Upgrade grafické karty asi na GT X970

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod AdinST 30. 12. 2014 16:05

Zdravím,

chtěl bych provést upgrade grafické karty ve stávající sestavě. Ta vypadá takto:

Procesor Intel Core i5-3470
Chladič na procesor ARCTIC Freezer 13
Operační paměť Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9
Grafická karta SAPPHIRE HD 7850
Počítačová skříň Corsair 200R Carbide Series
Počítačový zdroj Corsair CX500
Základní deska GIGABYTE Z77-D3H
Disk Intel SSD 330 180GB + 3TB Barracuda 7200.14
Monitor LG IPS 235P

Přemýšlím, že bych tam dal MSI GTX 970. Otázka je, jestli to zvládne zdroj. Počítám, že procesor je ještě pořád ok. Případně navrhněte nějakou levnější kartu, ale aby měl upgrade smysl. Rozlišení hraju full HD. Díky za názor.
AdinST
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 30. 12. 2014 16:07

Zdroj by to zvládnout měl, GTX 9xx jsou relativně nežravé.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod mople71 30. 12. 2014 16:08

Zdroj to nějakou dobu dá, ale časem by to změnu chtělo. Jinak GTX970 je dobrá volba. ;)
mople71
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 12. 2014 16:57

CX500 uplne v pohode.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod AdinST 30. 12. 2014 17:18

Ok, ještě možná počkám až vyleze GTX960 jak na tom bude s cenou a výkonem. Díky.
AdinST
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 12. 2014 17:21

S obojim vyrazne niz, nez 970.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod AdinST 30. 12. 2014 19:25

Ještě k té 970, vyrozuměl jsem, že pískání cívek se projevuje jen v zátěži. V idle ve windows bude karta zticha. Je to tak?
AdinST
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 30. 12. 2014 19:30

Zcela tichá, ani se netočí ventilátory. Ty zapnou až tuším na 68°C, ale i tak jsou téměř neslyšné. Coil whine se objevuje při FPS nad 100(+/-) a nebo v benchmarcích.
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 12. 2014 19:36

Jen doplnim, co rikal LOLE: Plati pro MSi. Napr Gigabyte je !!V IDLE!! hlucnejsi, nez MSi v zatezi! (!)

- - -

Citim povinnost to zminit, protoze GB patri aktualne mezi nejlevnejsi karty a nekomu by se mohlo zdat, ze ty tri ventilatory budou chladit lepe, nez dva. Tady ale plati, ze mene je nekdy vice.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 30. 12. 2014 19:59

Přesně tak, díky za doplnění. Jinak ty 3 ventilátory GB jsou k prdu, kámoš má GTX660Ti a je to nemožnej vrtulník!
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 12. 2014 20:11

:D Jo, no... :D Nechtel jsem GB shazovat ... ale ano, mas pravdu. ;)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod AdinST 31. 12. 2014 00:52

Dobrá, takže jdu touhle cestou: http://www.alza.cz/msi-gtx-970-gaming-4g-d2170050.htm

Díky.
AdinST
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 31. 12. 2014 02:40

np
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod iPakos 4. 1. 2015 11:58

AdinST píše:Dobrá, takže jdu touhle cestou: http://www.alza.cz/msi-gtx-970-gaming-4g-d2170050.htm

Díky.

Tak v pondělí jsem také zakoupil MSI a šla ihned na reklamaci, byl to vadný kus. Nezvládla žádnou 3D ztěž déle jak minutu, cívky zněly hrozivě zátěž nezátěž. Takže po dlouhém přemlouvání jsem se uchylil k GB a nemám nejměnší výtky. Teploty super, hlučná jak tu něktěří píšou také není a teploty jsou skvělé. Záleží co je pro koho hluk, ale u Gb G1 jsem nezaznamenal ani po kompletním 3D marku žádné řvoucí cívky nebo něco podobného :) .. A to říkám po užívání MSI Gpu po 4 letech. 660 / 760 gtx.. Takže tahle reklamace mě přimněla k tomu, že dokud GB slouží tak určitě neměním. Vím že je to o kusu a může se to stát téměř s čímkoliv ale abych dal 10k za věc, která nezvládá to k čemu je určená? To prosím ne :)
CPU: AMD FX 8350 4.0 GHz+Arctic Freezer 13 Pro, GPU: Gigabyte N970 G1, MB: MSI 990FXA-GD80,PSU: Seasonic M12II-620, Mouse: Roccat Kone Pure, Keyboard: Roccat Isku, Case: Fractal Define R4 Black Pearl, Headset: Razer Kraken 7.1 Elite
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 1. 2015 12:01

Pokud pises, ze hlucna neni, opravdu bych NECHTEL slyset, co mas doma za Boeing, no offence. Civky bez zateze jsem piskat nevidel u grafiky nikdy v zivote. Informacni hodnota celeho tohohle prispevku je jedina, a to pokus o hate konkretni znacky.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Další stránka