Nastavení větráku na gafice pomoc prosim :)

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod johnysek0 2. 8. 2011 14:20

Dobrý den pořád m vypíná a zapíná větrák na grafice mam Nvidii strašně to hlučí a pije mi to krev
při nastavení grafiky nemůžu hnout s větrákem něni vyýběr http://leteckaposta.cz/264986872
poradte prosim :)
johnysek0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 2. 8. 2011 15:17

jak jsem napsal už někde jinde a ještě asi hodněkrát napíšu...

já tady zase budu za toho vylízanýho hňupa, ale...

když chceš nějakou radu, tak bys měl odpovídajícím práci co nejvíc usnadnit, což znamená, že v žádným případě obrázek (a to bez ohledu, zda je nějak užitečnej nebo úplně zbytečnej) nelinkuj z externích serverů a už vůbec ne z přiblblých shareserverů...

máme tady přílohy; pro obrázky úplně ideální...

a vzhledem k tomu, že nám kromě toho obrázku nic důležitýho o svým problému, tvé kompletní sestavě a především ani o SVÉ GRAFICKÉ KARTĚ, které se problém týká, nehodláš sdělit, tak je komfortní dostupnost toho obrázku klíčová...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod johnysek0 2. 8. 2011 15:28

jsem počítačový lajk a vim tom skoro kulový grafická karta je GeForce 9800 GT
a větrák prostě vynechává strašně to hlučí
johnysek0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 2. 8. 2011 15:33

Nejmoudřejším řešením je tenhle prehistorický herní VGA věnovat malým dětem na hraní (nebo rovnou do sběrného dvora) a pořídit moderní.
Každý pravověrný hráč dbalý své cti upgraduje hw min. jednou ročně! ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod johnysek0 2. 8. 2011 15:52

Počítač mám převážně na práci a internet ...
johnysek0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 2. 8. 2011 16:03

V tom případě nechápu, proč:
1) ničíš oči herním blikátkem?
2) provozuješ herní VGA s brutálním výkonem a ještě mnohem brutálnějším příkonem energie: jsi milionář?
3) nepořídíš zcela tichý, pasivně chlazený profi VGA, s minimálním odběrem energie a vysoce kvalitním obrazovým výstupem, který vydrží dlouhá léta v plné kvalitě? Např. Matrox.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vlcakcz 2. 8. 2011 16:12

Jsem taky laik, ale:
Dělal si s tou grafikou něco? Drivery, OC apd? Kdy ti to začalo dělat? Z ničeho nic? Jestli ano tak bych typoval na mrtvý chladič nebo mrtvá celá karta. Nastavení otáček u těchto karet tuším ještě nešlo. Mají konstantní ot. Jestli se dostaneš ke konektoru větráku na kartě tak jej odpoj a skus to OPATRNĚ napojit na zdroj. Ale stejně, jestli to vydává divné zvuky tak bych to viděl na mrtvý chladič. Vzhledem k stáří karty bych se tomu ani nedivil. Jak psal Milan, kup novou a máš pokoj.
Vlcakcz
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 8. 2011 16:25

8800GT s konstantnimi otackami jsem jeste nevidel. Referencni verze mela klasickou SW regulaci.

Jaka je teplota jadra karty V ZATEZI? (napriklad Kombustor, FurMark) K monitorovani pouzij GPU-Z.

Pasiv muze byt plny prachu, karta se prehreje > pri 105°C nasadi 100% otacky, po klesnuti pod 85°C otacky snizi, teplota pomalu roste ... toto je mozna pricinou. A resenim by bylo dukladne vycisteni chladice, napriklad kompresorem (S ODLUCOVACEM!), nebo lahvi stlaceneho vzduchu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Vlcakcz 2. 8. 2011 16:36

Blbě jsem se podíval. Myslel jsem si že má 6600GT a on má 9800GT. Moje blbost.
Vlcakcz
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 2. 8. 2011 16:45

ani pak to není úplně přesný tvrzení, jelikož problémem 6600 nebyla nemožnost softwarově regulovat otáčky, nýbrž fakt, že tovární BIOS u vybraných modelů a výrobců ignoroval teplotní čidlo...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod johnysek0 2. 8. 2011 23:43

promin ale opíráš se tu do mě zbytečně počítač mám rok starý ale dělal jsem na něm minimálně
ještě jednou opakuji jsem lajk takže co mi bylo doporučeno jsem zakoupil
otáčky větráku už jsem našel a sundal na minimum ale stále hlučí nevíte čím to je ?
johnysek0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kevin a perry 3. 8. 2011 09:23

sundej bočnici (nejlépe i grafiku) a vyfoukej prach z chladiče, třeba to o něco pomůže.
když to nepomůže můžeš přemyšlet o jiném chladiči
jsi si jist, že ten kravál vydává grafika? když pozastavíš ten větrák na grafice hluk přestane?
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 3. 8. 2011 09:26

johnysek0 píše:takže co mi bylo doporučeno jsem zakoupil

To bych docela rád věděl, který magor :-/ Ti mohl doporučit k pracovním účelům čistě herní PC? :shock:
Příště se před nákupem počítače zeptej odborníků:
forum-932/PC-sestavy.html
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod johnysek0 3. 8. 2011 10:59

počítač jsem vyfoukal je to opravdu gafikou snížil jsem otáčky větráku na minimum a hluk se zmenšil už je to únosné tak si myslím že je to úspěch alespon v rámci možností každopádně si myslím že nová grafika je nevyhnutelná ... všem moc děkuji :-)
johnysek0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 8. 2011 11:59

Novou grafiku si porid HD6450 s PASIVNIM chladicem, pokud mas PC na praci a ne na hry, je 6450 idealni.

Pokud si chces i obcas zahrat a mit vykon vyssi, nez u sve 8800GT, kup HD6750. Take se da sehnat v pasivnim provedeni - uplne bez ventilatoru.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Další stránka