Kecá, žádný low end to není, je to mainstreamová karta která s přehledem dává moderní hry na high či ultra detaily (no upřímě, někdy ten rozdíl je spíše nepatrný než patrný....). Když má karta slušné větráky tak jde nataktovat a velice dobře (já u té své dosáhl i 1500 stabilně). Pokud jsi si ochotný připlatit dva tisíce můžeš zkusit AMD 380X(která má vyšší spotřebu avšak i výkon), ale u Nvidie existují jen dvě racionální volby GTX 960 anebo GTX 970.
Vyzkoušel jsem tyhle moderní hry a žádný problém:
GTA V
Zaklínač 3 (Tam mne ale limituje málo RAM, nicméně pokud jsem ještě popohnal grafiku, tak se to nějak kompenzovalo, pak jsem to zase vypnul, nemá cenu aby karta jela na zbytečně vysoký takt.) To se tě ale netýká, ty máš vše nad optimálními požadavky
Elite:Dangerous
Asseto Corsa
Rainbow Six: Siege
Je pravda že takový Assasins Creed Unity nebo Batman:Arkham Knight dají grafice pohulit, ale to je špatnou optimalizací, o které se ví. Ani jedno jsem však netestoval, Assasíni mě nebaví a Batman je stále stažený z obchodů.
Takže moje rada respektive tři rady:
Chci kartu do 5000-6000Kč - GTX 960
Připlatím si na sedm -R9 380X (dává tak o 10FPS v průměru víc)
Je ten upgrade opravdu nutný dělat teď ? Počkám na další generaci

Někdy se tu operuje s naprosto nesmyslnými čísly... přímo hausnumery. Nejlepší je vzít grafiku-otestovat ji - vyhovuje/nevyhovuje -ok, nechám si ji, ne, vrátím ji a vezmu jinou....