8800GT - pískání v Crysis

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod killswitch 16. 4. 2008 13:49

Ahoj, mám cca. týden Amp! edici 8800GT od Zotacu a narazil sem na následující problém: karta při přehrávání intro videa (ne animace, čistě to logo EA apod.) v Crysisu vyluzuje takové slabé pískání s proměnlivou frekvencí. Ve hře samotné je všechno v pořádku, nikde jinde než v Crysisu sem na to nenarazil. Možná je to větráček ale spíš to připomíná napískávající cívku :( Podle reakcí tady usuzuju, že to u 8800GT nebude zas tak neobvyklý jev, ale stejně se chci zeptat, co si o tom myslíte a co to podle vás způsobuje? Mám reklamovat? Má někdo podobnou zkušenost s touto kartou, nebo s jinou 8800GT? Díky všem za reakce.

P.S.: Zdroj by měl být OK, 500W Seasonic SS-500ET
killswitch
Junior

Odeslat příspěvekod martin_o5 16. 4. 2008 13:58

Civky to určitě nebudou,protoze jsou všechny zatavené(pokud tam vůbec nějaké jsou) kdesi jsem četl že pískání u amp! verze právě u intro videi způsobuje chladič.
"Štěstí je jako malé dítě. Musíte ho neustále podpírat a pomáhat mu"
martin_o5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 16. 4. 2008 14:02

jak to muzou byt civky kdyz tam zadne otevrene nema???

ja nemam s 8800GT zadny problem (mopzna tim ze ten, dle recenzí tichý, chladic sel do haje hned druhy den a misto nej na karte pristalo spolehlive Accelero S1 :) )

hledal bych chybu jinde
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod killswitch 16. 4. 2008 14:18

psal sem ze to PRIPOMINA zvuk napiskavajici civky, vim ze zalite civky co na karte jsou piskat nemuzou ;-) kazdopadne diky za uklidneni, jen nechapu, proc to dela jen v crysisu. a co mi uz vubec nejde do hlavy je to, ze by to mel delat chladic resp. ventilator.. no kazdopadne mam casem v planu taky vymenu za accelero, jen ted nejak neni (aspon na CzC) dostupne. btw kdyz uz sme u accelera, nevi nekdo, jestli jde TurboModule zapojit (byt treba po chvilce prace s pajkou - predelani konektoru) ke konektoru na grafice? ma PWM, nebo je tam klasicky tripin? nebo radsi zvolit 12cm fan? diky.

OT: gruppe: jak se vede? nevim, jestli si jeste pamatujes, kdysi sem od Tebe kupoval 6600GT ;-]

EDIT: tak dalsi hra co piska je Stalker :) o5 jenom intro..
Naposledy upravil killswitch dne 16. 4. 2008 22:51, celkově upraveno 1
killswitch
Junior

Odeslat příspěvekod bass 16. 4. 2008 15:19

killswitch píše:psal sem ze to PRIPOMINA zvuk napiskavajici civky, vim ze zalite civky co na karte jsou piskat nemuzou ;-) kazdopadne diky za uklidneni, jen nechapu, proc to dela jen v crysisu. a co mi uz vubec nejde do hlavy je to, ze by to mel delat chladic resp. ventilator.. no kazdopadne mam casem v planu taky vymenu za accelero, jen ted nejak neni (aspon na CzC) dostupne. btw kdyz uz sme u accelera, nevi nekdo, jestli jde TurboModule zapojit (byt treba po chvilce prace s pajkou - predelani konektoru) ke konektoru na grafice? ma PWM, nebo je tam klasicky tripin? nebo radsi zvolit 12cm fan? diky.

