GTX970

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 23. 2. 2015 21:46

Negotiator píše:Tak jsem si vyzkousel, jak zareaguje TS Bohemia na reklamaci GTX 970 vzhledem ke kauze s pameti......

...slusne mi preposlali stanovisko MSI:
Kód: Vybrat vše
Zde je odpověď MSI.
-   Z pohledu MSI VGA splnuje, co jako vyrobce deklarujeme. Ma osazenych fyzicky 4GB RAM a graficke jadro dle specifikace NVIDIA. Nize popsany problem spravy pameti je vicemene technologickou vlastnosti samotne cipove sady, ktera primo nijak nesouvisi s vyrobcem VGA. Reklamaci VGA je mozne provest, avsak s nejvetsi pravdepodobnosti dojde k vymene za stejny model. Resenim muze byt uvolneni novych ovladacu, pripadne BIOSu ze strany NVIDIe.

Marketing dodavatele nabizi tyto stranky:

http://www.svethardware.cz/geforce-gtx-970-pry-nedokaze-efektivne-vyuzit-svou-pamet/39896

http://www.svethardware.cz/posledni-05-gb-u-geforce-gtx-970-skutecne-je-pomalejsi/39897

V tuto chvili je to vlastnost, nikoli „chyba“

Kdyz jsem na toto argumentoval, ze nvidia na svych oficialnich strankach stale uvadi propustnost 224GB/s (http://www.geforce.co.uk/hardware/deskt ... ifications) a ze nejsem schopen tuhle propustnost dosahnout s kartou takto rozdelenou a ze na svych strankach neuvadi zadny pracovni rozsah ci jakekoliv "up to". Nevsimnul jsem si na jejich strankach ani zadnou odchylku tolerance mereni propustnosti (ale pravdepodobne se to do nejake rozumne odchylky ani nevejde),.Nemluve o tom, ze v dobe, kdy jsem kartu kupoval, tak mela mit uplne jine specifikace (nemela byt takto orezana) -Tak jsem jeste neobdrzel odpoved :-)

Tim nechci rici, ze si kartu nenecham (za ty penize asi nic rozumnejsiho stejne nesezenu), ale chtel jsem si zkusit, jak na to bude jeden z "nasich velikanu" reagovat. Mam nastesti nepiskajici kus, takze jinak jsem spokojeny. - jen mi vadi, kdyz mi nekdo primo do oci lze a jeste ni tvrdi, ze je vse v poradku a u Nvidie to nejsou nikdy "zadne male lzi" 8-P

To, ze by nvidia neco opravila ovladacema ci BIOSem, to uz si ze me asi udelala MSI legraci - softwarove opravit 512mb pameti a urychlit ji? :-D

Negotiator píše:Tak mi uz odpovedeli (pred par dny, ale az ted mam cas). Asi uz dosly argumenty, tak me odkazali primo na cesky kontakt MSI. Napsal jsem a budu cekat, co se bude dit dale (sice nevim, proc to mam resit primo s prodejcem - proc to neudela obchod, ve kterem jsem to koupil, ale nevadi....k necemu se snad dopatram). Odepsali mi toto:
Dobry den,

Kód: Vybrat vše
Obdzeli jsem zpravu od MSI, bohuzel zde se grafiky netestuji ani neopravuji. Pokud potrebujete odpovedi na technicke dotazi ohledne VGA MSI budete se muset obratit na jejich linku viz.: http://cz.msi.com/about/contact-us

Dekuji

S pozdravem / Best regards

Service engineer / Servisní technik

Nevím proč se s tím tak s*reš. Prostě tu kartu vezmi a vrať ji s tím, že pokud se dostaneš na 4GB ram, padá výkon. To je holej fakt. Pokud tě s tím pošlou někam, tak ji nech odeslat na reklamaci. Až ti přijde nová, tak jim ji hned vrať s tím, že odstupuješ od smlouvy, na což máš ze zákona nárok. Grafika je nepoužitá, nerozbalená. Vrátí ti prachy.
Sám jsem to tak praktikoval při koupi různého zboží.
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod pavelk74 12. 3. 2015 06:58

Mám nové PC I7-4790, 8GB RAM, deska H97pro. Grafika je MSI GTX 970 gaming 4G. Na PC jsou win7 64 bit. 3 dny to běželo a pak při nabíhání windows (jak se zobrazuje logo) to vytuhne a nejede dál.Přijde i že se tak stalo po instalaci hry Dying light. Ale to je jen domněnka, proběhlo tam taky několik aktualizací. Zkusil jsem odinstalovat ovladače grafiky a všechen sw od NIVIDIE. Nainstaloval jsem originál ovladače z CD které bylo ke grafice. PC nenaběhlo. Zkoušel jsem do něj strčit kartu GTC 660 a PC jede v pohodě. Zkusil jsem odinstalovat aktualizace, ale nepomohlo. Nemá někdo podobný problém? Díky.
pavelk74
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 12. 3. 2015 07:32

Myslilš že se daný problém týká GK?! Napiš di sekce PC sestav, ale předtím se zamysli jestli tvůj "popis" problému je dostačený.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod pavelk74 12. 3. 2015 07:36

OK, nevím jak lépe to popsat, myslel jsem jestli někdo neřeší stejný problém. Je to tou grafikou, když tam dám tu starší GTX660 tak Pc běží. Podle člověka z firmy který to PC stavěl, je to problém grafické karty, nebo spíš kolize ovladačů. Než to celé vrátím chtěl jsem vědět jestli to nemůžu nějak ovlivnit sám. Díky za pomoc.
pavelk74
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 12. 3. 2015 10:04

Pokud tě nenapadlo tu kartu vyzkoušet v jiném počítači, tak je to jako věštění z křišťálové koule. Co si myslíš, že ti asi tak můžeme poradit?!
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod pavelk74 12. 3. 2015 10:21

jasan, nemám jiné PC na kterém bych to mohl vyzkoušet. takže vrátím celé PC ať si s tím poradí.
pavelk74
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 12. 3. 2015 16:56

Ideální řešení ;)
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod yamamoto 6. 4. 2015 09:43

Zdar, docela uvažuji o upgrade GK a tudíž o koupi 970 GTX. v tuto chvíli mám tuto sestavu
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_18370112P6010TUP0818NY011DPQ01165U0112YE0115RK010HRX01186G0116TZ0114TG01125F0111VK011BC901. Počítám, že to mé PC utáhne (zdroj + MB).

Přečetl jsem si forum, nějaké testy atd. a nejsem až tak přesvědčený, že za 10,5k je ta GK opravdu tak dobrá a potřeboval bych, jak se říká, popostrčit a trošku mi to ještě objasnit.

1. výkon??
Oproti 560 ti co mám nyní mi příjde, že se výkon zvedne cca 2x (3 roky zpět stála cca 2x méně). Před čtením recenzí atd. jsem si myslel, že grafika musí utáhnout 60+ fps na max detaily ve všech hrách (přeci jen 560ti to vcelku dobře zvládala před 3mi roky za poloviční cenu na aktuálních hrách s 1gb verzí). Např. starší hra Tomb Raider na max bez TressFX téměř 60 fps, čekal bych že 60 FPS nová karta za tyto peníze bude mít i s TressFX.

Ale možná žiju v mylné představě a 10,5k je v dnešní době mid-end grafika, u které u nových her budu muset snižovat nastavení detailů a vyhlazovaní hran, abych se dostal alespoň na stabilních 30 fps a ne k optimálním 60 fps (vím, že 30 fps stačí, ale podle zkušeností je 60fps opravdu poznat).

Rozlišení 1920x1080 a 1 monitor.

2. co se starou GK + Arctic Accelero Twin Turbo II?
Počítám, že bych starší GK mohl prodat ještě tak za 3k bez Accelera? Popř. šlo a vyplatilo by se to když MSI je dost tichá?

Díky za objasnění :)
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 4. 2015 09:52

Chladič Ti převodům na novou kartu, vezme se vr kit a není problém. 970 je v rámci zachování tichosti ideální volba.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod yamamoto 6. 4. 2015 11:48

Díky Kine. nejspíše zkusím prodat 560ti i s Accelerem a od MSI bych si nechal default chladič. podle všeho ve windowsu to chladí pasivně a ve hře... no pokud si nevypnu zvuky, tak bych nic neměl slyšet.

Ještě dodatek k tomu, co jsem psal. Pokud je tady někdo, kdo kartu má doma, jste s ní spokojeni?

Četl jsem někde na Nvidia foru, že by bylo možná vhodné počkat na AMD 300 series a na odpověď Nvidia. Zase na tu kartu tak moc nespěchám, tak klidně měsíc počkám, co bude. přeci jen 970 je už nějaký ten měsíc stará

thx
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod satikcz 6. 4. 2015 12:00

Klidně bych ji vzal, na fullHD dává všechno s přehledem.
Doma jí mám na 2560x1440 a zatím jsem neměl problém.
3x AOC AG271QG (2560x1440, IPS, 165Hz, GSync), ASUS Strix RTX3090 OC, Intel Core i7 8700K@5GHz+EKWB L360, ASUS Maximus X, 32GB G.SKILL TridentZ@3466 MHz, ADATA SX8200 2TB + 1TB + Crucial BX 500 GB + Kingston UV400 1TB, Seasonic P-860 Platinum, FD Define S
satikcz
Junior

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 6. 4. 2015 12:23

Pokud nespěcháš, určitě počkat na R9 300.
(Problémy 970 asi netřeba dále opakovat.)
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 6. 4. 2015 12:42

taky právě uvažuji že počkám. normálně bych nečekal, ale těch problémů s 970 je dost (pískání, shuttering, 3.5vram místo 4gb) a za víc, jak 10k nechci řešit reklamace (šance je vždy, ale tady je vyšší než je zvykem). Raději opravdu počkám, snad to nebude trvat tak dlouho, než nové karty vyjdou, informace na netu se vcelku liší (někdo říká tento měsíc, někdo až v červnu).

díky tedy za odpověďi, Nvidia tedy neuspěla :(
yamamoto
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka