Upgrade z 8800GT

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dizis 11. 4. 2011 11:09

Zdravim, měl bych dotaz :) Teď mám ve svym kompu E8200, 4GB RAM 800mhz, 8800GT, zdroj seasonic 500W a chtěl bych se zeptat jaká by se tam hodila nová GPU... Procík mám ted taktklej na 3,2 a ještě by určitě šel víš. Tak by mě zajímalo jaká grafika by mi zvýšila o něco výkon, na jakou ten procík ještě stačí :) A kolik výkonu by mi ta výměna přinesla.. Všem díky za rady a odpovědi :)
dizis
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 4. 2011 11:25

GTX560Ti > 2-3x nasobek, cca 5.000,- Kc.
GTX460 768MB cca 2x nasobek, cca 3.200,- Kc.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod dizis 12. 4. 2011 08:18

Díky, o GTX460 768MB jsem uvažoval jako o první, pak mě ještě napadla HD 5770 a HD 6850. Ta Nvidie bude asi nejlepší volba že?
dizis
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 12. 4. 2011 09:19

Teď bys měl mít grafický výkon tak 10000 bodů (měřeno 3D Markem 06 Basic).
http://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark06/download/
S 5770 asi 15000 bodů.
Obávám se, že s uvedenými výkonnějšími kartami už na 15000 zůstaneš.
Nebo bude třeba pořídit 4-jádro, abys výkony těch karet odšpuntoval.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 4. 2011 09:26

Na tom, co pise kolega, urcite JE kus pravdy - nektere dnesni hry DOVEDOU vyuzit potencial vice jader, nez "jen" dvou. Nicmene u vetsiny her si troufnu rict, ze na zadny problem nenarazis.

Jeste trochu pretaktujes a vykon bude ok. GTX460/768 bych se koupit do Tveho PC nebal.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Tonda-B 12. 4. 2011 10:34

Já mám pocit, že problém testů současných grafik je v tom, že jsou všechny testované v sestavách aspoň se 4-jádry (často přetaktovanými).
To ale čtenáři neberou v úvahu a zaměří se jen na grafiku.
No a pak jsou tu dotazy - jak to, že mi ta grafika funguje tak mizerně?
Mám málo fps i když snížím detaily, škube to atd.
A v testu psali, že to bude bez problémů.
Je ta grafika vadná? Mám ji reklamovat?
Mám vyměnit zdroj? Přikoupit paměť?
Skoro nikoho nenapadne, že problém může být ve 2-jádru a že (volím extrémní příklad, ale ze života) Pentium D dokáže oříznout výkon grafiky o 2/3.
No a pak následuje vynucená koupě desky, procesoru, pamětí - pokud na to tazatel ještě má...
Škoda, že ty testy neukazují jak ta věc vypadá se 2-jádrem.
Ne tak prehistorickém jako v mém příkladu, ale s moderními - třeba E8400 nebo Athlonem II x2.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 4. 2011 10:41

To mas pravdu. To by zajimalo i mne samotneho. Recenzentum by se sice pridala prace a protahla recenze, ale alespon by byla tim objektivnejsi.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod dizis 12. 4. 2011 10:58

Vim že by to chtělo už 4jádro, ale ted chci prostě jenom grafiku která by mi aspoň o něco zvedla výkon.. I ted se mi na tom nehraje špatně, jen na nějaký nový hry už to na vysoký detaily nestíhá... Nejsem žádnej pařan co by u toho seděl celej den a hrál ve fullHD(hraju na 20 v 1680x1050), jen si chci ty nový hry zahrát líp než ted :) Každy 2-3 roky jsem kupoval komplet celý pc, ted už na to neni tolik peněz, tak si myslim že pokud 8800GT za 1500,- prodám, tak investice 2000,- do poměrně značného nárustu výkonu se vyplatí...
dizis
Junior

Odeslat příspěvekod Slash_luke 12. 4. 2011 12:03

No jestli se ti podaří 8800GT prodat za 1500, tak projevíš hodně velký obchodní talent, protože reálně se cena této grafiky pohybuje okolo 500-800Kč :)
Jinak ale určitě s GTX460 zaznamenáš citelný nárůst výkonu i když třeba nepojede kvůli procesoru na 100%.
Slash_luke
Junior

Odeslat příspěvekod vvarius 12. 4. 2011 12:46

Souhlasím s faktem o recenzích proto nedám dopustit na server http://www.ddworld.cz/ je tam vše včetně popsané sestavy na které testujou tak se tam koukni a třeba zjistíš víc informací O:-)
vvarius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slash_luke 12. 4. 2011 12:54

U ddworldu je akorát celkem problém s nezpochybnitelnou zaujatostí vůči ATi a předpojatostí vůči nVidii :) (když se něco nvidi nepodaří, tak to "ZASE nvidie podělala" a když se ji něco podaří, tak je to "konečně se jim něco povedlo a SKORO dosáhli na Ati"..no a u Ati je všechno nebesky nádherné :) ). Takže je třeba brát jejich recenze s DOST velkou rezervou.
To už se mi zdá nestrannější třeba extrahardware.cz, kde aspoň předem není jistý vítěz testů apod. :)
Slash_luke
Junior

Odeslat příspěvekod Mrak 12. 4. 2011 12:55

Tonda-B: Jo, já taky pocítil sílu mé bejvalé grafiky (8800gtx) až po koupi čtyřjádra (původní Athlon X2 6000+). Ale je to fakt poznat. Hry běžely plynule všechny na mnohem lepší detaily, rychle se načítaly. Proste pohoda :)
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 12. 4. 2011 14:19

Tohle je docela zajímavé čtení na tohle téma:
http://www.zive.cz/poradna/hd-5770---pr ... tanswers=1
A na tvé rozlišení by to mohlo být s 5770 v pohodě.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod houhou 12. 4. 2011 14:41

tu HD 5770 bych ti taky doporucil, asi nema cenu tam uz davat neco lepsiho

jinak tu 8800GT za 1500 prodas jen nakemu troubovi, kdyz za tu cenu mas novou HD 5670, ale treba budes mit stesti :-)
houhou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dizis 13. 4. 2011 08:43

No tak nevim jestli jí prodám za 1500, ale vim že na aukru za ní minimálně 1000 dostanu, je to jedna z těch lepších 8800GT: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51710 . Ale to je vedlejší :)
Ted jak jsem se rozhodl... zatim nijak, ale ve výběru mi zůstaly už pouze dvě karty a to GTX 460 768MB a HD 6850, asi se díky slabšímu proceseru nevyužije na plno, ale to je jedno, v budoucnu třeba pořídím čtyřjádro. Trochu jsem googlil, přečetl pár článků a recenzí a karty jsou na tom +/- stejně, a to i cenově... Nesympatizuju ani k jedný značce, měl jsem už i Nvidie i ATI a vždy jsem byl spokojen, proto je pro mě těžký rozhodnout se...
dizis
Junior

Další stránka