OT: gruppe: jak se vede? nevim, jestli si jeste pamatujes, kdysi sem od Tebe kupoval 6600GT ;-]

jasne turbomodul nekupuj daj tam 12 cm fan urcite mas nejaky doma a usetris ;-) ja som namontoval 12-tku-kuk:
viewtopic.php?f=919&t=1029954
Asus Rampage II Extreme
6GB KINGSTON HX@1925 Mhz
Core i7 920@4,2GHz-NoctuaNH-U12P
Sapphire HD 5850 1GB@900/1250
Asus Xonar D2
2x320WDC WD3202ABYS-RAID0
Logitech Z-2300
CORSAIR TX650W
Thermaltake Armor
HP-LP 2475w 24LCD Wide
X-25m(34nm)SSD 80GB intel
bass
Junior

Odeslat příspěvekod killswitch 16. 4. 2008 15:58

no on je prusvih v tom, ze na desce co mam (GB P35-DS3L) nejak stavkuje PWM konektor SYS_FAN 2 a PWR fan 3 pin uz pouzivam. tak nevim, kam bych ten vetrak zapojil.. primo na zdroj se mi to davat nechce, chci mit prehled o otackach, proto bych radsi neco co se da pripojit rovnou na grafarnu.. ale mozna ze s novym BIOSem ten konektor rozchodim.
killswitch
Junior

Odeslat příspěvekod killswitch 16. 4. 2008 17:46

martin_o5 píše:Civky to určitě nebudou,protoze jsou všechny zatavené(pokud tam vůbec nějaké jsou) kdesi jsem četl že pískání u amp! verze právě u intro videi způsobuje chladič.

kdyby sis vzpomenul, kde si to četl, byl bych Ti vděčen ;)
killswitch
Junior

Odeslat příspěvekod C.I.S.I. 16. 4. 2008 21:18

Heh, zrovna pred chvili jsem cetl jeden velky test a tady mas zrejme odpoved - http://www.extrahardware.cz/zotac-gefor ... ?page=0,25
C.I.S.I.
Junior

Odeslat příspěvekod killswitch 16. 4. 2008 22:50

hm a ted co si z toho vybrat.. slaby zdroj, nebo je to piskani skutecne vlastnost karty? muj seasonic SS500-ET ma max. odber na 12V vetvich 17A, v recenzi se operuje s 26A.. to je ta karta fakt tak nenazrana, nebo je to doporuceny proud na 12V vetvi pro celou sestavu? mohl by mi nekdo polopate vysvetlit, jak od sebe odlisim jednotlive vetve? mam-li treba dve vetve po 17A, jak poznam, ze mam na jedne vetvi treba disky a na druhe grafiku a vypalovacku? diky..

asi si to predstavuju jako hurvinek valku, ale takhle hluboko do zdroju nevidim :-[
killswitch
Junior

Odeslat příspěvekod Slacky 16. 4. 2008 23:44

zdroj to zvlada levou zadni...piskaj urco ty civky u GK...vetrak bych nerek nebo ho jednoduse vyzkousej v ty chvili kdy to piska ho treba jen lehce spomal nebo zastav a hned uvidis:)
a k tomu dotazu na vetrak k acceleru...accelero to uchladi i pasivne takze bejt tebou koupim nakej nizkootackovej levnej vetrak, tak abys ho neslysel proste nakejch max 1000ot/min a nemusis ho regulovat nemusis se o nej zajimat a teploty budou krasny...sam mam na HD3870 nexuse a teplota okolo 55C ;-)
E4500@3.2GHz | Scythe mine rev.B | Gigabyte P35-DS3 | Radeon HD5850 + accelero s1 + fan @900MHz jadro, 5000MHz pameti | A-data Vitesta EE 4GHz@975MHz cl5 | Samsung 320GB+WD 640GB | Seasonic 500W OEM | NZXT Hush | HP W2207h
Slacky
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod killswitch 17. 4. 2008 00:33

takze se s tim piskanim mam smirit a doufat ze nevyhorim? :)
killswitch
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 17. 4. 2008 11:11

zkus nastavit v ovladacich omezeni poctu maximalne vykreslenych snimku
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod killswitch 17. 4. 2008 11:34

myslis Vsync?
killswitch
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 17. 4. 2008 11:48

jo
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vlcak2 17. 4. 2008 12:33

Ahoj, se zájmem jsem si tu početl. Přesně takhle mi pískala 8600GT, napred v Crysis, pak slabě i jinde, větrák to nebyl, má pasivní. Natrápil jsem se s tím jak blázen, až jsem zjisttil, že to přestane, když vypnu repráky... Řekl jsem si, že to budu řešit, až bude čas, a ono to časem přestalo.... Je to záhada....
vlcak2
Kolemjdoucí

Další stránka