DDV.
Asi už x-krát omýlané téma, zejména s ATI 5770, kdy se mi jak při 2D (např. Settlers, AoE II, Open TTD) /3D (Anno 1440, Fritz! Chess, Napoleon TW) se mi začíná rozpadat v různých pozicích na screenu obraz alá šachovnice - tzn třeba 7 x 7 cm ... rozpadlina různobarevných kostek (možná tak 20pix .. to jsem neměřil). Někdy to začne ihned po startu, někdy za 3 hodiny chodu. Doba trvání rozpadů je v sekundách nebo až do vypnutí. Při testech mimo OS, tedy s VESA jsem na problém nenarazil, ale to neznamená díky nepravidelnosti žádnou podstatnou informaci. Netřeba ani hrát hru, či cokoliv sledovat, děje se tak i při běžném surfování apod. Při Googlení mi jediný relevatní výsledek ukázal na chybu v kartě a bohužel nejsem sám, kdo má problémy s 5770tkou, leč nic podobného jsem nenašel.
Měl by někdo tip, co by to ještě teoreticky či fakticky mohlo být, než-li kartu ponesu reklamovat a rád si klidně i připlatím za jinou, méně problémovou. Toto PC mam jen pro dlouho chvilku, čili na to nespěchám a zkusit mohu prakticky cokoliv - tzn. do trouby nepůjde.
Děkuji za nakopnutí správným směrem.
- CPU, disky ani paměti nejsou podstatnou informací, proto neuvádím. Pro případné zájemce viz. profil. Vše je nativní - tedy tak, jak dodává výrobce a OC opravdu neřeším. Samozřejmostí je i test jiné VGA od jiného výrobce - bezchyby.
Intel DP43TF - (NBG4310H.86A.0099.2009.1113.1151) - 25 - 36°C (různé teploty)
W7UE64 - 6.1.7600 (WSUP k 1.4.2010) - Event log je čistý (jen běžné info apod.)
Enermax Pro82+ 425W (měřen Voltcraftem + test s Galaxy 1KW)
BenQ G2220HD - DVI (standardní DVI kabel)
Sapphire HD5770 1GB Vapor-x SKU11163-00
- Temp 46°C - 57°C
- Catalyst 9.12 - 10.3 (včetně WSUP) a to ať s/bez CCC včetně těch z ATI/Sapphire
- Nativní provedení od výrobce - tzn. vše tak, jak je vyrobeno.