Dilema- vzít GTX 970 či 290x

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 11. 2014 10:09

Máš tu typ na nejlepší nereferenční GTX 970, tak co bys chtěl ještě slyšet ? Více: viewtopic.php?f=919&t=1220032
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 11. 2014 10:15

P: Treba ... "mit dilema" ... ? 8-P
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Negotiator 25. 11. 2014 10:20

Tak diky za odpovedi a pomoc :-D Pokud by mel nekdo jeste nejake pripominky, budu rad za jejich prednes ;-)

S tim dilematem jsi to "zabil" Kine :-D
Negotiator
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 11. 2014 10:24

Myslím že připomínek a infa je v tom vláknu co jsem dal víc než dost.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Negotiator 25. 11. 2014 10:27

Je, uz to procitam ;-)
Negotiator
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 11. 2014 13:22

290X je přímotop, 970 je levnější, stejný výkon a provozní vlastnosti jinde. DX12 (ehm), gsync, gameworks, physX..... není to kdoví co ,ale využiješ to reálně mnohem víc, než třeba Mantle.
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 25. 11. 2014 16:41

PC-Hráč píše:290X je přímotop, 970 je levnější, stejný výkon a provozní vlastnosti jinde...

Jak tak koukám na ty ceny, moc velký cenový rozdíl tam není. Několik stovek rozdíl max.. jinak souhlas, byť se distancuji od označení "přímotop".

PC-Hráč píše:DX12 (ehm)

Ještě ani neexistuje a dlouho existovat nebude....
PC-Hráč píše:gsync

FreeSync nám nic neříká? Vzhledem k tomu, že to je volně šiřitelná technologie, tak zde vidím mnohem větší potenciál...
PC-Hráč píše:gameworks, physX..... není to kdoví co ,ale využiješ to reálně mnohem víc, než třeba Mantle.

GameWorks mi přijde jako nepotřebná věc (využije málokdo), PhysX budiž, je už na scéně hodně dlouho.

A že to využije víc než Mantle? Upřímně, každej kdo dneska hraje např. takovej Dragon Age: Inquisition (a že tu hru hraje hodně lidí) by se ti vysmál. A já se taky směju => dnes to má mnohem větší využití (které bude jen a pouze narůstat s přibývajícími tituly) než drtivá většina tebou výše zmíněného. Že to nevidíš, je bohužel jen a pouze tvé mínus.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 11. 2014 20:09

290X teda přímotop je, žere to snad o 100+ wattů víc a vydávané teplo je o řád větší, příšerná karta. Jen na elektřině získáš třetinu ceny té 970tky zpět oproti této kartě.

Gsync můžu jít koupit, používat. Freesync je mi na napíře k čemu?

Gameworks je fajn, sice je na trhu krátce, ale v Zaklínači 3 se ukáže si myslím. TreeFX (které je navíc omezeno pouze na vlasy) je na trhu skoro 2 roky a bylo v jedné hře.

PhysX každý rok několik AAA titulů vč. her jako Metro, Zaklínač 3, Project Cars, Batmani a další .. cpu physX už má přes 300 her. Někdo řekne že to není nic moc, ale AMD má co ? Nic.

Chce se na věci dívat trochu reálně a ne cobykdyby. Mantle je zatím těžce za očekáváním, za rok jen poměrně nenáročné BF4. A DA3 je jedna z mála "amd her", většina her je líp optimalizovaná pro nVidi. V podstatě jen hráči s amd kartama co chvíle brečí o nové ovladače, že jim ta hra jede hůř.. a to nemluvím jen o Watch Dogs nebo AC5. Navíc u 290X přidá slavný Mantle 5fps (ano celých 5fps) .. haleluja.

Máš svůj názor já mám svůj. Já bych v současné době šel raději do nV. Vlastně proto taky mám 970tku.. :)
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 11. 2014 20:20

A nevím jak Ty, ale já řeším co je teď a v blízké budoucnosti. Za rok už totiž třeba budu mít uplně jinou kartu, bude tu nová generace a kdo ví co ještě. Ale chápu, že někteří rádi spekulují a mají oblíbená slova jako je "jednou, bude. možná, někdy, kdyby, prý, ale ...", což je bohužel jen a pouze tvé minus :) Já rád žiju v přítomnosti a řeším co je teď.
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 11. 2014 09:47

Jen k těm kecům o spotřebě..... viewtopic.php?f=932&t=1224103&p=10410854#p10410854

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 26. 11. 2014 10:41

Ke spotřebě asi tolik http://www.tomshardware.com/reviews/nvi ... 41-12.html , anandtech je k ničemu. I u U DDementa je rozdíl 110W :)

Každopádně během řekněme dvou až tří let při pár hodinách hraní denně to udělá zhruba 2tis kč. Nehledě na další detaily jako je teplo, zátěž zdroje... všechno se pak, byť trošku, dlouhodobě projeví. A třeba u mě, kdy počítač jede hodně často, často hraju i x hodin v kuse, tak je to fakt znát. Už tak doma žere kde co, od kdejakých světel až po topení v želváriu, tak proč si zbytečně přidávat dalších 100W/hod do domácího rozpočtu ? Ono se to fakt nasčítá.

Ale každý samozřejmě dle svého uvažování a možností.
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 11. 2014 11:35

Hele zkus si to ještě jednou přečíst a pořádně.... Dobře při 50W 8h denně po dobu jednoho celého roku to dělá 700kč, teď vem 700kč a vynásob to bulharskou konstantou 2,2 a jsme kde ? 1540kč za rok ! A to určitě nebudeš hrát 8h denně každej den ;)

Líbí se mi jak každej dnes šetří každej W, ale nechává zaplé bambilion blbostí co papkají zrovna ne málo. A čím víc budem šetřit tim dražší bude el. energie....

Já za poslední rok co mi doma běží, NAS, rPi, PC, NTB (někdy několik), skoro furt nabíjím mobily, tablety tak si nevšímám že by mě to ruinovalo, ano pár set navíc, ale pár set člověk utratí při PPPPP...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Negotiator 27. 11. 2014 22:22

Tak testuju tu GTX 970 od MSI a pistela opravdu zatim jen pri 3D Marku a to jen v Ice Storm (FPS slusne nad 1000).
Jinak otestovano jak na novejsich, tak starsich hrach a nepisti ani necvaka (pravdepodobne je to problem jen vyssich FPS).

Konkretne testovano jeste na hrach: Middle of Earth - Shadow of Mordor (pousteni Benchmarku cca 3 hodiny), Far Cry 4, Alien Isolation, Dead Rising 3, a ze starsich her CoD MW3, Fallout 3 a New Vegas, Metro Last Light (ve vsem cca 2 hodiny) - zatim vse bez "vedlejsich zvukovych projevu karty".
Zkusim testnout jeste neco, kde mi pujde FPS jako v Ice Storm, jestli je to tim vyssim FPS.

BTW.: Malem jsem se po...al, kdyz jsem to nacpal do compu a grafika nejela. Vytahnul jsem ji, dal jsem starou a taky nic nejelo - pouze se rozsvitila deska.....---> probehla zamena zdroje (z druheho PC) a zase nic (tim jsem vyloucil s nejvyssi pravdepodobnosti zdroj), tak ten prvni zdroj zpatky a hura vytahovat po jednom kuse HW.....- po hodine jsem zjistil, ze mam ze zdroje spatny kablik k SSD a HDD (modularni kabelaz) - vymenen a po psychickem vypeti a vyrceni snad celeho slovniku sprostych slov vse jede, jak ma :-D

Pokud budu mit jeste nove poznatky, ohledne zvukoveho projevu karty, dam do tematu jeste vedet.
Negotiator
Junior

Odeslat příspěvekod Negotiator 28. 11. 2014 16:09

Takze aktualizace - piska u vseho s FPS nad 300, kdy je to jeste sotva slysitelne. Nad 500 FPS se clovek musi zaposlouchat a uz to trochu slyset je. Cokolik nad FPS 1000 zni jako stare vytaceni internetoveho pripojeni modemem se zavratnou rychlosti 56kbps, kdy byl clovek jeste pripojen pres pevnou linku. Nekomu to mozna pripomene nahravani kazet u 8-bitu jako treba ZX Spectrum :-D
Zatim si grafiku necham, kdyby to melo byt horsi a horsi, tak ji samozrejme reklamuju
Negotiator
Junior

Odeslat příspěvekod satikcz 28. 11. 2014 16:25

Nemyslim, ze by se to melo zhorsovat, hlavne to dnes delaji vsechny karty - Kdyz jsem si tu GTX 970 poridil, tak jsem dokonce extra poslechem zkousel to pisteni a R9 280X mi pripadala pocitove v Ice Stormu ze pisti 2x hlasiteji.

Ono je to vic slyset hlavne kvuli tomu, ze ta GTX 970 netoci do celkem vysoke teploty ventilatorem, zatimco R9 290 a vys ma v tu chvili 80° a huci jako vysavac (trochu hyperbola ;) ) :D
3x AOC AG271QG (2560x1440, IPS, 165Hz, GSync), ASUS Strix RTX3090 OC, Intel Core i7 8700K@5GHz+EKWB L360, ASUS Maximus X, 32GB G.SKILL TridentZ@3466 MHz, ADATA SX8200 2TB + 1TB + Crucial BX 500 GB + Kingston UV400 1TB, Seasonic P-860 Platinum, FD Define S
satikcz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka