Vadná GK?

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Carismatico 1. 12. 2011 22:19

Zdravím, přítelkyni jsem reinstaloval PC. Formát a nový systém. Po zdárné instalaci windowsů XP. Jsem si ale všiml jednoho fakt, počítač jako by pomalu reagoval, prohlížeč lagoval a pohyb v něm byl velmi pozvolný. Z osobních zkušeností vím, že tento jev je způsobený nenainstalovaným ovladačem grafické karty.

V PC je GK Asus AH2600 Pro. Šel jsem na stránky výrobce a nainstaloval ovladače. Nic se nezměnilo, v menu nepřibyla položka ATI, ve složce programů vznikla pouze složka s dvěma pod adresáři. Zkusil jsem instalaci jiné verze ovladače, to samé. To jsem opakoval několikrát.

Zkusil jsem se podívat do správce v systému pod položku grafická karta - zde mi vyjela hláška, informace nejsou dostupné. Pak jsem zkusil poslední pokus, restartuji PC, naskočí logo operačního systému a obrazovka ztmavne. Ale PC běží, když mačkám klávesy, tak se ozývá pouze pískání.

Může být vadná grafická karta?

Děkuji
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Junior

Odeslat příspěvekod martin_o5 1. 12. 2011 22:50

Přecejen už ta GK má nějaké roky. Pokud je to možné, nainstaloval bych nějaké ovladače z dob největší slávy čipu 2600. Ideálně přiložené na CD.
Pokud se PC nechoval stejně i před reinstallem, tak to pravděpodobně vadou GK nebude.
"Štěstí je jako malé dítě. Musíte ho neustále podpírat a pomáhat mu"
martin_o5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carismatico 1. 12. 2011 22:55

Už před reinstalací museli měnit monitor, náhle se vypnul. Pak vyměnili monitor a ten druhý monitor fungoval v pořádku. Takže nevím, nerad bych kupoval novou kartu, abych pak zjistil, že to kartou vůbec nebylo.

Stáhl jsem několik verzí ovladačů přímo ze stránek výrobce, které jsou k dispozici u této karty. Bohužel CD se ztratilo :(
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Junior