemyslel... Ale dál to je to o čem mluvím. Budou slevy, nové rychlejší procáky, staré slevní, ví se o tom, tak proč ještě nepočkat. V mém případě jhe brzdou jen CPU (ale nyní trochu popohnané. Ale RAM mám slušné, VGA také ujde, disky stačí. Aůle nejde o mě. Stejně si Dirt budu kupovat tak za 2 roky v nějaké spešl slevové edici a to jen proto, že Coliny sbírám, takže to stejně řešit nemusím.

Chlapi, přidejte se někdo, jak vám to šlape. Je fakt, že můžu zkusit i něco jiného nez buggy.
Check your six!

Příjmení a jméno
Junior

Odeslat příspěvekod BooT CZ 28. 5. 2007 22:15

vse na max a jede to bez jedineho zaskubnuti.....esli to nebude tim Xbox360 :)))) jen pro porovnani jsem to demo nainstaloval i na PC a musim rict ze na dx9karte to na max nevypada tak dobre jako na xku...nojo, asi to bude primarne na konzole, kde bude vydelek diky radove nizsi pirativosti vetsi .....a pro PC to teda vydaji jen aby se nereklo :P

jinak specifikace :)
Procesor:
CPU: IBM Power taktován na 3,2 GHz (všechny jádra na 3,2 GHz), 90nm výrobní proces, 165 miliónů tranzistorů
architektura: 3 jádra Power4 (970), 6 vláken, 3 vektorové jednotky VMX-128
cache: 1 MB L2 společná pro všechny jádra
propustnost FSB: 21,6 GB/s
GFLOPS: 115

Grafika:
GPU: ATI R500 taktován na 500 MHz, paměti na 700 (1 400 MHz efektivně) MHz
sběrnice: 128-bit DDR3
pipelines: 48 shader ALU
TFLOPS (odhad): 0,9

Operační paměť:
takt: 700 MHz
sběrnice: 128-bit DDR3
velikost: 512 MB (sdílená s grafikou)
propustnost: 22,4 GB/s
BooT CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xentar 28. 5. 2007 22:47

BooT CZ píše:vse na max a jede to bez jedineho zaskubnuti.....esli to nebude tim Xbox360 :))))
velmi trefné. ono je teď opravdu výhodnější si na hry pořídit Xbox 360 než investovat do herního PC.
xentar
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka