Msi gtx 970

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod iPakos 29. 12. 2014 18:25

Zdravím, mam takový menší zadrhel dnes jsem si domu donesl cerstve koupenou kartu (název topicu) a po veškeré instalaci a montazi jsem zapl PC bez problemu. Ve winu se ani nic špatného nestane, ale jakmile zapnu jakoukoliv hru, tak někdy drive či později mam jen hlasku no video input. Zvuk ingame - nic, nenabehne to znovu dokud manuálně nevypnu PC a znovu nezapnu. Má sestava je v podpisu. Všechno sedí jak má, vše je zapojeno jak má, ovladače jsem zkoušel všechny dostupné od nejstarších po nejnovější. Momentálně jsem ve fázi formátování celého systému. Pokud ani to nepomůže tak me čeká reklamace. Ale proto jsem nejdříve tady, má tedy někdo stejnou zkušenost? Nebo snad dokonce řešení? Všem diky za odpovědi.
CPU: AMD FX 8350 4.0 GHz+Arctic Freezer 13 Pro, GPU: Gigabyte N970 G1, MB: MSI 990FXA-GD80,PSU: Seasonic M12II-620, Mouse: Roccat Kone Pure, Keyboard: Roccat Isku, Case: Fractal Define R4 Black Pearl, Headset: Razer Kraken 7.1 Elite
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mople71 29. 12. 2014 18:37

Napájení docvaknuté? Provozní teploty GPU?
mople71
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 12. 2014 18:37

Zkus furmark. Sleduj teplotu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod iPakos 29. 12. 2014 18:38

Napájení ok, teploty Max 40. Při 15minutach far cry 4 na ultra

-- 29. 12. 2014 17:39 --

Prave jsem dofornatoval. Nainstaluju vše potřebné a uvidím co dal.
CPU: AMD FX 8350 4.0 GHz+Arctic Freezer 13 Pro, GPU: Gigabyte N970 G1, MB: MSI 990FXA-GD80,PSU: Seasonic M12II-620, Mouse: Roccat Kone Pure, Keyboard: Roccat Isku, Case: Fractal Define R4 Black Pearl, Headset: Razer Kraken 7.1 Elite
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 12. 2014 18:42

40 v zatezi ta karta urcite nema. Ze je 970 relativne chladna, to vim. Ale fyzikalni zakony nepopira, to vim stejne dobre.

Ke sledovani teplot pouzivej budto logovani v GPU-Z, ale vazne LOGOVANI. A nebo, pokud nevis jak to udelat, Afterburner Ti ukaze grafik, v nemz jsou minima, maxima, plus aktualni teplota cca 5min zpatky.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod iPakos 29. 12. 2014 18:49

Sledoval jsem to pres aida64 extreme edition. Dejme tomu ze by mela vic, což nevylucuji. Myslíš ze by to bylo prehrivanim? Předchozí gtx 760 byla v pohodě, nikdy se mi nic takového nestalo a hlavně mi tam nemá co pritapet natolik, aby to takhle padlo. Zkoušel jsem dvi, vga, hdmi a všechno stejný výsledek. Ve winu muzu byt asi jak dlouho chci. Ted uz 20minut instaluju drivery a nic. Po instalaci gpu tam dam afterburner na sledování toho grafu a zkusím nějakou 3d zátěž.
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 12. 2014 18:52

Ale ja nerikam, ze to je prehrivanim. Rikam jen, ze 40 v zatezi je hloupost. Coz je.

Zkus tuzne verze driveru, ciste pro jistotu.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod iPakos 29. 12. 2014 18:55

To jsem uz zkoušel. Od nejstarších po nejnovější.
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 29. 12. 2014 18:57

OC CPU?
Pokud teploty GPU ani VRAM v max. zátěži nepřekračují 90 °C:
Jak funguje tento VGA v jiném (kompatibilním) PC?
Jak pracuje VGA s výkonnějším zdrojem?
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 12. 2014 18:57

A nez zacnes testovat, vypni to a pouzij JBAT1.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod iPakos 29. 12. 2014 19:21

Furmark nejel ani 2minuty 1080p .. Nějak uz nemam náladu to resit. Zitra reklamuju.
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iPakos 4. 1. 2015 11:52

Vyřešeno pánové. Vadný kousek. Takže po několika letech z MSI zpět na Gigabyte a všechno šlape jak má, dokonce i ty cívky řvou na MSI hrozivě a tady jsem nezaznamenal ještě vůbec nic :) A to už proběhl kompletní 3D Mark.. A teploty jsou taky nádherné.
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 1. 2015 12:01

Civky jsou kusova zalezitost. ;)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 4. 1. 2015 18:23

Problém je ten, že u GB řvou v zátěži ventilátory. Dle mé zkušenosti je windforce jeden z nejhlučnějších chladičů vůbec. MSI je tichá, takže jsou slyšet cívky.
loleCZeQ
Junior