Jak opravit grafickou kartu? Zapečte ji!

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Podařilo se vám "zapečením" opravit grafickou kartu?
Ano 57 %  66%  [ 57 ]
Ne 29 %  33%  [ 29 ]
Celkem hlasů : 86

Odeslat příspěvekod DevAstor 31. 8. 2016 15:01

A co pročištěno? :shock:
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milsimr 31. 8. 2016 18:13

To se mne ptáš teď po měsíci, když si sotva pamatuju, co jsem dělal včera? :D
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Python.p 31. 8. 2016 21:13

joooo! K-urvy, chlast a chlebíčky... To by ti šlo. :D
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod polda 31. 8. 2016 21:35

Zapomněls na hérečky.
polda
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 31. 8. 2016 22:38

No jo no, v práci je to divočina, tak holt musim nějak dáchnout :mrgreen:
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milanr1 1. 9. 2016 06:03

[OT]
Už máš zase co čistit. :-)
[/OT]
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bumerang 1. 9. 2016 07:23

:tleskani Milan to zabil :lol:
Bumerang
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 1. 9. 2016 12:19

[OT]
K tomuhle s úspěchem slouží populární
forum-912/Smetiste.html
[/OT]
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod user456 17. 7. 2017 18:25

Funguje to :)
user456
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod R4YNE8 24. 4. 2019 19:55

Tak hlásím se do klubu úspěšných. Sice jsem měl bobky z toho, abych se neotrávil při pečení nebo nezamořil novou plynovou troubu (snad to nebude škodlivý do budoucna :-\ ) než o funkci samotnou, ale grafárna funguje a ani smrad nebyl nijak velký, prakticky žádný při pečení. Vyvětráno a nepoznám nic, takže kdo má z této stránky strach, nemusíte. Pečení samotné grafiky na 10 min při teplotě 200 stupňů. Postup jako již několikrát zmíněný. Grafárna házela artefakty a při vyšším rozlišení Full HD černá obrazovka. Takže nejspíše studené spoje někde k pamětím, proto jsem to risknul. Sice už mám novou GTXku v herním kompu i kvůli výkonu a spolehlivosti, ale ta nejmenovaná "upečená" AMD grafika jede při hraní GTA 5 na druhém kompu naprosto ok. Buď ji prodám nebo nechám. Nějaký ten tísíc stále stojí, co jsem koukal po bazarech. Kdybych tak věděl, jak dlouho ještě vydrží. Ale mimo toho malého smradu si myslím, že není co pokazit a buď to zmáknete nebo ne. Každá nová "herní" grafika nemá elektrolytické kondenzátory a tak žádná exploze nehrozí. :lol:
R4YNE8
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 4. 2019 14:46

Hlavne at nedopadnete takhle:

HZS Rožnov pod Radhoštěm píše:V 19:14 hod. byla jednotka vyslána s technikou CAS16 MAN 4x4 ke kontrole zakouřených prostor panelového domu po zahoření grafické karty v počítači v Rožnově pod Radhoštěm. Po příjezdu na místo události a vyslechnutí podaných informací od majitele bylo zjištěno že došlo k zahoření grafické karty, která byla vložena do zapnuté trouby, poté co se majitel pokoušel o opravu dle zhlédnuté internetové diskuze, oprava se nezdařila. Jednotka provedla kontrolu místa události a přirozené odvětrání daných prostor.

Obrázek

zdroj: https://www.hasici-roznov.cz/l/oprava-graficke-karty-se-vymkla-kontrole/
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 26. 4. 2019 15:24

Nemohu si pomoct, ale výsledek tohoto zapečení je prostě:
Obrázek
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod R4YNE8 26. 4. 2019 16:56

V 19:14 hod. byla jednotka vyslána s technikou CAS16 MAN 4x4 ke kontrole zakouřených prostor panelového domu po zahoření grafické karty v počítači v Rožnově pod Radhoštěm. Po příjezdu na místo události a vyslechnutí podaných informací od majitele bylo zjištěno že došlo k zahoření grafické karty, která byla vložena do zapnuté trouby, poté co se majitel pokoušel o opravu dle zhlédnuté internetové diskuze, oprava se nezdařila. Jednotka provedla kontrolu místa události a přirozené odvětrání daných prostor.

Teď jsem to četl :shock: . Ale já to nebyl, jak jsem tu nedávno psal. Možná se jen borec inspiroval, že i v roce 2019 to někdo zkoušel. Mně se to před pár dny podařilo na jedničku. Grafiku jsem zatěžoval a běhá jako před "opravou" kromě jemného zažloutnutí písma, které se dá mimochodem s trochou opatrnosti dát do bíla je snad vše ok. :-D
Tohle dělal nějaký blbec, když tam ani alobal nedával jako podklad a ani bych se nedivil, že tam byly elektrolytické kondenzátory a borec tam dal maximální teplotu okolo 250 stupňů a kdo ví, jestli u toho neusnul a jak dlouho to tam nechal. :lol:

Jak je to s tou škodlivostí, když je to trouba i na jídlo? Všude varují, že to není dobrý nápad. Ale nic prokazatelně škodlivého taky není zveřejněné. Takže je to jen takové plané, neopodstatněné varování. Mně při pečení nebylo vůbec nic cítit a ani pár plastových věcí, co nešly oddělat zůstaly nezdeformovány, takže se asi jen zlehka nahřály. Někde jsem četl zkušenosti takové, že to prý po pečení v troubě a bytě zapáchalo a několik dní se trouba nedala používat... Alespoň to u nás doma nepoznal nikdo, kdybych o tom neřekl. Troubu jsem pečlivě umyl a tak doufám, že z toho nedostanu rakovinu. Tohle by bylo dobré nějak pozjišťovat, protože si myslím, že málokdo bude mít doma nějakou starší troubu nebo to bude dělat horkovzduškou. Příště už buď ve staré troubě nebo to hned vyhodím. :hm
R4YNE8
Junior

Odeslat příspěvekod snipmen 6. 2. 2021 17:20

Potvrzuji. Graf karta AMD Sapphire HD 7970 OC. Grafika začla dělat i v biosu pruhy. Zapečena na 200 stup. 10 minut. Funguje zase dobře. ;-) A mohu ještě vyzkošet dvě karty Amd 4850 x2 a 5870 x2. Až se k tomu dostanu písnu.
snipmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.kv 2. 4. 2021 16:44

Zdravím,
grafika GTX 870m (notebook). Kód chyby 43. Správce zařízení grafiku vidí, ve správci úloh není. Hwinfo grafiku vidí, ale bez taktů. SW pokusy bez výsledku, na 100% HW chyba. Zapékat zkusím poprvé, tak se radši ptám.

1. Je to kandidát na zapečení?
2. Pokud ano, kolik stupňů a jaká doba? 180 - 200 C° a 10 min bude správně?
3. Před zapečením "odpastovat" a přepastovat až po pečení?

Předem díky za rady
m.kv
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka