Chtěl bych se zeptat, zda už např. vyšla u těch GTX 970 nějaká novější revize vzhledem k tomu pískání a bzučení? Případně která je nejméně hlučná - ta MSI? To co jsem o nich četl, mi připadá při koupi jako taková "loterie" = buď se trefí dobrý a tichý kus anebo špatný a ten se musí pokud možno podchytit ve 14-denní lhůtě a vrátit...
Tak na jednu stranu to stačí, no...Nicméně bral jsem to z pozice případného zájemce, zda se koupě GTX 970 vyplatí či nikoliv. Nemyslím si, že za to může nVidia. Ale pokud je to na výrobcích, oni to neví, že ty karty pískají a bzučí? Takže není žádný rozdíl mezi výrobci, všechny jsou jako by méně kvalitní nebo jak se to dá říci? Myslím, že za tu cenu by měly být super a bez problému...
Tak si kup R9 290 a zjistis, ze vresti uplne stejne. Pres ruce mi projdou stovky grafik do roka a 99% z nich za posledni tri roky vresti, pisti, rve, chrci, bzuci ... v zatezi i s Accelerem.
Mezi stavem "jak by to melo byt" a stavem "jak to je" bohuzel jsou rozdily nejenom u grafik. Politici by take nemeli brat uplatky a krast. Realny stav vsichni zname.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)
| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
Zkusím se zeptat ještě takto - která z těch GTX 970 je nejtižší? Na základě zkušeností uživatelů, kteří ji již mají anebo podle nějakého měření hlučnosti...
Měl jsem na mysli z těch original továrních a nereferenčních (bez dodatečných úprav pomocí Acelero Extreme). Ten nový Twin Frozr V u MSI by snad mohl být dostatečně výkonný, ale i tichý...Bohužel člověka trochu odrazují ty informace o tzv. "pískajících cívkách", i když někdo může mít štěstí a chytí dobrý kousek...
Pokud NEJDE o tiche PC, tak urcite Lightninga. Pokud o tiche PC jde, tak 970 + Accelero. Lightning s Accelerem kompatibilni je, tissi nez original chlazeni to bude, v idle i LN, ale v zatezi ... Precijen je to o spotrebe.
Ovsem pokud Te to nepali (cti: nemusis kupovat ihned), pockal bych, co ukaze R9 390X. Ma vylezt uz v lete.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)
| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
Je to do sestavy co mám teď rozdělanou, jelikož mb je mpower a celý build jde do černo žluta ten lighting by se tam hodil, jak značkou tak vzhledem (bedna corsair graphite 780t), ale to že ta grafika dokáže spořádat i 400W je brutus, kdešto 970 gtx si vystačila s 250W. Pročet jsem hodně testů a výkonově jsou ty grafiky v továrním taktu téměř totožné, taktovací potenciál má lighting určitě lepší kvůli silnější napájecí kaskádě, ale nějak si pořád kladu otázku jestli ten poměrně malý výkonností rozdíl za tu spotřebu stojí. O hlučnost nejde.
Naposledy upravil Mefistofanes dne 26. 3. 2015 18:04, celkově upraveno 1
milsimr píše:Pro hraní ve FullHD je to vcelku jedno, overkill jsou obě možnosti. Pro 4K hraní naopak nestačí ani jedna z těch karet..
Proč všichni pořád opomíjíte 1440p? Vždyť to je pro 27" monitor ideální rozlišení, a zcela se přeskočilo. Jemné je dost, a je na něj dostatečný HW.
Jinak na 24" stačí bohatě FHD. Jen nechápu, proč píšeš, že jsou ty karty pro FHD overkill. Vždyť 970 je pro FHD na hry tak akorát, jestli chce hrát na max detaily a mít 60 FPS